Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În aşteptarea banilor

Digul râului Suceava are nevoie urgentă de consolidare în zona fostelor sere ILF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Digul de protecţie al râului Suceava are nevoie de lucrări urgente de consolidare în dreptul serelor fostei Întreprinderi de Legume şi Fructe (ILF), pe o porţiune de aproximativ două sute de metri. Conform datelor specialiştilor de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, linia de apărare din zona serelor este singura care a rămas vulnerabilă, după ce în ultimii doi ani au fost finalizate alte două lucrări foarte importante.

Din cauza inundaţiilor din 2010, linia de apărare a râului Suceava din zona municipiului reşedinţă de judeţ a fost afectată în patru puncte. Digul de apărare din zona ştrandului a fost refăcut în 2011, fiind vorba de lucrări pe o porţiune de 220 de metri, iar la a doua porţiune vulnerabilă, în dreptul Bazarului, s-a lucrat în 2012. Referitor la ultima lucrare, care a presupus întărirea apărării Bazarului în caz de inundaţii, s-a lucrat pe o porţiune de 180 de metri.

În vara lui 2012, în zona Bazar, constructorii au realizat o deviere a cursului apei pentru a face posibilă lucrarea de refacere a digului, după care au început efectiv consolidarea, care s-a făcut cu soluţii moderne şi tehnologii noi, folosindu-se saci cu balast stabilizat.  

 

Lucrarea de refacere a digului necesită peste 500.000 de lei

În momentul de faţă, linia de apărare a râului Suceava are breşe în zona fostelor sere, pe o distanţă de aproximativ două sute metri, şi pe o porţiune mai mică, în aval de podul Iţcani.

Vasile Păcurari, inginer-şef în cadrul Sistemului de Gospodărie a Apelor (SGA) Suceava, a precizat că urgentă este prima lucrare, cea din zona serelor, unde în caz de precipitaţii abundente ar fi risc de inundare. 

Deoarece bugetul alocat Apelor Române pentru curări de acest gen pentru 2013 nu a fost încă stabilit, iar listele cu lucrările de investiţii nu au fost aprobate, demararea lucrărilor este deocamdată incertă. Conform datelor comunicate de Administraţia Bazinală de Apă „Siret” Bacău, investiţia în refacerea digului de pe râul Suceava, în zona serelor, necesită 504.052 de lei, fără TVA.

Lucrările de consolidare realizate până acum pe râul Suceava, în punctele vulnerabile din zona municipiului reşedinţă de judeţ, au fost efectuate de firma SC Construcţii Hidrotehnice Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Digul râului Suceava are nevoie urgentă de consolidare în zona fostelor sere ILF.
 Vizualizări articol: 1610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Digul râului Suceava are nevoie urgentă de consolidare în zona fostelor sere ILF5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei