Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 75 (5282)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reciclare

Sucevenii au renunţat la peste 6 tone de deşeuri electronice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sute de televizoare, monitoare, frigidere, maşini de spălat, imprimante, radiouri şi alte aparate electrocasnice uzate au fost duse de suceveni la centrele de colectare amenajate în cinci locaţii din municipiul reşedinţă de judeţ, în cadrul unei campanii cu premii organizate de Asociația Română pentru Reciclare ROREC.

Campania „Locul deşeurilor nu e acasă!”, ajunsă la cea de-a patra ediţie, a avut loc sâmbătă, când, în ciuda vremii nefavorabile, o mulţime de suceveni au răspuns chemării de a scăpa de aparatura electronică veche sau defectă, primind în schimb bonuri valorice sau având posibilitatea să se înscrie la o tombolă cu premii.

„În urma acţiunii am reuşit să strângem un tir plin cu deşeuri electrice şi electrocasnice, adică peste 6 tone de echipamente electronice uzate. Am reuşit să reciclăm 31 de frigidere, 71 de monitoare, 55 de televizoare, mai multe combine şi lăzi frigorifice, nouă maşini de spălat rufe, 27 de aparate de radio şi multe alte echipamente care nu-şi mai aveau rostul în locuinţe”, a declarat Cătălina Biholar, reprezentantul local al ROREC.

O parte din deşeurile electronice au fost aduse de oameni direct la punctele de colectare, dar în peste 50 de cazuri, echipamentele grele, precum frigiderele şi maşinile de spălat, au fost ridicate gratuit de la domiciliul celor care au sunat la organizatorii campaniei.

„Am avut trei maşini cu care am făcut colectarea deşeurilor la domiciliu şi am beneficiat de sprijinul a 17 voluntari de la Colegiul Tehnic <Petru Muşat>, de la clasa de Mediu. Un lucru bun este că au răspuns apelului nostru şi societăţile comerciale, care ne-au predat aparatură casată sau scoasă din uz”, a precizat reprezentantul ROREC.

 

Bonuri valorice şi tombolă cu premii

Sucevenii care au renunţat la deşeurile electronice au avut ocazia să primească câte patru bonuri valorice, în valoare de 10 lei fiecare, pentru aparatele mai mari, precum  combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare, sau câte două bonuri valorice pentru maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine şi aparate de aer condiţionat.

Peste 260 de suceveni au participat la tombola cu premii, în baza taloanelor oferite celor care au  predat aparatură electrică, premiile oferite fiind aparate electrocasnice noi: o combină frigorifică, cinci cuptoare cu microunde, zece mixere, cinci fiare de călcat şi zece maşini de găurit.

Tragerea la sorţi a taloanelor completate a avut loc sâmbătă, de la ora 17.30, în parcul de lângă Policlinica Areni, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale, marele premiu, combina frigorifică, revenindu-i unei tinere de 19 ani, Ramona Neagu, din cartierul George Enescu.

Cel mai tânăr câştigător la tombolă este în vârstă de numai 1 an, iar cel mai în vârstă are 81 de ani.

Premiile vor putea fi ridicate de la sediul Rosal, începând de miercuri, 3 aprilie, în baza taloanelor de tombolă şi a unui act de identitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au renunţat la peste 6 tone de deşeuri electronice.
 Vizualizări articol: 1172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii au renunţat la peste 6 tone de deşeuri electronice5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei