Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 108 (5315)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Aviz negativ pentru proiectul vizând operarea serviciului de întreţinere a drumurilor judeţene prin negociere directă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un proiect de hotărâre ce vizează operarea serviciului de întreţinere a drumurilor judeţene prin negociere directă cu Societatea comercială Drumuri şi Poduri SA nu a primit aviz de legalitate din partea secretarului judeţului Constatin Paşcu. Societatea comercială Drumuri şi Poduri SA, al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean, va putea obţine, totuşi, drept de operare în parte a serviciului de administrare, reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene prin negociere directă, dacă acest lucru va fi votat în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, 17 mai. Deliberativul judeţean va lua atunci în discuţie proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii Mihai Artene, Bogdan Paul Boancheş, Niculai Bosancu, Mihai Grozavu, Brînduşel Nichitean şi Constantin Proboteanu. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre, se menţionează că „În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului 71/2002 se poate aproba operarea în totalitate sau în parte a serviciului de administrare, reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene de către Consiliul Judeţean prin delegare de gestiune în regim de negociere directă. Prin prezenta hotărâre propunem aprobarea operării în parte a acestui serviciu în regim de gestiune delegată prin negociere directă cu operatorul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava”. Iniţiatorii mai arată că o asemenea variantă ar aduce avantaje Consiliului Judeţean, şi anume tarife mai mici cu 10% în condiţiile negocierii directe la preţ de cost, efectuarea serviciilor pe perioadă non-stop la calamităţi şi nu în ultimul rând faptul că profitul net realizat de Drumuri şi Poduri revine în proporţie de 90% Consiliului Judeţean sub formă de dividend sau fond de dezvoltare a societăţii.

 

112 milioane de lei, valoarea noului contract de întreţinere a drumurilor judeţene

Societatea Drumuri şi Poduri se află în prezent în insolvenţă, având în derulare un program de reorganizare menit să conducă la redresarea unităţii. În prezent, de întreţinerea şi repararea drumurilor judeţene se ocupă un consorţiu condus de firma Transporturi Auto Botoşani. Contractul de prestări servicii expiră în data de 1 octombrie 2013. Activitatea de întreţinere a drumurilor judeţene a fost scoasă deja la licitaţie de către Consiliul Judeţean Suceava. Noul contract de întreţinere a drumurilor judeţene va fi încheiat pe o perioadă de patru ani de zile, valoarea lui fiind de 112 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aviz negativ pentru proiectul vizând operarea serviciului de întreţinere a drumurilor judeţene prin negociere directă.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Aviz negativ pentru proiectul vizând operarea serviciului de întreţinere a drumurilor judeţene prin negociere directă2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrrebare? trimis de
(14 mai 2013, 19:31:31
Domnule Tudor Ionescu,
Intrebarea mea este de ce d-l Constatin Paşcu a dat aviz negativ?
Oare nu se intampla ceva ilegal?
astept un raspuns aici sau un alt articol!

2.   Raspuns trimis de
(15 mai 2013, 11:16:18
Ceea ce este legal in Sibiu,Maramures,Constanta,Dolj nu poate fi ilegal la Suceava, decat din rea vointa . Dl. Avadanei director la DJDP Suceava, din momentul in care a descoperit cat de perfecta este colaborarea cu SC Transporturi Botosani nu mai suporta Societatea de Drumuri din Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei