Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 58 (5265)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

2013, debut prost în ceea ce priveşte angajările şi numărul de şomeri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2013 a început prost pe piaţa muncii din judeţul Suceava, statisticile arătând o creştere importantă a ratei şomajului. Conform celor mai recente analize ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, la finele lunii februarie rata şomajului din judeţ a fost la 6,24%, faţă de 5,17% cât era în februarie 2012. În cifre, în intervalul de un an de zile, numărul de persoane înregistrate oficial fără loc de muncă a crescut de la 12.644, în februarie 2012, la 15.251, în februarie 2013.

Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a declarat: “Faţă de ianuarie 2013, în februarie au fost înregistrate mai multe angajări după ce au apărut mai multe oferte de locuri de muncă. Sperăm ca perioada slabă specifică sezonului rece şi începutului de an să fie deja trecută”.

Cauzele creşterii numărului de şomeri comparativ cu acum un an de zile sunt multiple. În primul rând ar fi numărul mare de reduceri de personal din domeniile contrucţii şi comerţ, în balanţă cu noi angajări mai reduse. De asemenea, rata şomajului este ridicată şi de numărul mare de absolvenţi de şcoli din 2012 care au intrat în evidenţa AJOFM Suceava şi încasează indemnizaţii de şomaj.

„Avem înregistraţi 1.677 de proaspăt absolvenţi, care reprezintă 21,4% din totalul şomerilor indemnizaţi”, a precizat Anca Capverde.

Ea a precizat că în ultima perioadă este o mare fluctuaţie de disponibilizări şi angajări în meseriile de lucrător în comerţ, în special vânzător, şi în cea de conducător auto. Ea a precizat că o cerere destul de mare este din partea firmelor de pază, care angajează agenţi de securitate. De altfel, pe fondul acestei cereri ridicate, AJOFM Suceava organizează pentru prima dată  cursuri de calificare în meseria de agent de securitate.

În luna aprilie a acestui an, AJOFM Suceava va organiza o Bursă generală a locurilor de muncă, la nivelul întregului judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2013, debut prost în ceea ce priveşte angajările şi numărul de şomeri.
 Vizualizări articol: 1848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
2013, debut prost în ceea ce priveşte angajările şi numărul de şomeri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm... trimis de
(12 mar 2013, 11:11:43
Eu zic să se mai deschidă urgent vre-un supermarket. Nu de alta, dar unde-or să-și faca șomerii cumpărăturile?
1.1  RE: Hmmm... trimis de
(12 mar 2013, 11:27:17
de vreme ce se face vanzare se vede treaba ca merg in castig supermaket-urile astea si mai al naibii se inmultesc,intrebarea e de unde mai scot oamenii bani cu atata somaj si lipsa a locurilor de munca?
2.   Explicatia trimis de
(12 mar 2013, 12:39:51
Explicatia e foarte simpla.O rata a somajului de 6,24% inseamna ca aproape toti cetatenii lucreaza.Şomajul din Spania a atins un nou maxim record în ultimele trei luni ale anului trecut, depăşind 26%, cu aproape 6 milioane de şomeri, după ce guvernul aflat la putere de un an a introdus cele mai dure măsuri de austeritate din istoria democratică a ţării.Deci fata de spanioli noi suntem boierasi.Lucrand toti sucevenii e normal ca sa goleasca rafturile supermarketelor.Sigur ca a fost o gluma.Adevarul e ca sunt mult mai multi someri.In evidentele AJOFM sunt trecuti doar cei care iau ajutor de somaj.Restul care termina ajutorul,cei care lucreaza la negru si cei care lucreaza in afara nu sunt prinsi.Eu cred ca si la noi somajul e in jur de 25%.
2.1  RE: Explicatia trimis de
(12 mar 2013, 13:03:09
Sunteti la guvernare,de ce nu luati masuri?
2.2  RE: Explicatia trimis de
(12 mar 2013, 15:30:43
buna ziua TOASU",m-a distrat mult afirmatia MATALE ......cum ca sintem BOIERASI fata de spanioli nu?...hahahahahaha...ai vazut vreodata cum traieste un somer spaniol,fata de unul roman?cu toate ca are mare somaj SPANIA este superdezvoltata ,la ani lumina,de tarimul nostru mioritic,da o tura prin SPANIA poate se lumineaza MARIA TA
3.   Lasa asa trimis de
(12 mar 2013, 14:07:35
Or fi someri multi si fara bani dar macar acum pot bea lapte si miere de la robinetele USLului.
4.   Catre Sorins 1 trimis de
(12 mar 2013, 14:23:29
USL este la guvernarea propriu zisa doar de doua luni.Mai asteptam sa vedem ce fac apoi ii luam la bani marunti.cat despre afirmatia lui H2SO4 n-am inteles ce ai vrut sa spui.
5.   Catre Laguna35 trimis de
(12 mar 2013, 16:08:26
E perfect adevarat ce zici ,te aprob in totalitate dar n-ai fost atent cand ai citit.Dupa fraza cu boierasi am scris:"Sigur ca a fost o gluma."
5.1  RE: Catre Laguna35 trimis de
(12 mar 2013, 16:59:15
fraza cu gluma vine dupa" Lucrand toti sucevenii e normal ca sa goleasca rafturile supermarketelor".....problema este ca tot tineretul dispare din tara,la sate nu exista nimic, doar 2 birturi in fiecare catun si o bacanie(minimarket),explica-mi ce va fi de economia romana cind pensionarii si asistatii sociali vor muri si romanii din vest nu vor mai trimite bani batrinilor ,somajul la sate e pe undeva la 80-90 la suta

6.   Catre Laguna35 trimis de
(12 mar 2013, 18:28:06
Deci ai inteles pana la urma ca era o gluma.Iar chestiunea pe care o ridici e foarte complexa dar sper ca va fi rezolvata pana la urma.Nu putem fi pesimisti.
6.1  RE: Catre Laguna35 trimis de
(12 mar 2013, 19:00:30
cum dracu sa fii optimist mai RADUCU cind de 24 de ani de pseudodemocratie si atentate zilnice la binestarea si economia romanilor,de distrugerea sistematica a economiei nationale,de tunuri dupa tunuri date de clasa politica, cica"reprezentativa",de distrugere totala a sistemului de sanatate,explica, cum putem fi optimisti?clasele politice ,vorbesc de toti(sinta, centru ,dreapta)nu sinteti in stare sa faceti ceva,va limitati sa distribuiti ceva bani (,care ramin dupa ce trec prin ghearele voastre,)si aia imprumutati de la fmi ,la asa ceva tot prostul se pricepe,ma bucur ca pleaca viitorul ROMANIEI in occident,asa cind se vor intoarce(daca),va vor putea da un sut in dosurile alea basinoase ,cea mai mediocra clasa politica din toata pseudodemocratia romaneasca
7.   Comentariu trimis de
(12 mar 2013, 22:59:01
FSN+ PSD+USL a contribuit si vor contribui la distrugerea totala a ROMANIEI
8.   Catre Laguna35 trimis de
(13 mar 2013, 07:57:36
In primul rand eu nu pot sa fac nimic pentru ca eu sunt ca si tine.Reprezint societatea civila.Deci putem doar sa comentam si sa tragem semnale de alarma.Putem sa facem mitinguri ,proteste,sa activam in oarece ONG si sa taxam cum putem derapajele politicienilor si coruptia.Ce spui tu e adevarat.de 22 de ani clasa politica a fost corupta si a nenorocit tara deoarece si-au urmarit propriile interese.Dar mai este un principiu.Si dau exemplul PDL .A stat patru ani la guvernare si a facut numai nenorociri.Normal ca trebuie sa plece de la putere si de la ciolan.Si a trebuit facut tot posibilul pentru acest deziderat.Si acest lucru s-a facut intr-un singur mod.Sprijinind opozitia de atunci USL.Deci am dat un cec in alb USL.Dar asta nu inseamna ca avem o garantie ca ei vor face ceea ce asteptam de la ei.Dar optimismul trebuie sa ne existe ca altfel viata e mai cenusie.
8.1  RE: Catre Laguna35 trimis de
(13 mar 2013, 09:05:18
Eu zic că fiecare se reprezintă pe sine însuși. Mai ales ca toți stăm in spatele anonimatului(nickname). Să spui ”reprezint societatea civilă” impune să fi fost ales, sau delegat de către un grup, sau o categorie pe care să o reprezinti. E și cazul tău? Iar p-asta cu optimismul, mai las-o, optimismul nu ține de foame, nu poate substitui aprecierea exactă a realității în care se află Romănia. Și...apropo! Știi ce este pesimistul? Îți spun eu: un optimist bine informat.
8.2  RE: Catre Laguna35 trimis de
(13 mar 2013, 10:08:07
Aproape ca mi-e mila de tine. Dupa ce le-ai dat atatea osanale maiestre in campanie te-au lasat la usa?!?laughing))))))))))))))))))))))
Cred ca esti cel mai pacalici activist de partid din USLlaughing) Ti-au tras asa o tzeapa si nu ti-au dat nici un ciolan sa rozi? Tot in societatea civila esti? La cate servicii le-ai facut eu credeam ca ai batut palma cu ei macar pe un post de directoras ceva. Ieftin domnu, ieftin te-ai vandut. Probabil postezi in continuare pe 1500RON / lunabig grin
9.   Catre YOGHI trimis de
(13 mar 2013, 07:58:29
Ai uitat PDL
10.   Catre Stapler trimis de
(13 mar 2013, 09:37:04
Bancul cu pesimistul e foarte bun.Fiecare cetatean reprezinta societatea civila.Fiecare
cetatean constituie societatea civila.Nu trebuie sa fii ales de nimeni.In momentul cand fiecare vorbeste reprezinta societatea civila.Nu este o organizatie,un partid,o structura.Este o masa imensa de oameni si caractere,este o masa vibranta.
10.1  RE: Catre Stapler trimis de
(13 mar 2013, 10:16:14
Pfiii...Repet: Un cetățean NU reprezintă societatea civilă, doar face parte din aceasta, pentru că(așa cum singur ai spus), societatea civila este o masă imensă de oameni si CARACTERE. Deci când unul spune ceva, nu înseamnă că vorbeste în numele tuturor(decât dacă a fost ales pentru asta). Proprietatea cuvintelor este importantă. Tu ai scris: ”Reprezint societatea civilă”. Adică reprezinți o masă imensă de oameni si caractere, sau doar faci parte din aceasta? E o diferență între ”reprezint” și ”fac parte”, nu crezi? Și încă o mică observatie: în cazul nostru, nu este ”o masă vibrantă”, că dacă era așa, politicienii noștri ar fi avut viața grea. Noi suntem genul ”lasă, că poate o să fie bine...”. Noi suntem optimiști!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei