Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

CJPC

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, marcată la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

 

Începând cu anul 1983, ziua de 15 martie marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. În întreaga lume au loc manifestări care aduc la cunoştinţa publicului importanţa cunoaşterii şi protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori.

La Suceava, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor este marcată prin activităţi de informare a acestora asupra drepturilor pe care le au, drepturi în concordanţă cu legislaţia naţională şi europeană.

Ca în fiecare an, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava organizează întâlniri cu operatori economici în vederea dezbaterilor pe tema legislaţiei protecţiei consumatorilor, a problemelor uzuale cu care se confruntă aceştia şi a modului în care le sunt soluţionate direct sau cu ajutorul CJPC aceste probleme.

Potrivit comisarului-şef al CJPC Suceava, Vasile Latiş, „în cadrul întâlnirilor programate la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung, Vatra Dornei şi Gura Humorului sunt dezbătute probleme concrete cu care se confruntă atât consumatorii, cât şi Asociaţiile pentru Protecţia Consumatorilor, dar şi aspecte ale legislaţiei în domeniul protecţiei consumatorilor care să fie înţelese de o masă largă de consumatori”.

Totodată, CJPC Suceava a hotărât să marcheze Ziua Mondială a Consumatorilor prin continuarea colaborării cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, în vederea organizării fazei judeţene a concursului „Alege! E dreptul tău”, ediţia a XI-a. Faza judeţeană va avea loc astăzi, iar copiii care se vor evidenţia vor primi cadouri.

 

Protecţia drepturilor consumatorului, vizibilă în tot mai multe domenii

Conform lui Vasile Latiş, ziua de 15 martie 1962 reprezintă momentul istoric al naşterii mişcării mondiale privind protecţia consumatorilor, mişcare care a luat naştere în Statele Unite, în timpul preşedintelui J.F. Kennedy. Acesta s-a adresat Congresului American susţinând existenţa a patru drepturi fundamentale, şi anume: dreptul la securitate, informare, de a fi ascultat şi dreptul de a alege produse şi servicii. Aceste drepturi, ulterior extinse şi adoptate, au servit drept model de referinţă în elaborarea legilor de protecţie a consumatorilor care au apărut în anii '70-'80.

„Tendinţa oferirii unei protecţii a drepturilor consumatorilor este vizibilă în tot mai multe sfere de activitate, de la legislaţia financiar-bancară, la legislaţia bunurilor de folosinţă îndelungată, a produselor alimentare şi nealimentare, a celor cosmetice etc.”, a completat Latiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, marcată la Suceava.
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, marcată la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   REMEMBER trimis de
(15 mar 2013, 12:07:17
IN 2001 MAI MULTE ASOC DE PROPR,TRIMIT O SESIZARE CATRE OJPC SV,PRINTRE ALTELE SESIZAND SII FAPTUL CA LA ROBINETELE POPULATIEI,MOCIRLA DE LA FD.MOLD.FACE RAVAGII.SOSESTE UN INSPECTOR OJPC,CARE IA UN INTERVIU DIR.ACET[CE ROST AVEA SA VERIFICE IN ACTE SAU IN TEREN???],IAR PRIN ADRESA NR 803/13-04-2001,CIRIPESTE URMATOARELE,CARE SUNT SUFICIENTE:
,,PROBLEMELE AU FOST DISCUTATE DE INSPECTORII NOSTRI''
,,IN URMA CARORA S-AU TRAS ANUMITE CONCLUZII''.DRAZVUITY!!!
2.   COMPLETARE trimis de
(15 mar 2013, 12:14:39
APAR SI ALTE ARTICOLE IN PRESA[NU DEGEABA SECURISTII KGB,SE SMIORCAIESC UNEORI LA TV-,,NU AM GASIT INDICII IN PRESA''-BRAVOS-ZIARISTII TREBUIE SA VA FACA TREABA!!!]
ASADAR DIN ACESTEA TRANSPARE,, AFINITATILE''D-LUI DIR PTR COSMETICALE SI HAINE SECOND-HAND[NUMAI ,,BULENDROAIA'' DE LA COLACU MAI ERA AHTIATA DUPA HAINE VECHI]SI CA DE OBICEI CEVA AMENZI.D-LE DIRECTOR,CINE ERAU SADOVENII CARE COMERCIALIZAU PIESE AUTO SECOND-HAND LA SEDIUL SCLF BUCOVINA,DIN C-LEA TRANSILVANIEI NR.43??????AVEAU SI SUSTINEREA FISC-ULUI DE NU ERAU VERIFICABILI?
SAU O FI VORBA DE MASINI DEZMEMBRATE ADUSE PE DIFERITRE FUNDATII SAU MAI DEGRABA FUIRATE????
3.   COMPLETARE-1 trimis de
(15 mar 2013, 12:21:51
IN 2005,DESCINDERE FULMINANTA LA C-LUNG,DOAR PTR DOUA OBICTIVE MEGA-IMPORTANTE-UN BAR DISCOTECA SI UN BAR TERASA.
IN 2006,PRESA DIN C-LUNG,DEZVALUIE JAFUL LA CARE SUNT SUPUSI CETATENII IN CEEA CE PRIVESTE,COMERCIALIZAREA BUTELIILOR DE ARAGAZ,CE CONTIN O CANTITATE APRECIABILA DE,,APA POTABILA'' DE LA FD.MOLD.S-A VAZUT CUM ATI REACTIONAT ATUNCI,COMERCIALIZAREA A CONTINUAT,NE SI MIRAM CA NU ATI PROSTIT POPULATIA ZICANDU-LE CA SUNT BUTELII ANTI-EXPLOZIE,DATORITA CONTINUTULUI DE APA.
PRESA CHIAR VA SUGERA CA A SOSIT MOMENTUL SA DATI LOVITURA.
INTR-UN SENS SAU...ALTUL!!!
4.   COMPLETARE-2 trimis de
(15 mar 2013, 12:30:32
CE CITIM AZI DESPRE FULMINANTELE ACTIUNI ALE OJCP?????
AMENZI PTR ETICHETARE SI FUMAT IN INTERIORUL MAGAZINULUI[PROBABIL ATI ASTEPTAT CEVA TIMP,ASCUNS IN TUFELE DIN PREAJMA,PANA ATI VAZUT FLACARA DE LA BRICHETA],DIN NOU[!!!]HAINE VECHI[SPERAM CA NU SUNTETI DESCENDENTUL MAI SUS AMINTITEI]SI DE RESTUL ACTIUNILOR,,OMERTA''-PROBABIL CELELALTE VERIFICARI TIN DE SECURITATEA NATIONALA!!!
INTAMPLATOR,ATI CITIT IN PRESA SUCEVEANA CAM CATE TONE DE PRODUSE ALIMENTARE CONFISCA FOSTA DIR DE LA ACEASTA INSTITUTIE???RUGATI PRESA SA VA DEA ACESTE ARTICOLE.
5.   COMPLETARE-3 trimis de
(15 mar 2013, 12:41:18
CAT DESPRE ,,ACTIUNEA'' DIN GUBERNA,AM VAZUT LA TV,INTALNIREA CU PRIMARUL,PROFU DE LA ,,IPI'' SI MEDICUL CARE NU ESTE STRAIN DE ,,AFACEREA METADET'',VA CREDEM CA RASPUNDETI DE PENSIUNI,DAR DOM' BACIU V-A EXPLICAT DESTUL DE CLAR IN REPORTAJUL TV DE LA FD.MOLD CA,TURISMIUL NU SE FACE ASA CUM DORESTE FIECARE,CLIENTELE ESTE ASIGURATA DE STRABUNICI,BUNICI,PARINTI-ABIA COPIII DACA VOR AVEA CEVA PROFIT.DECI CEI CE FAC ACUM INVESTITII IN TURISM,ABIA STRANEPOTII LOR VOR AVEA CLIENTELA ASIGURATA.NU CREDEM CA MAI ESTE NEVOIE SA VA SPUNEM,CA SE URMARESTEA ,,CATEGORISIREA''PENSIUNILOR,I DE TAXE,DUPA CARE PE CINE VA MAI INTERESA DACA AI TURISTI SAU NU???
CONTEAZA SA NU SE,, OFILEASCA'' MARGARETELE SI SA NU,, RUGINEASCA'' STELE[DE CARE OR FI,OARE???]
NIMIC IN SCHIMB DESPRE ,,MOTELUL LUCINA'' SI ,,CABANA OBCIOARA''!
6.   EXTAZ DE WEEK END trimis de
(15 mar 2013, 12:45:21
10 STELE SI UN BRAT DE MARGARETE,PTR TERMENUL DIN ULTIMA FRAZA:
,,TENDINTA''
NU CREDETI CA AU TRECUT PESTE 20 DE ANI DE TENDINTA?????
AU FOST DOAR CATEVA ASPECTE PE CARE LE-AM PREZENTAT.VA URMA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei