Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 75 (5282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Model în viaţă

„Cuplurile de aur” ale Sucevei, sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Sucevenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie în primele trei luni ale acestui an au fost sărbătoriţi sâmbătă dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava. Evenimentul, devenit o tradiţie de aproape nouă ani, timp în care s-a ajuns la celebrarea a 850 de cupluri din municipiul Suceava, a fost un prilej de mari emoţii şi bucurie pentru 13 „cupluri de aur”, care au fost felicitate de primarul Sucevei, Ion Lungu. Acesta le-a oferit doamnelor câte un frumos buchet de flori, iar domnilor le-a fost înmânată câte o diplomă de fidelitate, pentru a marca acest moment.

„Aţi fost şi sunteţi modele pentru familiile dumneavoastră, 50 de ani de căsătorie nu e puţin, iar în acelaşi timp aţi fost oameni model pentru societate. Noi vă aducem un moment de recunoştinţă din partea comunităţii, pentru că aţi fost oameni de sacrificiu, aţi contribuit la construirea şi modernizarea acestui oraş”, le-a spus Ion Lungu cuplurilor de aur, unele însoţite de copii şi nepoţi.

El le-a vorbit şi despre ce s-a făcut în oraş în ultimii ani şi ce se doreşte a se face şi de acum înainte.

„Lucrurile în Suceava merg într-o direcţie bună, facem eforturi să modernizăm din nou oraşul, am înlocuit conductele de apă, de canalizare, de termoficare, străzile, am făcut parcări subterane, anul acesta vom avea şi o rută ocolitoare a Sucevei şi facem o nouă centrală termică, adaptată necesităţilor noastre”, a adăugat edilul sucevean.

Pentru a întregi atmosfera de sărbătoare, cuplurile de aur au fost servite cu prăjituri şi şampanie, iar Ion Lungu a mers şi a ciocnit cu fiecare în parte, urându-le să aibă parte de multă sănătate şi viaţă lungă.

Întrebate care este secretul longevităţii, câteva cupluri ne-au răspuns că sănătatea şi răbdarea sunt principalele „ingrediente”.

„Sănătatea, ăsta e principalul factor. Noi ne-am căsătorit târziu, acum eu am 80 de ani şi ea 81. Eu am lucrat pe şantier, am construit aproape jumătate din Suceava, iar ea la Sfatul Popular, unde a fost bucătăreasa la Cantina Sfatului. De copii n-am avut noroc, dar avem nepoţi şi fini o grămada. Încet, încet, am ajuns la vârsta asta...”, a mărturisit Ştefan Lorinţ, având-o alături pe jumătatea sa, Elena.

„Sincer? Răbdare, răbdare şi tutun. Femeia e mâna forte într-o familie şi ea ţine familia unită. Bărbatul e mai mult cu serviciul, alte probleme, dar femeia e acasă, chiar de face serviciu, ea ţine copiii, ea îngrijeşte soţul... Soţul este oglinda soţiei, oriunde te duci. Degeaba e ea cu corniţe şi fundiţe, dacă el arată a măturător...”, consideră Oltea şi Dumitru Petreşeniuc.

Nu în ultimul rând, cuplurile care au reuşit performanţa de a fi împreună timp de 50 de ani au fost răsplătite şi financiar, fiindu-le oferite câteva sute de lei de la bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cuplurile de aur” ale Sucevei, sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie.
 Vizualizări articol: 1357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Cuplurile de aur” ale Sucevei, sărbătorite la împlinirea a 50 de ani de căsătorie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei