Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Fenechiu pleacă din Guvern

Marţi, 12 Martie 2013 (17:07:51)

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în replică la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, că ministrul Transporturilor este important doar pentru şeful statului şi pentru presă şi că, dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Relu Fenechiu pleacă din Guvern.

"Domnul Fenechiu este important pentru preşedintele Băsescu şi pentru dumneavostră. (...) Eu vin şi spun, pentru o logică greu de contrazis, dar de ce nu poate odată Justiţia să spună dacă domnul Fenechiu acum cinci ani a făcut ceva?", a spus Ponta.

El a subliniat faptul că, dacă Justiţia română, care este "foarte bună şi funcţionează foarte bine, fiind independentă", stabileşte, în primă instanţă, că acuzaţiile aduse de Parchet lui Fenechiu acum cinci ani sunt probate, iar acesta a făcut ceva rău, atunci acesta va pleca din Guvern.

"Sunt convins că preşedintele poate să convingă şi judecătorii de la Curtea Supremă să se pronunţe odată, că a mai avut succes când i-a convins în alte cazuri să dea termen din săptămână în săptămână. Poate să-i convingă şi acum, să avem odată şi o decizie", a spus Ponta.

El a precizat că DNA a înregistrat şi "momente mai puţin fericite" atunci când a adus acuzaţii miniştrilor, în condiţiile în care acestea nu au fost probate, iar miniştrii au fost achitaţi de instanţă.

Ponta a făcut referire la foştii miniştri Paul Păcuraru, Tudor Chiuariu şi Teodor Atanasiu, care au fost îndepărtaţi din Guvern, dar achitaţi de instanţe.

"Avem nişte cazuri foarte concrete, un track-record, cum s-ar spune în limbaj european - oameni care au fost îndepărtaţi din Guvern, au fost achitaţi şi nu le-a mai dat nimeni înapoi nici anii pierduţi din punct de vedere politic, nici funcţia", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Fenechiu pleacă din Guvern.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Fenechiu pleacă din Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei