Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere 2013

Taxe mai mari pentru înscrierea şi înmatricularea la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Odată cu indexarea cu 14% a taxelor de şcolarizare pentru programele de studii, reprezentanţii Universităţii “Ştefan cel Mare” au aprobat şi majorarea taxelor de înscriere şi înmatriculare pentru cele două sesiuni de admitere pe care instituţia le va organiza în acest an. Aceste taxe sunt obligatorii atât pentru bacalaureaţii care doresc să urmeze cursurile programelor de licenţă ale USV, cât şi pentru licenţiaţii care optează să-şi continue studiile cu un program de master din cadrul universităţii sucevene.

Pentru admiterea 2013, nici o taxă de înscriere nu este mai mică de 100 de lei, iar cuantumul taxei de înmatriculare este de 50, 100 sau 150 de lei, în funcţie de facultate. 

Bacalaureaţii care vor să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) vor trebui să scoată din buzunare câte 100 de lei pentru înscriere (depunerea dosarului) şi 100 de lei pentru înmatricularea în cadrul unui program de studiu. Aceleaşi taxe au fost stabilite şi în cazul Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană. Pentru Facultatea de Inginerie Alimentară (FIA), taxa de înscriere este de 100 de lei, iar cea de înmatriculare de 50 de lei.

Tot câte 100 de lei pentru înscriere vor trebui să lase la casieria universităţii absolvenţii de liceu care vor să fie admişi la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei (FSE), Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (FIESC), Litere şi Ştiinţe ale Comunicării (FLSC), Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP) şi Silvicultură (FS). Cea mai piperată este taxa de înscriere aferentă Facultăţii de Istorie şi Geografie (FIG), respectiv 150 de lei.

Cât priveşte taxa de înmatriculare, la FIA, FIESC, FLSC, FSEAP şi FS, aceasta este de 50 de lei. Câte 100 de lei trebuie să plătească absolvenţii care doresc să obţină statutul de student al FIG, FEFS sau al Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMM).

Prima sesiune a admiterii la USV va debuta la 15 iulie 2013 şi va dura până la 31 iulie. Cea de-a doua sesiune de admitere se va desfăşura în perioada 5-20 septembrie 2013.

 

Scutiri sau reduceri ale taxei pentru cazurile speciale

Scutiri de la plata taxei de înscriere se acordă următoarelor categorii de candidaţi: orfanii de ambii părinţi (pentru candidaţii cu vârsta mai mică de 26 de ani), candidaţii proveniţi de la casele de copii, copiii personalului didactic aflat în activitate în instituţii de învăţământ, candidaţii bolnavi de TBC, diabet, boli maligne, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică şi candidaţii salariaţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” şi copiii lor.

Reducerea cu 50% a taxei de înscriere se acordă pentru candidaţii cu vârsta mai mică de 26 de ani orfani de un părinte, cu ambii părinţi şomeri sau cu alte situaţii speciale, pe baza documentelor justificative. Personalul didactic activ beneficiază de o reducere a taxei de înscriere cu 50%. În acest scop, se va prezenta dovada de încadrare.

Preşedintele Comisiei de Admitere pe facultate va decide cu privire la posibilitatea scutirii, respectiv a reducerii taxelor, în cazul candidaţilor provenind din familiile cu venituri mici, precum şi al altor categorii speciale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxe mai mari pentru înscrierea şi înmatricularea la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Taxe mai mari pentru înscrierea şi înmatricularea la Universitatea „Ştefan cel Mare”4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei