Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Cerşetorii romi care se transformă în hoţi şi tâlhari, infractorii de serviciu de pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Fapte de furt şi de tâlhărie în stradă, cu autori minori, de etnie romă, care, însoţiţi de persoane majore, trec cu uşurinţă de la cerşetorie la infracţiuni mult mai grave. Acesta este scenariul multora dintre furturile petrecute în ultimele luni pe străzile din municipiul Suceava, victimele fiind în general persoane vârstnice, iar autorii tineri, foarte mulţi dintre ei minori. Deşi câţiva dintre autorii unor furturi şi tâlhării în stradă au ajuns după gratii în ultimele luni, faptele de acest gen continuă să aibă loc, semn că alţii le iau locul fără a sta prea mult pe gânduri.

 

Furat şi apoi ameninţat la intrarea în Piaţa Mică, de un „tandem” de minori de 17 şi 12 ani

Un ultim furt, cu un mod de operare aflat la limita cu tâlhăria, s-a petrecut marţi, pe 12 martie. Un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Ilişeşti, Marcel F., a fost abordat la ieşirea din Piaţa Mică din Suceava de un alt tânăr care i-a solicitat o ţigară. Se întâmpla în plină zi, în jurul orei 12.30, iar tânărul care a solicitat o ţigară, un minor în vârstă de 17 ani, era însoţit de mai multe persoane de etnie romă. Tânărul de 21 de ani a refuzat să-i dea minorului o ţigară, moment în care, conform anchetei poliţiei, minorul de 17 ani, identificat ulterior în persoana lui Alun Cheraru, din Cajvana, l-a prins cu mâna de gulerul hainei. A fost momentul în care un alt minor, în vârstă de doar 12 ani, i-a furat victimei dintr-un buzunar mai multe bancnote, în jur de 100 de lei, şi a fugit. Urmărit de victimă, copilul de 12 ani a aruncat banii pe jos, însă autorii nu au renunţat. Din ancheta poliţiei rezultă că în timp ce tânărul atacat încerca să ridice banii de pe jos, minorul de 17 ani l-ar fi împins şi ameninţat cu acte de violenţă, luând 35 de lei şi fugind.

Reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Alun Cheraru a fost pus în libertate a doua zi, după ce magistraţii au decis că nu se impune arestarea sa preventivă. El mai este suspect şi în alte fapte asemănătoare, însă nu sunt foarte multe probe împotriva sa.

 

De la cerşetorie la furt şi tâlhărie

Dacă în acest caz victima a fost un tânăr, de regulă sunt vizate persoane vârstnice. În timp ce se deplasau prin locuri mai puţin circulate, după lăsarea întunericului, vârstnicii au fost deposedaţi inclusiv prin violenţă de bunuri pe care le aveau la vedere asupra lor, poşete, genţi sau telefoane. 

„Sunt grupuri din localităţi limitrofe Sucevei care vin în municipiu pentru a cerşi sub diferite pretexte. Acestea pot trece foarte uşor de la cerşit la furt şi, în cazul opoziţiei victimei, se ajunge la tâlhărie. De cele mai multe ori autorii sunt minori care au o răspundere penală limitată”, mărturisesc surse judiciare.

Acestea au precizat că o serie de autori ai unor furturi în stradă sunt vizaţi de anchete de o bună perioadă de timp şi se speră ca în cel mai scurt timp să poată fi prezentaţi instanţelor de judecată, cu propuneri de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerşetorii romi care se transformă în hoţi şi tâlhari, infractorii de serviciu de pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 4128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Cerşetorii romi care se transformă în hoţi şi tâlhari, infractorii de serviciu de pe străzile Sucevei5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava orasul vagabontilor trimis de
(15 mar 2013, 11:21:14
pai la magistrati nu are cum sa fure caci nu fac piata sau circula pe jos in oras de ce sa retina infractorii,ce sa mai zic caci vizavi de piata este politia dar e prea frig sa stea pe afara.Este o mare prostie cu cersitul asta sa nu mai dea oamenii bani si asa vor disparea
2.   Comentariu trimis de
(15 mar 2013, 11:26:24
"Alun Cheraru a fost pus în libertate a doua zi, după ce magistraţii au decis că nu se impune arestarea sa preventivă. El mai este suspect şi în alte fapte asemănătoare, însă nu sunt foarte multe probe împotriva sa."

Deci asta e chiar fu.tere.
3.   Avem 108 camere video parca nu-i asa? trimis de
(15 mar 2013, 13:33:27
Poate tiganoii astia vor comite o astfel de fapta in raza camerelor. Sa vad atunci daca magistratii tot sustin ca nu au destule probe.
4.   Incompetenti trimis de
(15 mar 2013, 19:24:19
In parcare la kaufland,la lidl la selgros pe la semafoare e plin de cersetori care pe langa cersit mai fac si fapte de astea de furt si talharie daca li se iveste ocazia.Vin militienii la kaufland la mici sa manance uneori le mai iau buletinele la care au.Oricum nu fac nimic.Te prinde pe strada seara mai nou si ziua,te ameninta,iti fura din buzunare sau din masina la semafor faci reclamatie la politie si astia il prind il baga la racoare o noapte dupa care ii dau drumul,toate astea pentru talharie.Eu stau si ma intreb pt ce mai avem militieni pt ce ii mai platim,ca sa ne dea amenzi tot noua.Mergi ca omul civilizat iti iei amenda ca ai mers cu 62 la ora sau ca nu ai avut centura sau luminile aprinse sau triunghi etc.Dar acesti cersetori iti dau in cap pe strada si dorm o noapte la militie dupa care li se da drumul din nou pe strada.Daca aflati numele magistratilor care l-au lasat liber faceti publice acele nume ca asemenea persoane nu au ce cauta in magistratura.Sunt suspecti la o gramada de fapte asemanatoare si ei sunt lasati in libertate.Domni magistrati trebuie trimisi la plimbare prin curtea penitenciarului pt favorizarea infractorilor.Daca acestor talhari li se iarta faptele si sunt lasati in libertate ca sa comita fapte in continuare.Eu pt ce sa mai platesc amenzile pt viteza centura faruri etc.Practic nu am facut rau nimanui,nu am provocat daune nimanui nu am furat de la nimeni si sunt amendat.Abia astept sa imi stearga sau sa imi ierte si mie amenzile ba chiar ma gandesc sa ma duc si eu sa dau in cap la unu pe strada sa ii iau portofelul daca pedeapsa e doar o noapte la bulau.O sa caut sa fie un magistrat ceva ca astia sigur au bani multi.Niste boi platiti cu bani multi din banii oamenilor care au ajuns pe functii numai prin pile si grade de rudenie si care nu isi fac treaba si ii doare in cot de siguranta omului de rand care poate vine seara de la servici dupa o zi de munca din care 30- 40 la suta ii ia statul ca sa plateasca salariile boilor de magistrati.
4.1  RE: Incompetenti trimis de
(16 mar 2013, 02:06:27
nu e vina militienilor sau magistratilor, e vina celor care au conceput Codul Penal.... legi din secolul trecut....
5.   Pt. CHRYSS trimis de
(15 mar 2013, 20:39:02
Iti dau dreptate CHRYSS odata ce ei fac o asemenea fapta si ramin nepedepsiti e normal sa repete acea fapta stiind ca ramin liberi .Trebuiesc legi mai dure .Sint curios daca acestia tilharesc un militian sau un magistrat ori rudele acestora tilharii ar fi liberi a doua zi,va spun sigur si cred ca nu ar fi asa.Si apoi interesul militienilor nu este acesta ,interesul lor e sa aduca bani la bugetul statului (amenzi).
6.   Magistratii su.lii mele... trimis de
(15 mar 2013, 23:49:21
Toti magistratii si Militienii in frunte cu jegosul de HALAICU rapan cu grade ce este el este la capatul tuturor furturilor, ei sunt mana in mana cu acesti mici infractori care apartin altor mai mari si tot asa pana la cei cu functii care ii scapa de puscarie. dar ia sa ii fi batut acel baiat de 21 de ani pe cei care l-au furat sa vezi cum aveau tiganii probe.
7.   Polita Romana... trimis de
(16 mar 2013, 06:58:45
In decursul a peste 20 de ani s-au furat:paduri,irigatii,capace de canal,mai nou statui...unde a fost politia?Ce rost au camerele de supraveghere-"marea rializari"a primarului prelipcan?Politistul roman e frate cu infractorul!
8.   De aceeiași părere, trimis de
(16 mar 2013, 11:05:28
...mi-au plăcut comentariile și sunt la subiectul realității;pentru ca părerile noastre să conteze mai mult trebuie de dat numebig grine polițiști,de judecători etc.Astfel de ”sensibilizare”va avea oricum un impact negativ asupra persoanelor ce nu vor să aplice legea.Nu trebuie să trăim cu sintagma”așa-i în România”ba din contră să spunem: -așa nu trebuie să fie .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei