Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 45 (5252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacău: Preot suspendat după ce a participat la funeraliile lui Sechelariu deşi nu primise acceptul

Luni, 25 Februarie 2013 (17:41:25)

Preotul Jandarmeriei Bacău a fost suspendat din activitate pentru 20 de zile, a decis Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, care, pe lângă "numeroasele abateri", îi impută faptul că a participat la înmormântarea fostului primar Dumitru Sechelariu, deşi nu primise acordul în acest sens.

Arhiepiscopia Romanului şi a Bacăului a luat decizia suspendării pentru o perioadă de 20 de zile a preotului Iulian Ichim care îşi desfăşoară activitatea la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bacău, după ce acesta "a dat dovadă de neascultare".

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului spun că preotul a avut "numeroase abateri" şi, în plus, a oficiat, alături de alţi preoţi, slujba de înmormântare a fostului primar Dumitru Sechelariu, deşi nu primise acest drept.

"Preotul Iulian Ichim a fost pedepsit vremelnic, cu oprirea totală de la săvârşirea celor sfinte pentru o perioadă de 20 de zile, pe motiv că nu a respectat hotărârile luate la nivelul Centrului Eparhial. Practic, pe lângă numeroasele abateri şi sesizări care sunt înregistrate la adresa lui, acest preot nu a primit acordul să participe la slujba fostului primar Dumitru Sechelariu. Pentru evenimentul respectiv, erau stabiliţi anumiţi preoţi, iar Iulian Ichim nu a respectat protocolul", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, preotul Costică Gherasim.

Decizia dispusă de Arhiepiscopie a fost însuşită şi de Jandarmeria Bacău, preotul Iulian Ichim desfăşurând în prezent alte activităţi decât cele bisericeşti.

"Preotul Iulian Ichim a fost sancţionat pe linie bisericească astfel încât, pe perioada celor 20 de zile de suspendare, va desfăşura alte activităţi, cum ar fi consilierea jandarmilor din cele cinci subunităţi pe care Inspectoratul de Jandarmi le are în judeţul Bacău", a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Sebastian Creţu.

Alături de alţi şase preoţi din judeţul Bacău, Iulian Ichim a participat, în 19 februarie, la funeraliile fostului primar al municipiului Bacău Dumitru Sechelariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacău: Preot suspendat după ce a participat la funeraliile lui Sechelariu deşi nu primise acceptul.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bacău: Preot suspendat după ce a participat la funeraliile lui Sechelariu deşi nu primise acceptul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda... trimis de
(26 feb 2013, 08:54:32
l-au oprit din a se mai ruga ... supertare. Vai de mama lor de preoti , niste canalii avare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei