Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 45 (5252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Ediţia a V-a a „Magiei Mărţişorului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Vineri, 22 februarie, la Biblioteca Municipală “Eugen Lovinescu” din Fălticeni a avut loc vernisajul expoziţiei cu felicitări şi mărţişoare eco realizată în cadrul celei de-a V-a ediţii a Concursului naţional „Magia Mărţişorului”. Concursul, organizat de Şcoala Gimnazială „Al.I. Cuza” Fălticeni, s-a bucurat de o participare numeroasă, câteva mii de mărţişoare şi felicitări fiind trimise pe adresa şcolii organizatoare de elevi din toate judeţele ţării.

Aşa cum am aflat de la coordonatoarea proiectului, prof. Adriana Coţovanu, la cele două secţiuni, felicitări şi mărţişoare, au participat peste 200 de cadre didactice din peste 100 de unităţi de învăţământ din întreaga ţară.

“Proiectul are o parte eco, felicitările fiind confecţionate din materiale reciclabile, pe care copiii le-au transformat în ceva atractiv şi plăcut, şi o parte comercială. Ce vedeţi în această expoziţie este doar o mică parte din totalitatea lucrărilor care au participat la concurs. Dincolo de frumuseţea obiectelor confecţionate de copiii din întreaga ţară, această expoziţie dă startul unei acţiuni cu scop caritabil. Fondurile obţinute din vânzarea felicitărilor şi a mărţişoarelor vor fi folosite pentru achiziţionarea de cărţi la biblioteca şcolii, precum şi pentru derularea unor acţiuni cu caracter ecologic, în cadrul Programului Internaţional Eco-Şcoala, mai ales că anul viitor ne pregătim pentru o nouă reevaluare, care sperăm să ne confirme cel de-al patrulea Steag Verde”, ne-a declarat prof. Adriana Coţovanu.

 

Concursul a dezvoltat caracterul antreprenorial

Scopul concursului a constat în dezvoltarea expresivităţii artistico-plastice, formarea unor abilităţi de comunicare şi autoevaluare prin desfăşurarea unor activităţi educative cu caracter practic. În plus, s-au valorificat deşeurile reciclabile, concursul a dezvoltat caracterul antreprenorial, copiii valorificând rodul muncii lor şi al colegilor din ţară, fiind nevoiţi să aprecieze valoarea unei lucrări, să negocieze şi să stabilească o relaţie de respect cu cei interesaţi.

Deoarece aceste produse sunt realizate de copii în tehnici diferite, sunt unicat şi au un design atractiv, organizatorii îi invită pe toţi cei care doresc să ofere un simbol persoanelor dragi cu prilejul zilelor de 1 şi 8 Martie să cumpere mărţişoare şi felicitări de la elevii şcolii care vor fi prezenţi pe „aleea pietonală” şi la biblioteca şcolii în toată această perioadă.

 

Biblioteca publică capătă noi funcţii în comunitatea fălticeneană

Prezentă la vernisajul expoziţiei, prof. Ana Stratulat, directorul adjunct al Şcolii “Al.I Cuza”, a salutat iniţiativa pe care au avut colegele ei de a concepe un proiect care are trăinicie. Nicoleta Hoştinaru, bibliotecar-şef al Bibliotecii “Eugen Lovinescu”, a mulţumit copiilor şi cadrelor didactice participante pentru că au ales, pentru al doilea an consecutiv, să fie oaspeţii Bibliotecii Municipale, ceea ce denotă că biblioteca publică capătă noi funcţii în comunitatea fălticeneană, serviciile acestei instituţii s-au extins, pe lângă cele de împrumut de carte şi biblionet, adăugându-se expoziţiile temporare.

Coordonatorii proiectului, prof. director Daniela Ilincăi, prof. Mariana Oşlobanu, prof. Adriana Coţovanu şi bibliotecara Doriana Stan, îşi propun să realizeze acest proiect şi în anii următori, mulţumind pe această cale colaboratorilor: Primăria Fălticeni, Biblioteca Municipală Fălticeni, precum şi tuturor cadrelor didactice implicate, atât din şcoală, cât şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ediţia a V-a a „Magiei Mărţişorului”.
 Vizualizări articol: 2296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ediţia a V-a a „Magiei Mărţişorului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari initiatorilor acestui eveniment trimis de
(25 feb 2013, 16:26:27
 ☭  ϑ

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei