Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 56 (5263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mărţişoare muzical-coregrafice

Spectacol dedicat mamei, oferit de elevii Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Elevii secţiilor muzicale şi coregrafice ale Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava au organizat joi seară, în ajun de 8 Martie, la Dom Polski, un spectacol dedicat mamei. Mesajul lor, plin de sensibilitate, de emoţie, transmis prin poezie, cântec sau joc, a ajuns la inimile mămicilor aflate în sala de spectacol, care, când şi-au văzut fiul sau fiica pe scenă, au lăcrimat de bucurie. Cu telefonul mobil, cu aparatele de fotografiat sau cu cele de filmat, publicul a încercat să imortalizeze cât mai bine evoluţia micilor artişti de pe scenă. Atmosfera de sărbătoare a fost întreruptă, uneori, de sunetul strident şi deranjant al telefoanelor mobile, ai căror „purtători” uitaseră, probabil, de ce se află într-o sală de spectacol.

 

Flori pentru toate femeile din public

Spectacolul omagial „Azi cânt pentru tine, mamă!” a reunit, pe aceeaşi scenă, aproape 50 de elevi, interpreţi de muzică uşoară, populară, instrumentişti, recitatori, dansatori (Ansamblul folcloric „Bucovina”), fiecare dintre ei încercând să redea într-un mod personal mesajul de iubire către mame.

Evenimentul a fost prezentat de elevii Bianca Scutaru şi Alexandru Sahlean, care, „cu lecţiile făcute”, s-au prezentat foarte bine în faţa publicului. În cele două ore şi 15 minute cât a durat spectacolul, elevii suceveni au demonstrat că sunt foarte talentaţi şi că pot să se prezinte la un înalt nivel pe orice scenă. Finalul spectacolului a fost unul deosebit. Dansatorii din Ansamblul „Bucovina” al Şcolii de Arte „Ion Irimescu” au oferit flori fiecărei femei din sală, în timp ce colegii lor, aflaţi pe scenă, au cântat tradiţionalul „La mulţi ani”.

 

„Vrem să promovăm cât mai mult imaginea Şcolii Populare de Arte <Ion Irimescu>”

Şeful Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, Ion Băiţan, ne-a spus că a dorit foarte mult ca acest spectacol să aibă loc, „pentru că munca acestor copii, dar şi a profesorilor care-i instruiesc, trebuie cunoscută şi răsplătită. Ce altă modalitate mai bună de a-şi arăta talentul, decât apărând pe scenă, în faţa publicului? Este prima acţiune de când mă aflu la conducerea Şcolii Populare de Arte şi nu vreau să mă opresc aici. Vom pregăti un spectacol şi pentru Ziua Copilului – 1 Iunie, probabil în colaborare cu Primăria Suceava. La şcoala noastră sunt elevi foarte talentaţi şi vreau să-i promovez. Încercăm să organizăm, pe viitor, spectacole televizate, să mergem la concursuri, festivaluri în ţară, să promovăm cât mai mult imaginea Şcolii Populare de Arte <Ion Irimescu>”. În sală s-au aflat părinţi, rude, prieteni ai „artiştilor”, dar şi profesorii care îi pregătesc pe elevii de la Şcoala Populară de Arte. Deşi au fost invitate şi oficialităţi, acestea au lipsit. Directorul Centrului Cultural Bucovina, Petre Horvat, dar şi şeful Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, Ion Băiţan, au stat în primul rând, aplaudând fiecare moment artistic al elevilor de la „Arte”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” - Centrul Cultural Bucovina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol dedicat mamei, oferit de elevii Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 3677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spectacol dedicat mamei, oferit de elevii Şcolii Populare de Arte „Ion Irimescu”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei