Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 45 (5252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aplicaţie pentru părinţi şi şcoli

Catalog online, propus părinţilor şi unităţilor şcolare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Dat fiind faptul că zilele în care părinţii se pot ocupa îndeaproape de problemele şcolare ale copiilor lor se împuţinează tot mai mult, o mână de suceveni au iniţiat un proiect ce vine în întâmpinarea adulţilor interesaţi de a fi în permanenţă la curent cu situaţia şcolară a copiilor lor, precum şi a progreselor făcute de aceştia pe tot parcursul ciclului de învăţare. Este vorba despre o aplicaţie educaţională, un catalog online adresat părinţilor ocupaţi care nu vor să neglijeze educaţia copiilor lor, dar şi şcolilor. Deşi nu se poate substitui în totalitate dialogului pe care orice părinte trebuie să-l poarte cu dirigintele şi cu restul colectivului profesoral, soluţia propusă îi poate ajuta pe aceştia să afle rapid care este situaţia şcolară a copilului. 

În afară vizualizării notelor, prezenţei şi situaţiei şcolare, aplicaţia oferă şi o serie de alte avantaje părinţilor, precum identificarea rapidă a problemelor de învăţare şi a conduitei elevilor, calcularea mediilor pe discipline, vizualizarea temelor pentru acasă date elevilor, evenimentele şi activităţile şcolare sau extraşcolare organizate de şcoală sau instituţiile culturale din judeţ, informaţii utile.

„Platforma pe care noi o propunem, respectiv CatalogNote.com, vine în întâmpinarea şcolilor prin scăderea vizibilă a absenteismului şi abandonului şcolar în rândul elevilor, precum şi prin crearea unei legături de informare mult mai strânse dintre şcoală, diriginţi, profesori, elevi şi părinţi. Aplicaţia are o interfaţă prietenoasă, precum şi un design atrăgător, fiind special creat pentru utilizatorii obişnuiţi, putând fi uşor de folosit în accesarea tuturor informaţiilor prezentate. Costul implementării acestei aplicaţii pentru unităţile de învăţământ este zero”, a precizat unul din iniţiatorii platformei.

Dacă la nivel naţional, catalogul online e deja parte a sistemului educaţional, în Suceava, şcolile care au adoptat astfel de platforme pot fi numărate de degetele unei singure mâini,. Mai mult de atât, catalognote.com este prima aplicaţie de acest gen iniţiată în judeţul nostru. 

Informaţiile din catalogul online pot fi accesate sau vizualizate doar pe baza unei parole ce este acordată părinţilor, prin intermediul unei conexiuni la internet sau SMS, în lipsa acestei conexiuni.

Pentru cei care doresc să afle detalii despre aplicaţie şi serviciile oferite sistemului educaţional pot vizita site-ul www.catalognote.com. Reprezentanţii instituţiilor de învăţămant interesaţi în adoptarea unei astfel de aplicaţii pot solicita o ofertă personalizată, detalii referitoare la acest aspect putând obţine la catalognote@gmail.com sau telefonic la 0740 872 088.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catalog online, propus părinţilor şi unităţilor şcolare din judeţ.
 Vizualizări articol: 2333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 11 voturi
Catalog online, propus părinţilor şi unităţilor şcolare din judeţ5.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 feb 2013, 15:08:34
Cum poate un aşa zis ziarist să scrie nişte kestiuni preluate din alte surse care nici măcar nu se verifică? D-ră sau d-nă Talpalariu, dumneata ai accesat situl despre care vorbeşti? Ei bine nici nu există aşa ceva, cât despre inexactitatea informaţiei ce să mai spun?
Nu mai prelua din alte surse şi difuza fără o analiză preliminară. Ăsta nu se numeşte jurnalism ci preluare iar d-ta ar trebui să te numeşti copist sau ceva de genul.
2.   In atentia domnului IONESCU_123 trimis de
(25 feb 2013, 15:36:02
Stimate domn IONESCU_123 doresc sa va contrazic si sa va recomand totodata sa accesati corect site-ul de prezentare al aplicatiei www. ☭  si sa nu faceti acuzatii nefondate la adresa unui jurnalist care isi face meseria . Sper ca afirmatiile dvs pe care le-ati postat sa fie din nestiinta si nu ca un mod de dezinformare perfectata intr-un mod cat mai tendentios posibil . In cazul in care aveti copii va recomand cu mare caldura aceasta aplicatie informationala oferita in mod gratuit atat scolilor cat si parintilor doar in urma solicitarii de catre acestia din urma. Multumesc si va doresc o zi buna !
3.   Stimata doamna Bandiul Ionela Mihaela trimis de
(25 feb 2013, 21:18:03
Multumim tuturor persoanelor pentru aprecierea si interesul manifestat pentru aceasta aplicatie educationala care vine sa informeze in mod gratuit si in timp real parintii interesati de activitatea scolara a copiilor lor .Eu ca si creator si initiator al acestui proiect vin in intampiinarea invatamantului sucevean prin a oferii ajutor tuturor scolilor prin intermediul softului si prin scaderea vizibila in urmatoarea perioada de timp a absenteismului si abandonului scolar acolo unde este necesar datorita acestei aplicatii.
Ca raspuns pentru dvs si celelate cadre didactice ingrijorate de putinul timp ramas la scoala pentru a mai putea trece si notele si alte observatii in cadrul aplicatii as dori sa va spun ca nu trebuie sa va ingrijorati deoarece vor fi desemnate persoane special pregatite si remunerate in sensul acesta. Totodata aceasta aplicatie vine si in intampinarea societatii creand locuri de munca celor care cu adevarat doresc sa se dedice acestui proiect .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei