Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 45 (5252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezoluție

Flutur: „A trecut vremea în care creionul lui Stalin trasa pe harta țării raioane sau alte forme de organizare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

PDL susține ca reorganizarea țării se se facă în regiuni administrative care să aducă avantaje cetățenilor și nu doar unor lideri teritoriali aflați la putere. Așa spune rezoluția aprobată de Consiliul Național de Coordonare al PDL care s-a desfășurat la București la finele săptămânii trecute.

„Pentru asta am vrea să se țină cont în ordine de principiile regionalizării din Uniunea Europeană. Mă refer la principiile istorice, culturale, economice, demografice, patrimoniale (ale resurselor naturale). A trecut vremea în care creionul lui Stalin trasa pe harta țării raioane sau alte forme de organizare și a venit vremea unei descentralizări reale în care viitoarea regiune să aibă acces direct la resurse și să nu stea cu mâna întinsă la bugetul național sau european”, a declarat secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.

El a spus că PDL dorește să pună în practică principiul subsidiarității, conform căruia sarcinile publice pot fi implementate de autoritățile locale, mult mai rentabil din punct de vedere economic și calitativ, referindu-se la educație, cultură, sănătate, infrastructură și mediu. „Populația medie a unei regiuni după standardul european trebuie să fie de maxim 1,5- 1,8 de milioane de locuitori. Asta am cerut noi. În aceste condiții, referindu-mă la zona noastră, rezultă clar că o regiune de Nord-Est este prea mare azi cu cele șase județe și necesită înființarea în această zonă a două regiuni, una dintre ele în Nordul Moldovei, respectându-se principiul istoric, cultural dar și celelalte principii, și anume regiunea Bucovina”, a încheiat Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „A trecut vremea în care creionul lui Stalin trasa pe harta țării raioane sau alte forme de organizare”.
 Vizualizări articol: 2155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Flutur: „A trecut vremea în care creionul lui Stalin trasa pe harta țării raioane sau alte forme de organizare”4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava capitala regiunii UTOPIA trimis de
(25 feb 2013, 12:18:35
Eu nu mai inteleg nimic.In 2011 Basescu si Flutur urlau de mama focului ca vor opt regiuni in tara.Una din ele era regiunea Nord-est care cuprindea judetele:: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.Articol 08 Iunie 2011 *In proiectul reorganizarii administrativ-teritoriale propus de PD-L, municipiul Iasi a fost desemnat resedinta noului judet Moldova • Hotararea a fost luata ieri, intr-o sedinta a PD-L• Proiectul va intra in Senat in maximum doua saptamani, iar daca va fi aprobat, noua reorganizare va fi valabila de anul viitorCapitala resedinta de judet a noii regiuni administrative Moldova va fi la Iasi. Municipiul Iasi a castigat batalia cu Suceava, Bacau si Piatra Neamt pentru titlul de capitala a Moldovei, decizia fiind luata de greii PD-L chiar ieri, intr-o sedinta interna a forului central. Deci ati retinut ,hotararea a fost luata de greii PDL(Flutur era atunci primvicepresedinte PDL,adica greu de tot).Atunci Flutur a hotarat ca aceasta capital va fi la Iasi.Acuma vine si spune ca vrea la Suceava.

2.   Suceava capitala regiunii UTOPIA trimis de
(25 feb 2013, 12:22:28
Bun,deci am aflat in final ca se doreste regiunea Bucovina cu capitala la Suceava.Dar sa vedem ce inseamna Bucovina.Este este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu care acoperă zona adiacentă orașelor Rădăuți, Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.Deci intreb din nou:ce judete va contine regiunea ?

2.1  RE: Suceava capitala regiunii UTOPIA trimis de
(25 feb 2013, 12:57:49
RADUCULE,de unde zici ca esti?Nu cumva esti nascut PAILANDEZ,si ai visat de copil sa devii sucevean,ceea ce ti-a reusit...
3.   Comentariu trimis de
(25 feb 2013, 13:13:21
fluturica prostiile tale nu mai au atractie ,decat pt.postacei pedelisti
4.   Resptect pt Flutur trimis de
(25 feb 2013, 13:48:12
flutur a faut multe...respect pt tpt ce a facut pt Suceava! daca ar mai fi ca el si altii ar fi o treaba buna, dar acum au ramas curvele cum ar fi si curvarul de primar de solcan din mitoc ! in loc sa faca pt sat cate ceva el face doar pt curve,toata ziua la curve ,hartuieste angajatele de numa ,saruturi dulci etc...afemeiat din asta..nu ii de ajuns sotia lui se mai duce si la altele,si ca sa nu afle sotia lui le impaca pe astealante cu carnati facut de elbig grin....ba halal ne mai conduc astia vai de capul nostru
5.   COMPLETARE trimis de
(25 feb 2013, 13:51:15
ADEVARAT DOM' COLONEL,NU MAI ESTE RAPANOSU' CU CREIONUL CHIMIC,IN SCHIMB,IN ADMINISTRATIE, COLCAIE SLUGOAIELE LASATE MOSTENIRE DE ACESTA!
CHIAR NU LE SIMTITI DUHOAREA???????
6.   Flutur ne ajuta, noi de ce nu vrem!? trimis de
(25 feb 2013, 14:14:24
Nu inteleg de ce nu va dati seama ca este bine si in interesul nostru, acuma si pe viitor sa fim capitala de regiune impreuna cu Botosani!? Suceava si Botosani, prin intelegere, vor putea fi impreuna, fara probleme, avind afinitati si interese sensibil egale ca buni vecini. Noi va trebui sa mergem la referendum. Delimitarea teritoriala a regiunilor se stabileste prin lege si numai prin consultarea prin referendum. Bucovina, teritoriu locuit de români din cele mai vechi timpuri, a făcut parte din voievodatul Moldovei, apoi anexat de Austria în 1775, unit în România Mare în noiembrie 1918, ca după cel de-al doilea Război Mondial partea de nord să fie furata de U.R.S.S., devenind, parte a Ucrainei (toata regiuneCernăuţi). Aceste tinuturi sunt ale noastre si va trebui sa le cerem inapoi.
Până în 1774 nu putem vorbi de o istorie propriu-zisă a Bucovinei, aceasta fiind integrată în cadrul Moldovei. Ca realitate istorică şi nume de ţară, Bucovina a existat în cuprinsul Imperiului Habsburgic pe parcursul a 144 ani (1774-1918). Odată cu debutul stăpânirii habsburgice a fost adoptată oficial denumirea de "Bucovina", cuvânt a cărui etimologie se poate urmări în rădăcina de origine ucraineană "buk", care însemnă "fag"; astfel termenul "Bucovina" se poate traduce prin "ţara de fagi".

7.   Pt. HER PORC trimis de
(25 feb 2013, 15:16:23
proasta sula a fost la curu mati berbecule
8.   PTR LAATU trimis de
(25 feb 2013, 15:20:05
SPRE STIINTA,DENUMIREA CORECTA VINE DE LA ,,BUCHENLAND''-TARA FAGILOR!
LA FD. MOLDOVEI,ACOLO UNDE ,,ROBARAYA'' A FACUT VECHIME IN MUNCA SI A HALIT LA PCR-SECU-KGB,GALERIILE AU FOST INCEPUTE DE BARONUL AUSTRIAC KARL MANTZ,APOI AU FOST EXPLOATATE DE CATRE NOI,INCEPAND CU ANUL'67!
NUMAI CA ..INFUZIA'' DE TOVARASI A LU BODNARENKO,A ADUS LA REZULTATELE PE CARE LE VEDEM AZI,DUPA CE TOVII AU SCAPAT DE SUB CONTROL,DUPA '89.DACA,,ROBUSORU'',DE MIC COPIL,MERGEA CU TAT-SU LA FURAT CEREALE DE PE CAMP,CE TE ASTEPTI SA FACA,ATUNCI CAND AJUNGE IN ADMINISTRATIE????
PANA SI CONSATENII LOR DIN MILITIE SI SECURITATE,PE LANGA FAPTUL CA II PROTEJAU,MAI RAPORTAU IN FALS SUPERIORILOR,PRECUM CA ,,TOTU-I SUB CONTROL''.ATAT A FOST TOTUL SUB CONTROL,PANA NU A MAI RAMAS APROAPE NIMIC DIN CE A CONSTRUIT OLTEANUL DE CEAUSESCU! O ZI BUNA!
9.   Inflamatie populara ! trimis de
(25 feb 2013, 15:22:24
Din ce ne explica d-l Flutur reiese ca dansul este singurul militant politic in ce priveste regionalizarea iar celelalte forte politice ar fi ignorante la aceste cerinte europene . Dupa parerea mea populatia trebuie sa primeasca mai multe informatii despre regionalizare iar societetea civila sa fie hotaratoare in gasirea solutiilor
10.   Ipocrizia domnului Flutur trimis de
(25 feb 2013, 15:49:05
Deci in 2011 domnul Flutur cu PDL si basescu a hotarat cele opt regiuni.Apoi a hotarat capitala regiunii Nord Est la Iasi.Nu s-a realizat regionalizarea in 2011 datorita UDMR care voia tinutul secuiesc.Daca se intelegeau cu UDMR la ora asta erau cele opt regiuni si capitala regiunii noastre ar fi fost la Iasi.deci in 2011 domnul Flutur a ales capitala la Iasi si vorba aia era la putere.In 2013 spune ca vrea la Suceava si-si face o intreaga campanie pe tema patriotismului sau.pai cum e domnul Flutur????In 2011 nu erai patriot si acuma esti?Sau de ce domnul Flutur nu a fost patriot si in 2011?????
11.   Ipocrizia domnului Flutur trimis de
(25 feb 2013, 18:33:57
Domnul Flutur vorbeste de Stalin.adica de un dictator.Pai tot dictator a fost si seful lui pe care l-a slujit si il slujeste cu mare credinta.Adica basescu cel demis de 7,5 milioane de romani.Cum a guvernat oare basescu si PDL?Dictatorial,autocrat,prin coruptie si folosind institutiile de forta ale statului.Ba sescu era si parlament,si guvern(Boc era marioneta)si tot ce misca sub soare.Era dictatorul .Cele mai importante legi ale tarii,legea salarizarii,pensiilor,invatama nu au fost discutate cu societatea civila si in parlament ,ci au fost promulgate prin asumarea raspunderii.Taierea salariilor si pensiilor nu s-a discutat in parlament si societatea civila ,ci s-a operat dictatorial.Impartirea teritoriala in opt regiuni nu s-a discutat in parlament si soc.civila,ci a fost trasata de creionul lui basescu.Si in tot acest timp domnul Flutur era prim vicepresedinte PDL,era langa basescu si Boc tot timpul (si la televizor).
12.   Ipocrizia domnului Flutur trimis de
(25 feb 2013, 19:02:21
Domnul Flutur vorbeste de Stalin.adica de un dictator.Pai tot dictator a fost si seful lui pe care l-a slujit si il slujeste cu mare credinta.Coalitia cu UDMR a fortat PDL sa faca concesii impardonabile.Asa s-a ajuns ca Harghita si Covasna sa devina enclave unguresti si steagul Ungariei si steagul tinutul;ui secuiesc sa fluture pe institutiile statului roman.Noroc cu USL care a venit sa reinstaureze legea, ordinea si demnitatea statului roman..Si in tot acest timp domnul Flutur era prim vicepresedinte PDL,era langa basescu si Boc tot timpul (si la televizor).

13.   Ipocrizia domnului Flutur trimis de
(25 feb 2013, 19:06:09
Domnul Flutur vorbeste de Stalin.adica de un dictator.Pai tot dictator a fost si seful lui pe care l-a slujit si il slujeste cu mare credinta.basescu si PDL au taiat salariile cu 25%,pensiile cu 15%,ajutor de somaj cu 15% ,alocatia handicapatilor,alocatia mamicilor ,scutecele bebelusilor dictatorial cu creionul pe buget.basescu si PDL au inchis spitale,dispensare,scoli dictatorial cu creionul pe buget.Si in tot acest timp domnul Flutur era prim vicepresedinte PDL,era langa basescu si Boc tot timpul (si la televizor).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei