Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 56 (5263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Puncte fixe de control al rovinietei, cu camere video, pe drumurile naţionale din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Şoferii care nu au rovinietă vor primi amenzi acasă, în plic, dacă vor trece prin  zonele din judeţ unde sunt amplasate puncte fixe de control al taxei de drum. În punctele fixe de control, o noutate pentru judeţul Suceava, au fost montate deja camere video şi au fost şi urmează a fi amplasate şi indicatoare de avertizare, sistemul fiind practic deja funcţional. Investiţia aparţine Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care însă nu a anunţat nimic în acest sens. Mai mult, în încercarea de a afla mai multe detalii despre aceste camere video fixe, am înaintat o cerere oficială către companie, încă de joi. Nici până vineri după-amiază Monitorul de Suceava nu a primit vreun răspuns, modul în care înţeleg să comunice cei de la Drumuri Naţionale lăsând foarte mult de dorit.

 

Camerele fixe, în cel trei patru locaţii

Camere video fixe pentru controlul rovinietei au fost montate deja pe DN 17, la Vama, şi pe DN 2, la Iacobeşti, în zona intersecţiei spre Rădăuţi. De asemenea, din informaţiile pe care le avem, un punct fix de control va fi amenajat şi pe DN 2, la Cumpărătura. Primele sunt deja funcţionale, însă deocamdată nu emit sancţiuni contravenţionale. Este doar o chestiune de timp până când se va întâmpla acest lucru, însă la nivel de Suceava nimeni nu ştie încă nimic oficial despre când vor începe să emită sancţiuni contravenţionale.

Până la amplasarea acestor camere fixe în judeţul Suceava controlul rovinietei se efectua cu autospeciale dotate cu un sistem electronic care verifica automat dacă maşinile au rovinietă. Maşinile Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi au un grafic de acţiune pe toată Moldova şi periodic, în jur de o săptămână pe lună, acţionau pe drumurile naţionale din judeţul Suceava.

În cazul ambelor modalităţi de verificare amenzile sunt emise către proprietarul maşinii. Camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor care tranzitează drumurile naţionale, care apoi sunt verificate în baza centrală de date (CESTRIN), iar în cazul în care numărul nu este găsit, se interoghează baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului. După ce proprietarul maşinii fără rovinietă este identificat, acestuia i se întocmeşte proces verbal şi i se trimite amenda, prin poştă, la domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Puncte fixe de control al rovinietei, cu camere video, pe drumurile naţionale din judeţ.
 Vizualizări articol: 13443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 9 voturi
Puncte fixe de control al rovinietei, cu camere video, pe drumurile naţionale din judeţ4.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ochiul magic trimis de
( 9 mar 2013, 11:18:00
Voi montați-le, că... băieții vor avea grijă de ele. Vântul bate cam tare prin Ro.
2.   .... trimis de
( 9 mar 2013, 11:48:35
Asta e un lucru bun ca se pun camere...dar...noi platim rovinietele ..iar apoi primim in schimb multe gropi si multe capcane pe sosea..mai ales acum in aceasta perioada cand gropile rasar ca ghioceii dupa zapada...rusine...asta e Romania...platesti si rovinieta si masina stricata prin craterele de pe asfalt care sunt pe toate drumurile si mai ales pe cele europene..asa zis europene...de acum suntem obisnuiti sa ne prosteasca toti si sa fim furati pe fata...
3.   Camere video peste tot trimis de
( 9 mar 2013, 12:16:34
Imi aduc aminte de radarele fixe care functionau acum cativa ani.Numai la Dumbraveni erau patru.Ele au fost scoase apoi deoarece erau ilegale.Sunt de acord sa platim taxe si impozite.Sunt de acord sa platim rovigneta.Sunt de acord sa platim accize la benzina si motorina.Cu o singura conditie .Sa fie drumurile macar acceptabile.Dar daca aceste drumuri sunt praf si pulbere ce am putea face?In momentul cand platim rovigneta,adica aceasta taxa pentru intretinerea drumurilor ,ar trebui sa semnam un contract cu CNADNR in care aceasta institutie se obliga sa aduca drumurile la un anumit standard.De asemenea politia rutiera conform legislatiei ar trebui sa semnalizeze si sa inchida drumurile care prezinta grad ridicat de risc.
3.1  RE: Camere video peste tot trimis de
( 9 mar 2013, 12:32:32
Zi și tu ceva de șoseaua de centură că tu doar ești expert .
4.   Ochiul magic trimis de
( 9 mar 2013, 12:25:04
Eu sunt de acord să plătiți absolut tot ,chiar și aerul pe care îl respirați.Asta meritați.
5.   E o idee extraordinara!!!! trimis de
( 9 mar 2013, 12:25:22
... dar ma întreb: oare noi nu am putea pune nişte camere să urmărim cum se cheltuiesc aceste încasări???? Întrebam aşa şi eu ...
6.   Pretul benzinei trimis de
( 9 mar 2013, 12:35:30
Pretul la pompa 1,29 euro/litru ;pret de cumparare petrol(furnizor) 0.59 euro/litru;
cheltuieli rafinare si livrare 0,07 euro/litru ;accize 0,38 euro/litru;TVA 0,25 euro/litru
ACCIZE +TVA 49%.jumătate din preţul plătit de români la pompă este colectat de statul român prin intermediul accizelor, TVAului sau prin taxe precum cea de un cent pe litru aplicată pentru recuperarea unor datorii istorice ale fostei Companii Române de Petrol.Guvernul francez a decis reducerea accizelor la carburanti, masura care va avea ca efect imediat scaderea preturilor la pompe, urmand ca ulterior sa fie introdus un mecanism permanent de control al cresterii preturilor.
Guvernul Bulgariei a propus o forma de accizare in functie de nivelul de trai din fiecare stat membru al Uniunii Europene.
7.   Șmecherași de Ro trimis de
( 9 mar 2013, 12:43:26
Abia aștept să vă facă 3 euro litrul să va zbateți ca râmele și să aduceți mari elogii prea iubitului copilot.Ca în Coreea de Nord !
7.1  RE: Șmecherași de Ro trimis de
( 9 mar 2013, 12:48:08
A uitat ochelaristul să pună și taxa pe gândit chit că nu sunt prea mulți în România care fac acest lucru.
8.   Catre fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 12:48:58
Buna ziua,soseaua de centura intra la alt capitol de discutii.Dar e tot lucrarea CNADNR.Aceasta institutie minunata si mirifica sifoneaza miliardele de euro la capitolul investiii,executii si exploatare drumuri nationale.De aceea avem REGI ai asfaltului si nu avem drumuri.
8.1  RE: Catre fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 12:54:58
Bună ziua ! ,păi ce să fac , bat pari și dau vântul cu var .Altfel totul e all rights .Aștept să-ți zis bancul cu propagandiști dar încă bați câmpii și măsori arătura.
8.2  RE: Catre fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 14:03:16
Și ca să-ți fac o dovadă că te urmăresc pas cu pas Cetățene Onest îți dau un sfat : internetul ăsta pute ca dracul !
9.   Comentariu trimis de
( 9 mar 2013, 13:53:13
asa va trebuie inca mai rau sa nu astupe nici o groapa....combustibilul sa se faca 15 lei sa nu plateasca nimeni care are masina impozite si rovignete sa vedem at ce o sa fie
10.   Tara asta isi bate joc de fii ei! Cita nesimtire! trimis de
( 9 mar 2013, 14:28:18
Sefii alesi de noi ne duc cu stadardele de viata din UE, dar traim in mizeria asta de RO! Salariile si pensiile sunt cum sunt, la limita subzistentei.
Cei multi, dar prosti, tac si platesc saracutii... iar cei care s-au ,,imbogatit...muncind", nu au treaba, plutesc in fericire, nu simt greutatile vietii!

Ce ne facem cu ei, ca nu au grija de noi, dar si cun prostimea!?

11.   Catre Fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 17:06:51
Nu am inteles nimic din ce ai zis cu urmaritul pas cu pas.Lucrezi pentru oarece servicii???
11.1  RE: Catre Fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 18:07:06
Nu măi băiatule,eu sunt un simplu șoferaș de Italia care atunci când se întoarce vinerea sau sâmbata de la lucru și neavând ce face își bate joc de proștii din România . Sic ! Ce naiba, suntem CetățeniOnești ! Să-ți zic bancul ? Ești pregătit ?
11.2  RE: Catre Fantomas trimis de
(10 mar 2013, 21:31:50
mai soferas de italia ...de ce nu dormi si tu dupa o cursa , da cat sa scrii ideii visate. Eu fac drumul la Suceava zilinic si pot sa-l conduc cu ochii inchis si ocolesc fiecare groapa si INJUR cand apare una noua , la VOI in ITALIA groapa e ceva atipic ,cand apare o groapa faceti o tarantela in jurul ei ? la noi in ROMANIA gropa e ceva normal , ce nu e normal e NESIMTIREA , OBRAZNICIA drumarilor si a TIR-istilor OVERTONE .
12.   Catre fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 20:33:19
Am inteles.Eu cred ca in weekend ai putea avea preocupari mai interesante decat sa-ti bati joc de oameni.Sa inteleg ca cei care stam in Romania suntem prosti si tu fiind roman care lucrezi in Italia ai depasit stadiul asta?Si apoi stand in Italia cred ca ti-e cam greu sa intelegi ce se intampla in Romania.
13.   Către Fantomas trimis de
( 9 mar 2013, 21:20:24
Salut văru !Cine e fraierul ăla de mai sus ? Cum , nu știi ? Un coclit și un păcălici de prin România.Debitează toată ziua pe forumuri inepții și penibilități ,își ia meciul în fiecare săptămână la cât de fraier este de la unul pe nume Herr.
14.   Mda... trimis de
( 9 mar 2013, 21:23:43
asta nu este ultima palma pe care o vom primi...dar rumanu indura...e cel mai rezistent primat....radule parca ii sustineai pe astia de scot bani si de sub unghiile rumanilor? acu ii injuri? te lepezi de....spune de trei ori!
15.   Catre basistii ofticati trimis de
( 9 mar 2013, 22:18:10
Fratilor,va cunosc pe toti de acuma.Si pe Fantomas,si pe Shaolin007 si pe Hitler.Stiu ce puteti si cat de mare e intelighencia voastra.In afara faptului ca vorbiti mizerabil,injurios si pornografic(in ultimul timp nu mai prea din motive tehnice)in capetele voastre vidul stapaneste totul.
16.   Trimis trimis de
( 9 mar 2013, 23:36:00
Eu ma gindesc altfel,de ce husenii cocliti nu pun camere video unde sint gropile mai mari sa vada acei soferi cu masinile care au platit rovinietele cum intra in gropi si isi strica masina?
16.1  RE: Trimis trimis de
(10 mar 2013, 21:36:10
bravo YOGHI , imi place cum gandesti , Asa trebuie sa fie , nu poti cere bani pe ceva ce nu faci . Cand in intalnesti pe FANTOMAS explica-i cu mai e prin Romania ca de la atata sofat s-o stricat cu totul !
17.   Nu va mai balacariti aici pstacii de partide pol. trimis de
(10 mar 2013, 00:11:36
Sa va spun cum sta treaba . Avand un deces in familie am facut azi un drum pana la Botosani. Nu am mai fost pe ruta respectiva de anul trecut si am avut un soc. Platesc pe an cam 10000 Ron impozit pe masina (de ,2400 CM cubi impozitati de idiotul de Boc
la masina din 2004 la care am platit 16000 Ron= cam 4500 Eur la vremea respectiva , taxe vamale in Noiembrie 2006) cam 500 Ron asigurare obligatorie si vreo 120 Ron rovigneta pe an si ce primesc ? Drumul Suceava -Botosani doar cu Hummerul poti sa-l practici. Am ajuns la concluzia ca romanul pleaca capul si nu stie sa-si ceara drepturile.Ori nu mai platim nimic si mergem in continure pe drumurile actuale pline de gropi ori platim si cand gasim o mica gropicica pe drum rupem dosul celor responsabili de suturi .
18.   Catre Hitler trimis de
(10 mar 2013, 11:13:03
Ce spuneam eu mai sus?Exact acest lucru.Te stiu din toate campaniile lectorale din ultimii patru ani,Esti postacul PDL-ist platit de Flutur si Balan.Folosesti tactici securiste
de injuraturi si de intimidare.Faci o perdea de fum injurioasa pentru a disipa efectul comentariilor anti basiste elaborate si care merg la tinta.Crezi ca va mai merge cu aceste metode staliniste?Cu injuraturi si pornografii?Discuta tehnic si elaborat,vino cu argumente logice si inteligente si respecta-ti colegii de forum.Nu -ti mai deversa dejectiile de vidanjor pe acest forum.
19.   Catre Hitler trimis de
(10 mar 2013, 12:11:30
Sunt putin derutat in privinta ta.Deja rabdarea mea este la limita.Nu-mi sta in fire sa fac rau oamenilor dar in cazul tau se cere acest lucru.Limbajul pornografic pe care il folosesti trebuie sa inceteze.S-a incercat acest lucru prin blocarea ID-ului.Dar ti-ai facut altele.S-a incercat prin stergerea comentariilor tale injurioase,antirasiale si antisemite conform regulamentului ziarului.dar tu continui cu aceeasi hotarare.Am pe birou doua dosare ale tale.Unul contine un set de injuraturi si pornografii pe care le-ai adresat mie si familiei mele.Pe acesta il voi duce la politia municipala unde am vorbit deja dar nu l-am dus inca.Al doilea mai interesant contine toate comentariile tale legionare si antisemite.Il voi trimite in doua locuri,la MCA(centrul pentru Monitorizarea si combaterea antisemitismului )si la Consiliul national pentru Combaterea discriminarii.
20.   Multumiri trimis de
(10 mar 2013, 13:24:43
Multumiri ziarului Monitorul
21.   Locotenentul lui Hitler trimis de
(10 mar 2013, 13:43:06
Da,ce spuneam mai sus?Voi basistii vorbiti obscen si pornografic.A terminat el(bine ,nu de buna voie) si ai inceput tu.Aici nu suntem la groapa de gunoi din lunca Sucevei.Nu poate veni cineva si sa spurce forumul cu expresii injurioase.
22.   No offence... trimis de
(10 mar 2013, 14:54:54
E usor sa-l faci sa taca(temporar). E mai greu sa-l faci sa te respecte.
23.   Cu parere de rau constat si eu multa obraznicie! trimis de
(10 mar 2013, 14:55:26
Indiferent de aderenta la un partid sau altul, trebuie sa raminem, ca limbaj, in limitele decentei.
Aici, pe forum trebuie sa se formeze spiritului civic al sucevenilor, care vor sa aiba o atitudine, sa aiba curajul sa ceara realizari pentru binele lor si al orasului.

Cu toate ca cei carora le sunt adresate interventiile ne ignora(!),…ei nu vad nimic bun, se simt ofensati, le stiu pe toate!…
24.   Comentariu trimis de
(10 mar 2013, 19:22:13
La punctul 18 Gygel îl face idiot pe Boc.Ce ai de spus Monitorule ? Eu nici măcar nu am dat nume.
25.   PT OFTICOSUL trimis de
(10 mar 2013, 22:53:55
TE ROG NU TE MAI OFTICA PE FANTOMA LUI BARBA NEAGRA NU TE GINDI CA DACA A SCHIMBAT TARA O FI MAI DESTEPT,E PLINA SI ITALIA CU ROMANI PROSTI CU DUIUMUL CARE NICI CU BULETINUL IN MINA NU STIU CUM II CHIAMA.
26.   Comentariu trimis de
(10 mar 2013, 22:58:26
BAI NAZISTULE NU TIN CU RADU LUI TATA DAR IN MULTE PRIVINTE LA COMENTARIILE CARE LE FACI ARE DREPTATE SI STII CE ZIC CA ESTI UN IDIOT PRIN EXCELENTA.
27.   Catre ziarul Monitorul trimis de
(11 mar 2013, 09:53:16
Va informez ca ID-ul meu este folosit ilegal de alta persoana.
28.   Cypy46 trimis de
(11 mar 2013, 11:29:56
Daca suportii pe care stau sunt metalici anticipez ca o sa dispara foarte curand , deci no-problembig grin .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei