Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 95 (5302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Voroneţ

ÎPS Pimen: Într-un fel, acum este mai rău decât în timpul regimului comunist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Cele 166.813,50 de hectare de pădure pe care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, prin intermediul Fondului Bisericesc Ortodox din Bucovina, le solicită statului român în instanţele de judecată l-au determinat pe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, prezent ieri la hramul Mănăstirii Voroneţ, să facă unele comentarii.

Amintind de titlul unei emisiuni TV: „Voroneţul are nevoie de România!”, ÎPS Pimen a spus că „resursa pentru îngrijirea valorilor de patrimoniu şi ajutorarea săracilor se află în mâinile guvernanţilor, instalaţi prin hoţie şi minciună, după evenimentele din 1989”.

 

„Toţi sunt o apă şi un pământ”

Arhiepiscopul Pimen a completat, referindu-se la guvernanţi, că „toţi sunt o apă şi un pământ”. „Sunt la fel şi nu vor să retrocedeze. Şi argumentul cel mai puternic al lor este acela că nu am fost proprietari. Însă cărţile funciare arată că am fost proprietari. Monitoarele oficiale, în care se publică aprobări pentru lucrări de amenajare a pădurilor, spune că Fondul Bisericesc este proprietar. Chiar şi comuniştii, după ce au desfiinţat Fondul Bisericesc, s-au intabulat cu o parte din proprietăţi şi acolo scria aşa, pe fişa tabulară, la proprietar - Statul Român (...), dar, mai jos, scria proprietar anterior - Fondul Bisericesc. Cum poţi spune tu, ca avocat al unei mari case de avocatură – Şova, că nu am fost proprietari?”, a mai explicat ÎPS Pimen.

 

„Oamenii cred că noi vrem, şi mai ales eu, să fim bogaţi. Nu!”

Arhiepiscopul Pimen a încercat să anuleze orice speculaţie cu privire la cum se vor folosi pădurile, după retrocedare: „Oamenii cred că noi vrem, şi mai ales eu, să fim bogaţi. Nu! Vrem să îngrijim aceste valori, vrem să-i ajutăm pe săraci. Însă toţi (n.r. -  politicienii) sunt o apă şi un pământ. Nu vreau să vorbesc mai multe. Păcat. Într-un fel, acum este mai rău decât în timpul regimului comunist. Atunci erau închisorile comuniste, era multă suferinţă. Acum nu mai sunt, dar este altă suferinţă, tot aşa de mare, soţ, soţie, plecaţi în afara ţării, la muncă, pentru binele familiei, copiii rămaşi singuri. Durere mare”.

 

Dezmăţul, „sub protecţia legii”

În urma declaraţiei deputatului Remus Cernea, care vrea „parteneriat civil pentru persoanele heterosexuale şi pentru persoanele de acelaşi sex”, şi alte comentarii făcute de politicienii care ne reprezintă în Parlament, ÎPS Pimen a vorbit despre dezmăţul care se promovează şi care se pune „sub protecţia legii”. Unii politicieni au spus că fiecare este liber să spună ce vrea, dar, a completat ÎPS Pimen, „ceea ce spune să fie după voia lui Dumnezeu şi binele obştesc”.

Nemulţumirea ierarhului sucevean a venit şi în urma declaraţiilor prim-ministrului Ponta, care a spus, legat tot de afirmaţia deputatului Remus Cernea, că „nu am ştiut că sediul moralităţii omenirii se află în România”. Această afirmaţie, a spus Pimen, „este foarte jignitoare. Nu (n.r.- referitor la sediul moralităţii) în România, ci în Legile lui Dumnezeu, pretutindeni. La ce să ne aşteptăm de la asemenea oameni?”

 

„Să ne rugăm să-i îndrepte pe aceşti oameni care conduc destinele ţării”

În final, ÎPS Pimen a spus în faţa mulţimii de credincioşi prezenţi la Mănăstirea Voroneţ că „dacă în toată lumea este păcat, să aprobăm şi noi păcatul? Nu. Să ne rugăm să-i îndrepte pe aceşti oameni care conduc destinele ţării, să se gândească că există Dumnezeu, chiar dacă ei nu cred. Să nu ne împuţinăm sufleteşte când vedem atâtea nedreptăţi şi fărădelegi. Copiii sunt în mare primejdie. Pentru că răul intră uşor în sufletul omului, dar iese foarte greu. Rugăciunea, credinţa şi nădejdea trebuie să ne însoţească mereu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen: Într-un fel, acum este mai rău decât în timpul regimului comunist.
 Vizualizări articol: 3490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 11 voturi
ÎPS Pimen: Într-un fel, acum este mai rău decât în timpul regimului comunist3.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa-i ajute pe saraci.. trimis de
(24 apr 2013, 11:25:51
hai ma.. de asta faceti o catedrala de 100 milioane de euro..sa-i ajutati pe saraci..de asta purtati haine si masini scumpe..sa.i ajutati pe saraci.. no comment
2.   Hot batrin trimis de
(24 apr 2013, 11:58:24
10% dintre preotii bugetari sin adevarati duhovnici, in rest numai sarlatani ca securistul asta. Eu propun sa se picteze in biserici toti medicii care au salvat si salveaza mii de vieti pt un salar de nimic .Nu becali securisti si toti hotii care numai dupa averi umbla toti
2.1  RE: Hot batrin trimis de
(25 apr 2013, 12:58:30
Mai degraba 0.1%... Adevaratii oameni sfinti, sunt pustnicii care mai exista prin salbaticii, in rest, vorba lui Pimen, toti sunt o apa si un pamant: inchinatori la "Ochiul Dracului".
3.   IPS Pimen trimis de
(24 apr 2013, 12:20:16
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, 23 octombrie 2012, că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţia Sa Pimen, a colaborat cu Securitatea.CNSAS a decis că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a colaborat cu Securitatea, furnizând informaţii cu privire la colegi ai săi şi unii membri ai diasporei, în perioada în care s-a aflat în misiune în Occident, trimis de Biserică.Vasile Zainea (IPS Pimen Zainea)a fost utilizat ca informator de IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici în perioada 1975-1977.în perioada cât a funcţionat la Putna, a fost folosit uneori de organe în culegerea de informaţii despre unele elemente străine ce vizitau sau erau cazate la mănăstire" şi că datele obţinute le furniza verbal.După întoarcerea de la o specializare în Republica Federală Germania, la 30 iunie 1977, Vasile Zainea a fost înregistrat ca informator intern de DIE, cu scopul pregătirii lui "cu sarcini în exterior, având numele conspirativ Petru".

4.   Propunerea legislativa a lui Remus Cernea trimis de
(24 apr 2013, 12:27:48
Parlamentarul Remus Cernea vrea ca Biserica să nu mai fie finanțată de la stat şi a elaborat în acest sens o iniţiativă legislativă. Iniţiativa lui Cernea vine în contextul în care anul acesta statul a acordat aproape 71 de milioane de euro pentru finanţarea bisericilor din România şi străinătate.Sistemul propus de Cernea este unul similar cu direcţionarea celor 2% către ONG-uri. „Ce propun eu nu este formulat împotriva Bisericii sau împotriva statului. Este un principiu asumat de mai multe ţări europene, ca Germania. Este un principiu democratic, simplu şi intuitiv. Anume: fiecare persoană poate direcţiona un anumit procent din impozitul pe venit către biserica de care aparţine. Biserica ar avea de aici un avantaj pentru că ar beneficia de fonduri predictibile şi pe care poate conta, iar statul nu ar mai acţiona arbitrar ca până acum. Spre exemplu, mulţi ani s-au acordat bani pentru construcţia de biserici, iar anul acesta s-au respins toate amendamentele care vizau construcţia de biserici“, a declarat Remus Cernea.
5.   Iubeste pe Dumnezeu si fa ce vrei! trimis de
(24 apr 2013, 12:59:34
lucrarea satanei s-a facut si se face in lume. din ce in ce mai veninos si ostentativ!

cat va mai ingadui bunul Dumnezeu... insusi Mantuitorul a proorocit cele ce au venit si vor veni. ingrijorarea este insa pentru acei oameni prin care se lucreaza raul si inselaciunea in lume. vai de sufletele lor!

iar despre comunism? a fost reevaluat, acum vine din vest si are culoarea albastra...fara secera si ciocan, ci doar cu stelute ''binevoitoare''. dupa cum suntem plini de moralitate, nu m-ar mira ca ''minunatii'' nostri parlamentari europeni sa propuna ca simbol anusul pe drapelul UE...ca tot nu mai pot de iubirea proFUNDA a tubului digestiv.

nimic nou sub soare!
5.1  RE: Iubeste pe Dumnezeu si fa ce vrei! trimis de
(24 apr 2013, 13:37:09
Ti se pare cumva satanic .... libera directionare a celor 2% pacaliciule.....Baga-ti profunda ta iubire acolo unde nu ajunge soarele..apropo fugi l-a lins ciolanele
5.2  RE: Iubeste pe Dumnezeu si fa ce vrei! trimis de
(24 apr 2013, 14:55:07
pt V_MARIUS!!! Moralitate?! Despre ce moralitate vorbesti frate ? Ti se pare moral ca fratele tau sa fie tinut in lanturi si pus la muncile campului, iar tu sa ai asupra lui drept de viata si de moarte ? De ce nu a spus Iisus un cuvant de bine si despre robii tinuti de evrei. Doar strainii erau sclavi, evrii nu! Ba mai mult, apostolul Pavel prin nu stiu epistola le mai adresa si un cuvant de asta robilor: lasati stati, nu cartiti, munciti si rugati-va... asa ca prostii! Iar scribii crestini au dat repede replace la sclavi cu slugi si lasa, poate prostii nu se prind cand citesc Biblia! La prima vedere chiar pare plina de dragoste, echitate sociala etc. ! Echitate pe naiba! Au trebuit sa lupte pentru drepturile noastre de drept la viata, libertate, dreptul de a gandi si vorbi, vot, libera circulatie niste iluminati abia prin sec XVIII - XIX ! Cat despre homosexuali, sa se iubeasca la ei acasa intre 4 pereti cat vor, dar nu in public!
6.   * trimis de
(24 apr 2013, 13:02:13
norocul nostru că fermentul ortodox nu-i lacom
ne-mbie să ne iubim aproapele nu .. averi ( pe pământ )
şi ne iubeşte BOR-ul ăsta .. pân' la ultimul atom
ÎPS Pimene, am nişte pădure, îmi dai un client s-o vând ?happy
7.   Noi suntem romani trimis de
(24 apr 2013, 13:10:48
Traim intr-un simulacru de normalitate. Cu o populatie (inca) preponderent rurala, cu grad de instructie scazut, neinformata si incapabila sa inteleaga ce se intampla (dar totusi cu drept de vot) de ce ne miram ca lucrurile sunt cum sunt? De ce sa ne miram ca ne reprezinta in lume europarlamentari fosti poeti de curte sau ciobani analfabeti? De ce sa ne miram ca, in vreme ce altii au ales ca presedinti dizidenti noi am ales un politruc de rang 2, pentru ca era frumos? De ce sa ne miram dara, ca un fost securist dovedit si cu acte in regula este "pastorul" populatiei credincioase din aceasta parte de tara si ierarh de seama al BOR? Intr-o tara in care populatia are incredere intr-o biserica in cea mai mare parte corupta (ca si restul angrenajului social) nu poate si nu va fi altfel. Nu stiu de ce, dar nu cred o iota din ce spune, mai ales cand se refera la inchisorile comuniste si suferinta pe care au provocat-o. Credinta trebuia sa-l insoteasca si pe IPS atunci cand turna la securitate.
8.   Cine arunca primul piatra ? trimis de
(24 apr 2013, 15:13:21
Multe acuze se aduc celor care gandesc altfel decat cei care acuza . Bine inteles ca oameni normali nu vor accepta niciodata casatoriile de acelasi sex , dar trebuie sa admitem ca sunt si oameni anormali din punctul nostru de vedere ( nu insa si a lor ) care vor sa li se acorde dreptul sa se exprime oficial fara interdicti . In privinta IPS Pimen ar fi corect sa facem ce spune nu ce a facut in trecut , fiindca nu noi o sa raspundem pentru faptele lui , si vad ca multi se agita sa arunce cu piatra insa nu analizeaza daca sunt si in drept sa faca acest lucru .
9.   Pentru MODERAT trimis de
(24 apr 2013, 15:38:14
De acord cu dvs. Intr-adevar nimeni nu este imaculat. Insa eu pot sa-mi exprim o parere cata vreme aceasta nu face rau persoanei respective. Asta spre deosebire de ce scria IPS in rapoartele catre Securitate sau de afirmatiile din titlul articolului. Pana la judecata finala traim in lumea aceasta, pe care o dorim cat mai buna. Cu asemenea personalitati nu cred sa ajungem vreodata la acest deziderat.
10.   Patriarhia romana profit maxim trimis de
(24 apr 2013, 15:38:33
Patriarhia Română - Administraţia Patriarhală a avut anul trecut un profit mai mare decât multe dintre marile companii din România adica băieţii deştepţi din energie, regii asfaltului sau McDonald's.Concret, Patriarhia Română a înregistrat la sfârşitul anului trecut un profit de 27,93 milioane de lei, echivalentul a 6,6 milioane de euro (la cursul mediu din 2011), în creştere cu 68 la sută faţă de "prevederile anuale", după cum rezultă din datele publicate de Ministerul Finanţelor.Spre comparaţie, două dintre firmele aşa-numiţilor regi ai asfaltului - Romstrade şi Pa&Co -, una dintre firmele băieţilor deştepţi din energie -Alpiq Romenergie - sau firma care operează magazine de discount - Rewe Group - , au înregistrat anul trecut profituri mai mici decât Patriarhia Română.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei