Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Aveam cea mai mare credibilitate în UE când s-au luat măsuri de modernizare a statului

Marţi, 12 Martie 2013 (17:45:52)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Parlament, că România a avut cea mai mare credibilitate în faţa partenerilor din UE în anii trecuţi, când s-au adoptat legi de modernizare şi de asigurare a statului de drept, iar baza credibilităţii externe nu ţine de diplomaţie, ci de măsuri interne.

"Legat de statul modern, eficient şi stat de drept, România a făcut în ultimii ani progrese considerabile, prin adoptarea unor legi şi măsuri extrem de importante, dintre care enumăr: Legea micii reforme în justiţie, cele patru noi Coduri ale justiţiei, liberalizarea pieţei forţei de muncă, Legea educaţiei, Legea dialogului social, Legea pensiilor şi Legea salarizării. De asemenea, flexibilizarea statului s-a manifestat prin reducerea cu peste 200.000 de angajaţi în sectorul public", a afirmat preşedintele Traian Băsescu.

El a subliniat că baza credibilităţii în faţa partenerilor europeni nu este legată de ceea ce face diplomaţia, ci de măsurile luate în plan intern.

"Trebuie să vă spun că baza credibilităţii ţării nu este legată de ce face diplomaţia, ci este legată de ceea ce facem noi, aici, acasă. Diplomaţia poate doar să pună în valoare ceea ce realizăm. În ziua de azi, nicio diplomaţie nu poate inventa lucruri care nu s-au făcut. Trebuie să vă spun că România s-a bucurat de cea mai mare credibilitate în Uniunea Europeană în perioada în care a adoptat legile pe care vi le-am prezentat, pentru că toţi partenerii noştri europeni au apreciat voinţa politică de modernizare a ţării, simultan cu efortul uriaş suportat de români pentru a depăşi criza economică gravă din 2009 - 2010. Restabilirea rapidă a echilibrelor macroeconomice şi reluarea creşterii economice în anul 2011 au fost realităţi ale noastre, care ne-au adus respect şi credibilitate", a afirmat Băsescu.

De asemenea, el a arătat că pentru finalizarea procesului de modernizare a statului mai sunt necesari unii paşi legislativi: "o lege a sănătăţii care să permită introducerea asigurărilor private de sănătate ca soluţie de creştere a veniturilor destinate sănătăţii, reorganizarea administrativă a teritoriului naţional, o nouă lege electorală, revizuirea Constituţiei".

"Acestea sunt, cred eu, elemente legislative care vor face din România un stat de drept consolidat, care poate asigura cetăţenilor săi o justiţie eficientă, un sistem de educaţie performant, un sistem de pensii bazat pe contribuţia fiecăruia de-a lungul vieţii active, un sistem de salarizare echitabil şi, nu în ultimul rând, un stat funcţional, având costuri de funcţionare rezonabile", a mai spus preşedintele Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Aveam cea mai mare credibilitate în UE când s-au luat măsuri de modernizare a statului.
 Vizualizări articol: 945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Aveam cea mai mare credibilitate în UE când s-au luat măsuri de modernizare a statului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei