Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 75 (5282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Școlile gimnaziale din județ organizează “Ziua Porților Deschise” pentru părinții interesați de clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În prima săptămână a lunii aprilie, școlile din Suceava unde vor funcţiona clase pregătitoare în anul școlar 2013-2014 vor organiza “Ziua Porților Deschise”, părinții având ocazia de a vedea dacă școala la care vor să-și înscrie copilul corespunde cerințelor lor.

Potrivit Metodologiei de înscriere în învățământul primar, “toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare în anul școlar 2013-2014, vor organiza o <Zi a porților deschise>, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate”. La această activitate vor participa directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ, cadre didactice care predau la clasa pregătitoare sau reprezentanți ai părinților elevilor care frecventează clasa pregătitoare în anul școlar 2012-2013.

Pentru informarea părinților și a publicului interesat și pentru a permite părinților luarea unor decizii în cunoștință de cauză, fiecare unitate de învățământ va pune la dispoziție și informații referitoare la locul de desfășurare a clasei pregătitoare, la posibilitatea organizării programului Școala după școală, la organizarea și dotarea spațiului școlar, activități cu elevii etc.

 

Școlile din municipiul Suceava s-au pregătit pentru primirea oaspeților

Potrivit prof. Sidonia Apetrei, director al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, “vom organiza întâlniri cu cei interesați în zilele de 3 și 4 aprilie, în intervalul orar 9-12, pentru preșcolari și educatori, și între orele 13-18, pentru părinți. Acestora le vom prezenta sălile în care funcționează clasele pregătitoare, utilitățile de care dispune unitatea noastră, bazinul de înot, sala multimedia, cabinetele școlii, laboratoarele și sala de sport. Comitetul de înscriere se va ocupa de întâmpinarea tuturor celor care vor veni să viziteze unitatea noastră”. Aceasta a mai declarat că, pentru anul 2013-2014, la Școala Gimnazială Nr. 3, estimează că se vor înființa patru clase pregătitoare.

La Școala Gimnazială “Miron Costin”, pentru anul școlar viitor vor fi organizate cinci clase pregătitoare.

“Vom organiza <Ziua Porților Deschise> în data de 2 aprilie, marți, în intervalul orar 8-18. Vom sta la dispoziția tuturor persoanelor interesate de a afla informații referitoare la înscrierea în clasa pregătitoare. Totodată, dorim să le prezentăm acestora realizările și activitățile demarate de elevii claselor noastre pregătitoare”, a declarat prof. Constantin Sîrghi, directorul Școlii “Miron Costin”.

La Școala Gimnazială Nr. 4, “Ziua Porților Deschise” va fi organizată astăzi, între orele 9 și 12.

La Școala Gimnazială Nr. 1, “Ziua Porților Deschise” va fi organizată mâine, între orele 9 și 16. “Am redactat o scrisoare către grădinițele din municipiu prin care am adus la cunoștință intenția noastră de a organiza <Ziua Porților Deschise>, o parte dintre acestea deja confirmându-ne vizita. Totodată, pentru cei interesați de oferta noastră am pregătit pliante care conțin informații privind înscrierea în învățământul primar, dar și informații despre unitatea și activitățile noastre”, a declarat prof. Gabriela Mihai, director al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.  

Tot pentru a facilita accesul celor interesați de înscrierea în clasa pregătitoare, potrivit Metodologiei, fiecare unitate de învățământ va încărca pe site-ul propriu, pe lângă străzile arondate școlii, și alte informații care să permită părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare, cum ar fi: fotografii ale spațiului în care se desfășoară clasa zero, oferta educaționale, activități etc.

 

TelVerde, începând de astăzi

Începând de astăzi, va fi pus în funcţiune şi telefonul TelVerde, cu numărul 0.800.816.230, unde părinţii şi toţi cei interesaţi pot solicita informaţii legate de înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul 2013. Numărul de telefon trebuie apelat în intervalul 8-16.

Anul acesta, aproximativ 6.390 de copii de vârstă preşcolară din judeţ sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare, cu 1.546 mai mulți decât anul trecut. În anul şcolar următor, în județ vor fi formate circa 343 de clase pregătitoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școlile gimnaziale din județ organizează “Ziua Porților Deschise” pentru părinții interesați de clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1226 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Școlile gimnaziale din județ organizează “Ziua Porților Deschise” pentru părinții interesați de clasa pregătitoare4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei