Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rovinieta

În Suceava ar putea fi introdusă taxa de acces pe drumurile judeţene pentru maşinile mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Suceava ar putea fi introdusă o taxă de acces pe drumurile judeţene care ar urma să fie plătită de către transportatorii de mărfuri. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că în momentul de faţă se analizează posibilitatea introducerii unei astfel de taxe, care există şi în judeţul Constanţa. Nechifor a spus că specialiştii Consiliului Judeţean vor evalua care ar putea fi impactul introducerii unei astfel de taxe, astfel încât o astfel de măsură să aibă repercursiuni favorabile. Şeful administraţiei judeţene a declarat că în situaţia în care ar fi introdusă, taxa de acces pe drumurile judeţene nu ar urma să fie plătită de către proprietarii maşinilor mici sau de către transportatorii de persoane, ci doar de transportatorii de mărfuri, pentru maşinile cu o greutate mai mare de 3,5 tone. Cătălin Nechifor a adăugat că nu s-a stabilit încă valoarea anuală a taxei, însă aceasta ar putea varia între 1.000 şi 3.000 de lei, în funcţie de tonajul autovehiculului, iar plata taxei se va putea face şi pentru perioade mai scurte de timp.

„Sunt convins că transportatorii vor înţelege acest demers. Oricum, înainte de a lua o decizie în acest sens vom avea consultăricu cei care ar urma să fie afectaţi de această taxă, şi sper că vor înţelege”, a spus Cătălin Nechfior. El a mai spus că banii care ar urma să fie colectaţi în contul acestei taxe ar urma să fie folosiţi pentru întreţinerea drumurilor judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava ar putea fi introdusă taxa de acces pe drumurile judeţene pentru maşinile mari.
 Vizualizări articol: 2206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 12 voturi
În Suceava ar putea fi introdusă taxa de acces pe drumurile judeţene pentru maşinile mari2.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari domnului consilier trimis de
( 4 iun 2013, 11:20:25
Consilierul local Eugen Girigan mai doreşte înfiinţarea unei comisii la nivelul Consiliului Local pentru verificarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiu.“Eu personal vreau o evidenţă a străzilor cu lungime şi cu suprafeţe până la ultima stradă ca să se poată face o evidenţă foarte clară a lucrărilor de reparaţii. Situaţiile de lucrări să fie însoţite de o schiţă liniară cu plombele care au fost aplicate. În momentul în care am să solicit înființarea unei comisii de verificare a lucrărilor de reparații la drumurile și străzile din municipiul Suceava noi să putem lua de la serviciul de specialitate din primărie situaţiile de lucrări, facturile și schiţele liniare cu reparaţiile făcute şi să putem verfica dacă ele sunt reale. Situațiile de lucrări trebuie să fie însoțite de extrageri de carote să vedem dacă s-au turnat grosimile de asfalt care sunt înscrise în situaţiile de lucrări sau nu. Să fie însoţite de buletin de analiză să vedem dacă s-a turnat ceea ce s-a licitat şi ceea ce s-a plătit fiindcă asfalturile sunt de mai multe feluri unul costă 300 de lei tona altul costă 200 de lei tona. Prin erori din acestea se pot sifona bani publici”, a explicat Girigan.

2.   Felicitari dirigintelui Cheleneagra trimis de
( 4 iun 2013, 11:25:49
ARTICOL MAI 2012
Lucrările de turnare a asfaltului pe Calea Unirii au fost sistate prin decizia dirigintelui de şantier. Laurenţiu Cheleneagră a spus că a sistat turnarea asfaltului după ce a constatat că acesta nu întrunea calităţile necesare.Mai mult, acesta a sesizat organele de inspecţie în construcţii, să verifice calitatea asfaltului la staţia de asfalt, pentru a se asigura că sunt respectate normele de calitate necesare.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, l-a felicitat pentru fermitatea de care a dat dovadă şi i-a cerut ca şi de acum înainte să fie la fel de atent cu calitatea lucrărilor efectuate.“Fac apel la dvs să fiţi foarte foarte exigent. Cu aceşti bani nu ne mai întâlnim curând, trebuie făcute lucrări de calitate foarte bună”, a spus Ion Lungu.
Felicitari,astfel de diriginti de santier dorim pentru investitiile din orasul nostru.

3.   Nașpa trimis de
( 4 iun 2013, 12:02:42
O fi !
4.   De mult trebuia introdusa taxa ! trimis de
( 4 iun 2013, 12:04:37
Drumul judetean 176A este circulat cca 80 la suta de autovehicule de tonaj mare care distrug acest drum si de multi ani se promite ca se va asfalta insa de fiecare data se motiveaza ca nu sunt fonduri . Daca se va percepe taxa ,atunci va trebui sa asfalteze si acest drum care ar mari potential turistic al acestei zone ( Valea Brodinei ) . Ar fi in beneficiu in primul rand celor care ar plati taxe , si nu in ultimul rand si celor care circula pe acest drum cu autoturisme .
4.1  RE: De mult trebuia introdusa taxa ! trimis de
( 4 iun 2013, 13:31:56
O noua taxa pe capul soferilor de utilaje grele este o forma mascata de a arunca vina in curtea transportatorilor de marfuri. Trebuie sa pornim de la radacina lucrurilor si sa ne intrebam de ce oare soselele nu rezista traficului greu. Raspunsul este acesta: calitatea lucrarilor de asfaltare este proasta. In momentul in care asfaltatorii vor livra lucrari facute cu material de calitate si vor respecta cu sfintenie tehnologia de asfaltare, atunci starea drumurilor judetene va fi mult mai buna si, implicit, nu va mai fi nevoie de inca o taxa. Slava Domnului, taxe sunt destule, atatea cate sunt.
Intrebare: de ce oare soselele din vestul Europei sunt atat de bune? Pentru ca sunt supra taxate sau pentru ca sunt asfaltate bine?
5.   Nesimtitii trimis de
( 4 iun 2013, 13:51:48
Au venit la guvernare si trebuie sa achite costurile campaniilor electorale introducand de la o zi la alta noi si noi taxe, impozite si majorari de preturi. PSD+PNL=un mare c.acat imputit
6.   Fff bine trimis de
( 4 iun 2013, 15:57:11
foarte bine..sa plateasca,ca astia distrug toate drumurile..la plata
7.   A? trimis de
( 4 iun 2013, 16:07:55
Taxa pe drumuri? Care drumuri? La noi exista doar carari asfaltate. Sunt sigur ca transportatorii nu au nimic cu violarea financiara.
8.   Huuuuoooo PSD trimis de
( 4 iun 2013, 16:58:02
HOTII stiu doar sa puna taxe peste taxe dar ceva benefic pentru populatie nu stiu ... de cand au venit la conducere cresc taxele cresc impositele se "nasc" noi si noi taxe si de facut nu fac nimic.... rovineta se plateste in motorina, dar nu a fost deajuns, si eu bagati si rovineta platita separat si ati vazut ca s-a facut vreun drum din banii de rovinete? ma indoiesc. banii tot in buzunarul lor au intrat....
9.   Unde sunt banii pentru drumuri? trimis de
( 4 iun 2013, 17:21:01
Nici nu s-a topit bine zăpada, şi drumurile din România - europene, naţionale judeţene şi locale - arată ca după bombardament. Motivul invocat de guvernanţi, precum că lipsesc banii, nu stă în picioare.Numai şoferii, prin numeroasele taxe şi impozite pe care sunt obligaţi să le achite, contribuie anual cu circa 5 miliarde de euro la bugetul statului. Din care, pentru drumuri, Guvernul cheltuieşte doar 30%. Unde se duce restul banilor?şoferii alimentează bugetele locale, dar şi pe cel de stat, pe mai multe căi, de la TVA plătită pe valoarea automobilelor cumpărate şi taxa de primă înmatriculare până la impozitul local, taxa de pod şi rovinieta pentru dreptul de a circula în afara localităţilor de domiciliu. Numai impozitele şi tarifele de parcare, încasate de administraţiile locale, cumulează anual circa 150-200 de milioane de euro. Nici carburantul nu este scutit de taxe pentru drumuri, jumătate din preţul achitat la pompele de combustibili fiind accize şi TVA.
9.1  RE: Unde sunt banii pentru drumuri? trimis de
( 5 iun 2013, 06:19:37
Ai pus punctul pe i. Cand vorbesti de bugetul statului, aceasta gaura neagra, pierzi urma banilor. E foarte simplu de a ascunde destinatia banilor luati de la oameni. Ii directionezi pe toti la buget si ii imprastii cu taraita. Asa se fac cu taxele de drumuri, cu banii dati pentru sanatate, somaj si pensii. Banii nu se duc direct acolo unde sunt predestinati. Cel mai mare hot e statul. La inceput Casa Nationala de Pensii era sub tutela parlamentului si banii erau colectati de ea. Binenteles ca era pe plus. Toata treaba a durat vreo doi ani, pana cand a fost preluata de guvern, iar banii transi de fisc. La fel in toate cazurile, nimeni nu stie cat se stringe pentru un anumit sector. Haos, jaf pe banii contribuabililor.
10.   Jalnic trimis de
( 5 iun 2013, 07:03:13
Ar râde toată Europa de inteligența d-lui N .În nicio țară din UE nu se percep taxe pentru aceste categorii de drumuri cu toate că acestea arată acolo ca autostrăzile noastre.Cunoscătorii știu despre ce vorbesc ! Vă faceți de râs .Știi dumneata d-le N ce înseamnă o săptămână de grevă a autotransportatorilor ? Îți spun eu:PARALIZIE !Mai scoate capul prin lume !
11.   Premiul : tolomacul de aur trimis de
( 5 iun 2013, 10:34:39
dupa ideile marete pe care le are acest nechifor de nicaieri...parca ar tine vaca de funie si nu pixu' intre degete.
si despre care drumuri judetene e vorba? poate de ulitele judetene.

da' de ce nu-i taxeaza nechifor asta de nicaieri pe cei care cara balast la centura sucevei? cred c-ar gasi depasiri ale tonajului numai de la 10 tone in sus.

esti cu pluta pe suceava, tovarasu nechifor USL, cu administratie guvernamentala USL. intelegi? cu asemenea idei de taxare, cand tu n-ai facut NIMIC PANA ACUM esti bun de candidat la premiul din titul comentariului. PUNCT!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei