Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 56 (5263)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Comerţ de sezon

Profit nemulţumitor pentru florari, de 8 martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Comerţul cu flori a primit o gură de aer proaspăt, ziua de 8 martie bătând aproape toate recordurile în ceea ce priveşte vânzările de flori. Sucevenii nu au renunţat la tradiţie, iar sărbătoarea femeii a mutat interesul cumpărătorilor spre florăriile din întreg municipiul Suceava. Florăriile cu dichis, dar şi tarabele din pieţe sau trotuare au fost pline ochi până înspre orele după-amiezii, atât de clienţi, cât şi de marfă.

Cu toate acestea, florarii nu s-au arătat tocmai încântaţi de numărul clienţilor, specificând că numărul acestora scade de la an la an, iar cei care se arată interesaţi de achiziţionarea unui cadou se orientează spre flori ceva mai ieftine şi buchete mai simple. Se aşteptau să vândă cât pentru o lună întreagă, însă mai toţi florarii au afirmat că numărul clienţilor le-a înşelat aşteptările.

Cumpărătorii au fost din ce în ce mai puţin pretențioși, buchetele sofisticate nu prea au avut cerere, iar sucevenii dispuşi să plătească bani frumoşi puteau fi număraţi pe degete. Prin urmare, cererea a fost tot mai puţin diversificată.

 

Agitaţie de la prima oră

Contrar spuselor commercianţilor, cozile de la tarabe nu erau deloc mici. Pe 8 martie, agitația a început de la prima oră, când florarii deja s-au apucat să lege florile, să facă diverse modele de bucheţele pentru ca, în final, clienţii să plece mulţumiţi şi să lase câţi mai mulţi lei la tarabă. Fie pentru profesoare, mame, iubite sau colege, bărbaţii au fost dispuşi să facă un gest frumos şi să ofere un simbol al primăverii.

Cele mai căutate au fost florile de sezon, respectiv zambilele sau freziile, ghioceii sau lalelele. Pentru orhidee, crini sau flori exotice s-au îndreptat sucevenii dispuşi să bage ceva mai adânc mâna în buzunare. Preţurile au fost pentru toată lumea şi au variat între un leu pentru un bucheţel de ghiocei sau trei lei pentru un fir de zambilă până la sute de lei pentru buchete ceva mai elaborate.

Comercianţii susţin că nu au majorat preţurile, în schimb au suplimentat cantitatea de marfă.

Printre clienţii ce se alineaseră răbdători la rând pentru a cumpăra un buchet de flori, l-am găsit şi pe şeful Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prof. Vasile Lazăr, care a ţinut să ureze un mesaj tuturor doamnelor, cu prilejul zilei de 8 martie.

„Tuturor doamnelor din sistemul de învăţământ sucevean, şi nu numai, le urez succes în activitatea pe care o desfăşoară. Pentru doamnele din viaţa mea, am ales trandafirii roşii, un simbol deosebit. Roşul este o culoare care îmbie la dragoste, fericire şi bucurii”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profit nemulţumitor pentru florari, de 8 martie.
 Vizualizări articol: 2737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Profit nemulţumitor pentru florari, de 8 martie4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haha, cica sunt nemultumiti! trimis de
( 9 mar 2013, 13:46:33
Nemultumiti de ce? ca au avut ocazia sa creasca pretul la flori de trei ori pentru o zi si si-au scos "investitia" inzecit? i-auzi! nemultumiti! hahahaha, am trait sa o aud si pe asta..florari nemultumiti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei