Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La incendiile de pădure

Pompierii ISU Suceava, în „cod portocaliu” de mobilizare 24 de ore din 24

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Coşmarul incendiilor de pădure, care dă mari bătăi de cap pompierilor încă de pe 3 mai, din Vinerea Mare, şi care parcă nu se mai termină, a dus la emiterea de „cod portocaliu” la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Asta înseamnă că de mai multe zile nu s-a mai ţinut cont de graficul normal de lucru, pe ture, iar pompierii au lucrat, când a fost nevoie, 24 de ore din 24.

Ieri, 180 de pompieri militari de la ISU Suceava, alături de 22 de pompieri de la ISU Bistriţa-Năsăud, 40 de lucrători silvici şi zece voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Poiana Stampei, interveneau încă la al treilea incendiu de pădure izbucnit în satul Dornişoara, comuna Poiana Stampei, în zona Piciorul Zgârciului, la limita cu Bistriţa-Năsăud. Acesta ultim incendiu a izbucnit de vineri, 10 mai, după un alt incendiu care abia fusese stins, în urma a cinci zile de muncă şi mobilizarea a 500 de pompieri.

Colonelul Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava, care a coordonat acţiunea de la faţa locului, a declarat: „Teoretic, incendiul este lichidat, nu mai este urmă de foc. Problema este că am găsit jar la 80 de centimetri în subteran, la rădăcini, şi în această zonă curenţii de aer sunt puternici, iar incendiul poate reizbucni. Noi considerăm incendiul lichidat. Astăzi (n.r. - ieri), la ora 19.00 vom preda amplasamentul reprezentanţilor Ocolului Silvic Tihuţa-Colibiţa, însă vom mai lăsa 20 de oameni în zonă pentru supraveghere”.    

La incendiul de la Dornişoara, până duminică, au intervenit şi 40 de pompieri de la ISU Iaşi şi ISU Neanţ, chemaţi în sprijin pentru ca lucrurile să nu fie scăpate de sub control. Asta în condiţiile în care în ultimele zile au mai fost şi alte incendii de pădure pe raza judeţului.

„Au fost nişte zile foarte grele, eu şi numeroşi colegi avem patru zile de când intervenim încontinuu la incendiul de pădure care ne-a dat atât de multe bătăi de cap. S-a lucrat foarte mult, suntem în mobilizare generală”, a explicat colonelul Ion Burlui.

El şi-a manifestat speranţa că şi oamenii care au provocat incendii după ce au dat foc vegetaţiei uscate, incendii care s-au extins la pădure, se vor dovedi mai responsabili de acum încolo şi îşi vor da seama că focul nu este o joacă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii ISU Suceava, în „cod portocaliu” de mobilizare 24 de ore din 24.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pompierii ISU Suceava, în „cod portocaliu” de mobilizare 24 de ore din 245.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei