Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmărire în noapte

Hoţi de cablu din reţeaua CFR, pe magistrala principală, prinşi cu focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trei indivizi care furau cablu din reţeaua de transport CFR de pe Magistrala 500, Suceava – Bucureşti, în zona Dolhasca, au fost prinşi miercuri seară de poliţişti după o acţiune de urmărire îndelungată, în care au tras două focuri de armă în plan vertical.

Furtul vine la câteva zile după ce un alt grup de hoţi a furat de două ori cablu de semnalizare CFR, tot pe Magistrala 500.

 

Prinşi în flagrant în timp ce dezgropau şi tăiau cablul

Miercuri seară, în jurul orei 18.30, în urma exploatării unor informaţii, un echipaj format din lucrători ai Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Dolhasca şi colegi de la Poliţia oraşului Dolhasca a surprins în flagrant trei indivizi care tăiau cablu din reţeaua CFR, pe raza localităţii. Până când poliţiştii au ajuns în zonă, cei trei au dezgropat și secționat cablu pe o distanță de aproximativ 30 de metri.

Cei trei au încercat să-şi piardă urma, unul dintre ei reuşind să dispară şi fiind prins ceva mai târziu. 

„Pentru reținerea acestora s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri în plan vertical și reușindu-se imobilizarea a doi dintre suspecți”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Au fost identificaţi Ionel Borza, de 38 de ani, Mihai Borza, de 24 de ani, şi ulterior Neculai Borza, tot de 24 de ani, fraţi, domiciliaţi în Probota-Dolhasca. Ei s-au ales cu dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat.

Surse judiciare au precizat că cei trei sunt indivizi periculoşi, cunoscuţi ca violenţi, care aveau asupra lor inclusiv topoare, prinderea lor fiind o misiune cât se poate de grea.   

Din fericire, în acest caz hoţii nu au pus în pericol siguranţa feroviară, întrucât cablul secţionat nu era funcţional, fiind de rezervă, comunicațiile realizându-se pe rețeaua de fibră optică.

 

Au furat de două ori cabluri de semnalizare de pe Magistrala 500

Îngrijorător este că furturi de acest gen se petrec din ce în ce mai des.

Săptămâna trecută, pe 5 şi 8 martie, mai mulţi tineri au furat cablul de semnalizare CFR de pe Magistrala 500, pe sectorul Suceava Nord - Dărmăneşti. Pe 5 martie hoţii au tăiat şi sustras şase metri de cablu, iar pe 8 martie 25 de metri de cablu. Urmare a acestor furturi, semnalizarea electrică de pe un tronson al magistralei a căzut, traficul CFR fiind perturbat. 

Poliţiştii au identificat patru suspecţi care au între 16 şi 22 de ani, recuperând cablul furat.

 

Furturi care riscă să fie scăpate de sub control

În furturile de acest gen, prejudiciile create CFR depăşesc de zeci de ori valoarea cablurilor din aluminiu şi cupru vândute de hoţi la centrele de colectare a firului vechi. Marea problemă este că atâta timp cât aceste centre de colectare au o activitate înfloritoare şi adună bunuri fără nici o verificare a provenienţei, furturile de acest gen par imposibil de stopat şi există riscul ca lucrurile să fie scăpate de sub control, aşa cum se întâmplă deja pe Magistrala 800 Bucureşti-Constanţa, unde din cauza furturilor trenurile înregistrează mari întârzieri şi s-a ajuns la anularea garniturilor InterCity. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţi de cablu din reţeaua CFR, pe magistrala principală, prinşi cu focuri de armă.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Hoţi de cablu din reţeaua CFR, pe magistrala principală, prinşi cu focuri de armă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei