Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 95 (5302)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

„La coş cu mucurile de ţigară”, activitate desfăşurată, luni, în parcul central

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Asociaţia „Zimbrii Sucevei”, împreună cu Clubul Eco-Silvic Suceava, a organizat luni, de la ora 16.00, o acţiune intitulată „La coş cu mucurile de ţigară”. Activitatea s-a desfăşurat în parcul central din municipiul Suceava şi a constat în strângerea de pe jos a mucurilor de ţigară, distribuirea de pliante celor prezenţi în parc şi, nu în ultimul rând, informarea cetăţenilor cu privire la deserviciile aduse mediului înconjurător de deşeurile rămase în urma ţigaretelor.

Scopul activităţii desfăşurate luni de către cei peste 20 de membri ale celor două asociaţii a fost acela de a spori spiritul civic al cetăţenilor, ajutându-i să conştientizeze pericolul pentru mediul înconjurător al degradării reziduurilor provenite din ţigarete.

Mucurile de ţigară sunt constituite din fibre artificiale de acetat de celuloză, impregnate cu substanţele toxice din fumul de ţigară, nicotină şi produşii de degradare ai ingredientelor adăugate tutunului la prelucrare (ca acroleina, cianura de hidrogen, amoniac, hidrocarburi cancerigene etc.).

În mucurile de ţigară, mici, aparent inofensive, se concentrează produşi de degradare termică prezenţi în fum. Aruncate de fumători oriunde, chiştoacele invadează oraşele, iar copiii mici şi animalele domestice le pot înghiţi.

Un singur muc de ţigară conţine suficientă otravă pentru a omorî, după 96 de ore, 50% din peştii mici aflaţi într-un litru de apă. Cantitatea de nicotină din 200 de mucuri de ţigară este suficientă pentru a omorî o fiinţă umană. Concentraţiile mici de produse toxice provenind din chiştoace alterează apa şi solul.

Mucurile de țigară omoară peștii și pompează otravă în plămânii naturii. Se descompun în 10-15 ani, însă nu se biodegradează niciodată, transformându-se într-o pudră fină toxică ce stăruie în ecosistem ani la rând.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „La coş cu mucurile de ţigară”, activitate desfăşurată, luni, în parcul central.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
„La coş cu mucurile de ţigară”, activitate desfăşurată, luni, în parcul central5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mizerie trimis de
(24 apr 2013, 12:20:46
ooo, sa vedeti ce este in jurul blocurilor, de ce sa mergem asa de departe, prin parc.......cei de la etajele supewrioare, sa nu faca fum in casa, fumeaza la geam si in final, mucul de tigara aprins il arunca in gradina
sau unde cade in fata blocului......nu se gindeste nimeni ca aceste mucuri se aduna, se aduna, nu le stringe nimeni, sau in fata blocului pot fi carucioare cu copii mici care dorm, poate cadea un muc de tigara peste el si poate lua foc......cite nu se pot intimpla........
unde locuiesc eu,tronsonul meu, am asa doi vecini care fumeaza, arunca in gradina unde sunt flori, copacei, dar pt.ei nu conteaza......
ce-o fi asa greu sa-l stinga si sa-l puna in galeata cu gunoi, nu-i inteleg....
cum pot fi calificati acesti indivizi ? nesimtiti, fara crestere de acasa, prosti, lenesi, fac anumit in batjocura, sfideaza vecinii.....cum? nu pot da un raspuns......
c.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei