Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 32 (5239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nu s-a schimbat nimic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Butonând ca un nebun, am reuşit să văd live toate meciurile adversarelor noastre. N-am reuşit să-i urmăresc în direct tocmai pe ai noştri, însă am văzut a doua zi înregistrarea integrală a partidei, din care am înţeles câteva chestii, parcă totuşi uşor diferite de ale altor comentatori sau ziarişti. S-o luăm pe rând, în ordinea în care ne vom confrunta cu ei.
Mai întâi Ungaria. Spre deosebire de primul lor meci cu Olanda, în care mă impresionaseră chiar dacă luară în cele din urmă bătaie, de data asta, contra Belarus, ungurii au fost absolut anonimi: o echipă oarecare, cu nimic superioară celeilalte, jucând un fotbal anost, lipsit de orizont, de sclipire. Iar un 1-1 cu Belarus, vă rog să mă credeţi că e mai prost decât un 1-1 cu Australia, cât era la noi la jumătatea meciului. Nu ştiu pe unde joacă ungurii, dar citind într-un ziar echipele unde evoluează australienii, a-i învinge cu 3-2 nu-i chiar un rezultat prost. Chiar dacă nu joacă la mărimile Europei, totuşi vreo 15 joacă la echipe de pluton din campionate foarte tari, de exemplu la Aston Villa. În mod normal ar trebui să batem Ungaria cu un 2-0 sau 2-1, după care vine meciul cu Olanda.
Dincolo de elanul specific lor, olandezii mai au ceva cu adevărat periculos: nişte atacanţi pe care când îi apucă pandaliile n-ai cum să-i opreşti. Per ansamblu însă, chiar dacă au dominat meciul cu o Italie care se ştie că în amicale nu se omoară cu firea, jocul lor e stereotip. Iar când sunt atacaţi, cum s-a-ntâmplat în ultimele 20-25 de minute, se pierd complet: fundaşii lor sunt mai greoi, mai rudimentari şi mai bezmetici decât ai noştri. Vorba-i: putem noi să atacăm? Dacă da, le dăm sigur gol.
Cât priveşte Turcia, aici lucrurile sunt clare: fotbalul lor cândva luminos (2002, la World Cup, în Coreea şi Japonia) e de mult timp îngropat. Credeţi-mă, Turcia nu contează.
Rămâne doar chestia aia eternă la noi: n-are cine să ne bată. Numai să nu ne batem singuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu s-a schimbat nimic.
 Vizualizări articol: 1394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nu s-a schimbat nimic5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei