Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 32 (5239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Prefectura a formulat o plângere penală pe numele primarului din Rădăuţi, Aurel Olărean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi o plângere penală pe numele primarului acestui municipiu, Aurel Olărean. Edilul rădăuţean este acuzat de abuz în serviciu, după ce a refuzat să constate încetarea mandatelor a trei consilieri locali ai USL şi numirea în aceste funcţii a supleanţilor de pe lista electorală de la alegerile locale din luna iunie a anului trecut.

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a explicat că nici până în momentul de faţă primarul Aurel Olărean nu a luat act de demisiile a trei consilieri locali, Nistor Tatar, Lăcrămioara Loghin şi Constantin Galan, şi nici nu i-a numit pe înlocuitorii acestuia. De precizat că cei trei au demisionat din Consiliul Local Rădăuţi după alegerile locale de anul trecut. Nistor Tatar a demisonat pentru a prelua postul de consilier judeţean, Lăcrămioara Loghin a renunţaţ la locul în Consiliul Local Rădăuţi după ce a câştigat concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului, iar Constantin Galan a demisionat după ce a fost ales deputat.

Florin Sinescu a explicat că după demisiile fiecăruia dintre cei trei, până la prima şedinţă ordinară a deliberativului local, Aurel Olărean trebuia să facă un raport semnat de el şi de secretarul primăriei prin care să constate încetarea de drept a mandatatelor consilierilor locali care şi-au depus demisia şi să declare locurile vacante. Sinescu a spus că acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care înainte de şedinţa Consiliului Local Rădăuţi din data de 31 ianuarie 2013 a trimis o adresă la primăria acestui municipiu prin care i se solicită primarului Aurel Olărean să întocmească rapoartele prin care se ia act de încetarea celor trei mandate de consilier. Prefectul a spus că Aurel Olărean nu a întocmit rapoartele pentru cei trei consilieri locali care şi-au dat demisia, conform procedurilor legale. „În cursul zilei de miercuri am primit de la Rădăuţi documentele din ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, pentru controlul de legalitate, şi am constatat că nu s-a luat act de demisia celor trei şi de numirea înlocuitorilor”, a explicat Florin Sinescu. În aceste condiţii, el a arătat că instituţia pe care o conduce a formulat o plângere penală pe numele lui Aurel Olărean pentru abuz în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura a formulat o plângere penală pe numele primarului din Rădăuţi, Aurel Olărean.
 Vizualizări articol: 2480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Prefectura a formulat o plângere penală pe numele primarului din Rădăuţi, Aurel Olărean4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marginean trimis de
( 9 feb 2013, 15:14:12
pe oly il doare la prova de senatori si deputati cad despre un amarat de prefect...sa fim seriosi. cate dosare trebuie sa mai aiba si la ce bun ca toate au aceiasi solutie. chiar exista LEGE in tara asta? justitia e legata la ochi asa ca asta poate face victime cu gramada in continuare fara sa se impiedice de un ....prefect. VAX ! inca un dosar . Ei Si????? ce daca omu face colectie de dosare. adica dosar = doare? sau costa? dosar =kk. nici sa mearga la o audiere nu se deranjeaza ca un escalade...consuma!
2.   PLAMADA trimis de
( 9 feb 2013, 16:51:00
acum cu USL,la putere prietenul Arcadie a promiso intrun cerc,k il va infunda pe popon,,,ezt.,asa k Olica o sa ai parte de zile bune pe viitor,dusmani ai vrut dusmani ai gasit.
3.   Comentariu trimis de
(10 feb 2013, 15:27:59
Cate dosare are pe rol si cate dosare sunt castigate de persoanele date afara fara motiv castigate in instanta(vezi dosarele:Bujdei,Mironescu,Frij etc)s-a luat vre-o masura? NU NICI O MASURA asa ca stai linistit D-le prefect,esti neputincios in fata lui Oly,pacat ca sunteti la putere numai vorbarie de la voi.Dar mai vin si alte alegeri si o sa prindeti 90% fara 0 nu sunteti in stare sa luati masuri cu cei ce incalca legea,ex Oly.
4.   Comentariu trimis de
(10 feb 2013, 15:38:13
A distrus piata, parcul zoo,, caminul de batrani,asistenta sociala,servicii comunale si alte unitati,care sunt masurile D-le Prefect? D-le Nechifor,nu va pasa de radauteni,in cine am avut incredere in USL asa ne trebuie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei