Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 45 (5252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Crimă la Sf. Ilie

Un individ cunoscut ca extrem de violent l-a bătut cu sălbăticie pe vărul mamei sale, până l-a omorât

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

O crimă foarte violentă a avut loc vineri seară în satul Sf. Ilie, comuna Şcheia. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, cunoscut în sat ca un individ foarte periculos, şi-a omorât în bătaie un consătean cu 17 ani mai în vârstă, care îi era şi rudă. Crima s-a petrecut în drum, în apropiere de o crâşmă unde cei doi au avut, se pare, un conflict. Necropsia efectuată asupra cadavrului a arătat că bărbatul omorât a fost bătut crunt.

 

Găsit mort în drum, cu numeroase leziuni în zona feţei

Vineri, în jurul orei 21.15, un localnic din sat a sunat la 112 şi a sesizat că un bărbat este căzut în drum, având numeroase leziuni în zona feţei. La faţa locului s-au deplasat mai întâi poliţiştii de la postul local şi o ambulanţă, personalul medical constatând că bărbatul era mort. Victima a fost identificată în persoana lui Vasile Grahoţchi, în vârstă de 57 de ani. Cum leziunile victimei indicau în mod clar o agresiune, au fost sesizaţi ofiţerii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Imediat s-a format o echipă operativă de la „Investigaţii Criminale”, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Au fost văzuţi împreună la un bar din sat

Poliţiştii aveau să afle în scurt timp că în zonă, imediat după crimă, a fost văzut localnicul Neculai Duceac, în vârstă de 40 de ani, care a dispărut în grabă. S-a stabilit ulterior că acesta şi bărbatul omorât au consumat alcool la un bar din apropiere. În interior, martorii nu au observat însă ca cei doi să fi avut vreo discuţie aprinsă. Primul a părăsit localul bărbatul în vârstă de 40 de ani, urmat mai târziu de victimă. Se pare însă că Duceac l-a aşteptat afară pe Vasile Grahoţchi, vărul drept al mamei sale, şi l-a lovit violent, probabil cu un par. Au urmat apoi numeroase lovituri cu pumnii şi cu picioarele, necropsia efectuată ulterior arătând gravitatea leziunilor.

„Moartea a fost violentă, datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute şi contuziei cerebrale difuze produse printr-un traumatism cranio-cerebral cu fracturi cranio-faciale şi de piramidă nazală”, au constatat medicii legişti.

Practic, au precizat surse judiciare, bărbatul în vârstă de 57 de ani avea mai toate oasele cranio-faciale de pe partea stângă rupte, urmare  a unor lovituri repetate, foarte violente.

 

Suspectul de omor, dus la spital cu o tăietură provocată de cuţit

Suspectul de omor, Neculai Duceac, a fost reţinut în scurt timp de poliţişti. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Suceava întrucât avea o tăietură provocată cu un cuţit. Individul a susţinut că leziunea i-a fost provocată chiar de victima sa, însă este posibil şi ca acesta să-şi fi provocat singur rana, atunci când şi-a dat seama că va fi prins.

Mai toţi sătenii ajunşi la faţa locului nu s-au mirat deloc când au aflat pe cine a ridicat poliţia pentru crimă. Neculai Duceac era cunoscut ca foarte violent în sat. Acesta profera ameninţări cu moartea în stânga şi în dreapta, aproape fără nici un motiv.

 

„Un om violent de la care nu aveai ce să ceri”

Elena Popovici, sora bărbatului mort, prima rudă apropiată ajunsă la locul crimei, a declarat sfâşiată de durere:  „El (n.r. Neculai Duceac) şi-a bătut şi părinţii şi pe toţi... Era sub orice critică, nu aveai cu cine să vorbeşti. L-a bătut pe taică-su, l-a ameninţat cu moartea, iar pe maică-sa a abătut-o acum, recent. Un om violent de la care nu aveai ce să ceri”, a spus Elena Popovici.

 

Pus sub acuzare pentru omor calificat şi arestat preventiv

Bărbatul omorât locuia singur, fiind divorţat de soţie, iar copiii săi fiind plecaţi în Italia. De cealaltă parte, agresorul identificat de poliţie este căsătorit şi are trei copii.   

Neculai Duceac a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de omor calificat. După ce a fost condus, sub pază, la Spitalul Judeţean Suceava, unde a primit îngrijiri medicale, Neculai Duceac a fost reţinut şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Ieri, bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost prezentat de procurorul criminalist Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare. Tribunalul Suceava a admis propunerea şi a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 29 de zile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un individ cunoscut ca extrem de violent l-a bătut cu sălbăticie pe vărul mamei sale, până l-a omorât.
 Vizualizări articol: 6139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un individ cunoscut ca extrem de violent l-a bătut cu sălbăticie pe vărul mamei sale, până l-a omorât5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei