Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 32 (5239)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Findus Nordic va depune plângere împotriva Comigel şi a furnizorilor săi

Duminică, 10 Februarie 2013 (18:26:04)

Grupul de produse congelate Findus Nordic va depune plângere împotriva companiei franceze Comigel şi a furnizorilor acesteia pentru fraudă şi nerespectarea dispoziţiilor contractuale în scandalul privind contaminarea cu carne de cal a lasagnei de vită, a anunţat duminică preşedintele grupului.

"Juriştii noştri lucrează fără întrerupere la procedurile judiciare pe care le vom demara", a declarat pentru AFP preşedintele director general al Findus Nordic, Jari Latvanen, subliniind că firma Comigel nu şi-a respectat contractul.

"Un astfel de comportament din partea unui furnizor este inacceptabil", a declarat el, "în contract scrie că pentru prepararea lasagnei se foloseşte carne de vită originară din Germania, Austria sau Franţa".

Findus le-a cerut tuturor furnizorilor săi certificate privind alimentele folosite în produsele pe care le comercializează şi Comigel este singurul care a menţionat nereguli la unul dintre furnizorii săi, a continuat Latvanen.

"Findus îşi asumă responsabilitatea dar şi ceilalţi actori trebuie să facă acest lucru şi să acţioneze conform principiilor lor", a amintit el.

Potrivit ministrului suedez al Agriculturii Eskil Erlandsson, fiecare distribuitor este responsabil de produsele sale.

"Noi, consumatorii, trebuie să ne simţim 100 la sută siguri că produsele pe care le cumpărăm dintr-un magazin conţin ceea ce scrie pe ambalaj. În orice caz, este vorba, în opinia mea, de o înşelătorie, iar aceasta trebuie considerată o fraudă", a afirmat el pentru agenţia de presă suedeză TT.

Grupul de produse congelate refuză să fie un ţap ispăşitor. "Noi am dezvăluit scandalul", a afirmat Latvanen şi, în schimb, Findus este considerat responsabil, a deplâns el.

"Suntem foarte furioşi". Potrivit lui, sistemul a funcţionat bine deoarece a permis dezvăluirea fraudei. "Nicio lege nu poate împiedica pe cineva să fraudeze intenţionat, să utilizeze carne de cal şi să falsifice documente", a conchis el.

Agenţia suedeză pentru Alimentaţie trebuie să se reunească luni pentru a evalua criza şi a decide eventuale proceduri judiciare împotriva distribuitorului de lasagna.

Carnea incriminată ar fi carne de cal românească, furnizată de compania franceză Spanghero.

În Franţa, Findus a anunţat că va depune plângere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Findus Nordic va depune plângere împotriva Comigel şi a furnizorilor săi.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Findus Nordic va depune plângere împotriva Comigel şi a furnizorilor săi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei