Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promisiuni

Şoseaua de centură a Sucevei poate fi gata până la sfârşitul lunii august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şoseaua de centură ar putea să fie finalizată în vara acestui an. După şase ani de la începerea investiţiei, actualul director al SC CF Iaşi, firma care realizează lucrările, Petru Gorongea, a dat asigurări că şoseaua de centură a Sucevei poate fi finalizată până la sfârşitul lunii august a acestui an. Gorongea ne-a declarat că cel mai probabil, lucrările la această investiţie vor reîncepe în cursul săptămânii viitoare. El a arătat că primele lucrări vor fi efectuate pe tronsonul dintre Pătrăuţi şi Şcheia, într-o zonă în care este necesară consolidarea terenului pe care va trece viitoarea centură de ocolire a Sucevei.

Petru Gorongea a spus că firma pe care o conduce va finanţa lucrările de construcţie la şoseaua de centură, până când Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale va efectua primele plăţi. „În momentul de faţă noi finanţăm lucrările, urmând ca încet-încet să decontăm lucrările efectuate. În momentul de faţă aducem agregatele de care avem nevoie, utilaje, şi de săptămâna viitoare vom începe să lucrăm”, a spus directorul SC CF Iaşi, care a mai adăugat că această firmă mai are de recuperat aproximativ zece milioane de lei pentru lucrările efectuate până în momentul de faţă şi care nu au fost decontate.

Petru Gorongea a ţinut să precizeze că întreaga şosea de centură poate fi finalizată în vara aceasta, primul tronson care ar urma să fie dat în folosinţă fiind cel care leagă DN 2 (Pătrăuţi) de DN 17 (Şcheia).

 

Lucrările la centura Sucevei se află în conservare din vara anului trecut

Construcţia şoselei de centură a Sucevei este una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Suceava, însă în vara anului trecut lucrările au intrat în conservare. Cu toate acestea, deşi conservarea lucrărilor ar fi însemnat şi asigurarea pazei şi lucrări minime de întreţinere, fosta firmă SC CF Grup Colas Iaşi, care a câştigat iniţial contractul, şi-a strâns toate utilajele de pe întreg traseul şoselei de centură, a concediat salariaţii, a pus bariere la intrările pe tronsoanele de drum finalizate, uitând însă complet să asigure paza.

 

Investiţia în şoseaua de centură a Sucevei a crescut cu 62% din momentul începerii lucrărilor

Reamintim că lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în cursul anului 2007, valoarea de început a investiţiei fiind de 223 de milioane de lei. De atunci şi până în momentul de faţă aceasta a crescut cu 62%, fiind în prezent de 361,94 milioane de lei. Lucrările de construcţie la centura de ocolire a Sucevei sunt finalizate în proporţie de 76%, cheltuindu-se deja 206,2 milioane de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat recent că pentru finalizarea investiţiei ar mai fi nevoie aproximativ 150 de milioane de lei (1.500 de miliarde de lei vechi), sumă din care, prin bugetul de stat pentru anul 2013, au fost alocate deja circa 75 de milioane de lei.

Pe de altă parte, trebuie spus că în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Suceava, consilierul Gheorghe Iacob a solicitat conducerii administraţiei judeţene ca la viitoarea şedinţă a deliberativului să fie prezenţi reprezentanţii firmei care a proiectat şoseaua de centură a Sucevei. Iacob a spus că proiectantul trebuie să explice cum a fost aleasă soluţia pentru construcţia unui pilon în mijlocul Drumului Naţional 17, la ieşirea din Suceava spre Gura Humorului, pilon pe care cineva a scris deja „Zidul Morţii”. Iacob a propus modificarea acestei soluţii tehnice, în aşa fel încât să se evite producerea unor accidente rutiere. 

Şoseaua de centură a Sucevei va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va trece prin localităţile Moara, Şcheia şi Pătrăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoseaua de centură a Sucevei poate fi gata până la sfârşitul lunii august.
 Vizualizări articol: 4407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 10 voturi
Şoseaua de centură a Sucevei poate fi gata până la sfârşitul lunii august4.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se reintra in normal trimis de
(15 mar 2013, 12:07:52
In toamna 2012 s-a organizat licitatia pentru GROAPA DE GUNOI MOARA .Acest obiectiv era foarte necesar deoarece in ultimii ani orasul a dus gunoiul la Falticeni si Botosani cheltuind sume uriase din bugetul local.Licitatia a fost castigata de de un consorţiu format din firma suceveană „General Construct”si grupul „Efacec” din Portugalia iar lucrarile au demarat.In iarna 2012 s-a organizat licitatia pentru Modernizarea Aeroportului Salcea.Acuma vad ca se finalizeaza Soseaua de centura a Sucevei.Se reintra in normalitate.

1.1  RE: Se reintra in normal trimis de
(15 mar 2013, 23:25:46
mare dreptate ai!!!!! se reintra in normalitate,adica normalitatea de pe timpul lui ILICI SI BOMBONEL,a-ti distrus tot ce a facut RAPOSATUL si ne purtati cu bombonica ca pe copii de atitia ani cu 13-14 tristi km de centura.sint curios cite avioane vor ateriza dupa ce o sa varuiti autogara SALCEA....hahahahahaha...de 24 de ani va perindati la fiecare 4 ani pe scenele electorale promitind: dragi suceveni va vom da....PRIN GURA SI LA GREU daca vom fi alesi si noi inghitim de fiecare data
2.   Gata până la sfârşitul lunii august trimis de
(15 mar 2013, 13:48:28
31 august 2050
2.1  RE: Gata până la sfârşitul lunii august trimis de
(15 mar 2013, 14:33:25
1 septembrie 2050, devine drum nepracticabil și intră în reparații.
3.   Comentariu trimis de
(15 mar 2013, 14:38:59
Cind odata se vor termina cu aburelile din SUCEAVA? In august dar in ce an?
4.   Clar.... trimis de
(15 mar 2013, 16:09:04
Inaugureaza ca doar nu ii doare gura......
5.   Soseaua de centura trimis de
(15 mar 2013, 20:02:47
Şeful administraţiei judeţene Nechifor a declarat că fosta guvernare PDL a alocat pentru această investiţie, în decursul a patru ani, o sumă de doar 125 de milioane de lei, în timp ce USL a alocat in jumatate de an 2012 75 de milioane de lei.

5.1  RE: Soseaua de centura trimis de
(15 mar 2013, 23:10:02
ha ha ha ha ha ha,presupun ca aduceti fiecare bani de acasa sau a-ti descoperit in sfirsit tezaurul de sub panoul AICI SINT BANII D-VOASTRA hahahahahahahaha,
6.   Sant perplex... trimis de
(15 mar 2013, 23:58:17
Pana nu demult latrati ca lucrarile au fost supraevaluate, ca au crescut costurile lucrarilor, vomitati de tot felul....iar acum ati obtinut bani....Cati din acesti bani se vor intoarce la USL si in buzunarul lui Marza? Nu dealta, dar poate trebuie sa mai cumpere ceva pamanturi...
Tare as vrea sa vad cand o sa vopsiti centura asta....ca in rest nu sunteti in stare sa astupati niste gauri, nu sa reabilitati drumuri sau sa demarati proiecte....
Dupa ce veti termina groapa de gunoi, poate o sa mergeti cu totii, colhazarii, sa va ingropati voi primii acolo, iar peste voi sa punem milioane de tone de gunoi....numai asa poate veti iesi din istorie...
7.   Catre NELLO trimis de
(16 mar 2013, 08:18:34
Ai grija cu starea asta de perplexitate.Sper sa nu ramai permanent in starea asta.Deci in patru ani Flutur a obtinut 125 milioane in timp ce Nechifor a obtinut in sase luni 75 milioane(60%).Asta imi arata cat de multi bani "a reusit " sa aduca domnul Flutur Tot pomenesti numele lui Marza in scop propagandistic desi nu Marza conduce PSD.Dar da bine .De centura vom mai discuta mult timp de aici inainte si sper ca nu numai noi(mai ales de cresterea pretului cu 62%)Cat despre groapa de gunoi eu as tace chitic in locul tau.In patru ani Flutur n-a fost in stare sa faca groapa.Suceava a platit sume astronomice lui Prigoana pentru transportul gunoiului la Botosani.Si acuma primaria este datoare la Rosal.
8.   Soseaua de centura este autostrada? trimis de
(16 mar 2013, 08:21:43
In urma creşterii cu 62 la sută a preţului de construcţie a şoselei de centură a municipiului Suceava, de la 220 de milioane de lei la 370 de milioane de lei, s-a ajuns la un preţ pe kilometru cât pentru construcţia de autostradă."Este înfiorător. La 12,84 de kilometri cu o bandă pe sens costul se ridică la 6,61 milioane de euro pe kilometru, preţ comparabil pentru construcţia unui kilometru de autostradă în ţările normale", a spus Catalin Nechifor presedintele CJ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei