Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

De Revelion

Zece mii de suceveni au petrecut noaptea dintre ani în parcarea Iulius Mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcarea complexului comercial Iulius Mall a găzduit și-n acest an petrecerea din noaptea de Revelion. La evenimentul organizat de Primăria Suceava, Consiliul Local cu sprijinul Iulius Mall, au participat zece mii de suceveni, conform estimărilor făcute de reprezentanţii Jandarmeriei.

Spectacolul a reunit interpreți sau formații locale, precum și oaspeți precum Pavel Stratan, formațiile Hara sau Datina.

 

Alexandru Recolciuc și Ansamblul „Flori de Sânziene”

Primii care au pășit pe scena din parcarea Iulius Mall au fost interpreții bucovineni de folclor, cum ar fi Roxana Sava, Gheorghiță Rotaru, Manuela Pohoață, Alexandru Recolciuc, Laura Haidău sau Călin Brăteanu. Pe ritmurile melodiilor populare au dansat membrii Ansamblului artistic „Flori de Sânziene”, coordonați de profesorul Ioan Băițan, directorul Școlii Populare de Arte „Ion Irimescu” Suceava.

Primul recital folcloric din programul artistic al serii de Revelion a fost încheiat cu melodia „Dintr-o casă-n altă casă”, interpretată de Călin Brăteanu, ultima din minirecitalul folcloric.

 

„Beți cu măsură și iubiți fără măsură!”

În continuare, atmosfera muzicală a fost diversificată de trupa pop-rock clujeană Hara, deja obișnuită a scenei din Suceava. Muzicienii ardeleni au încântat spectatorii din parcarea Iulius Mall cu șase piese de succes ale lor. Printre acestea s-au numărat „Spune-mi cine”, „Totaya Ye”, „Muro Shavo” sau „Nu-i future”.

Liderul și solistul trupei, Flavius Buzilă, le-a mărturisit sucevenilor că este bucuros și onorat totodată că ultimul concert al trupei din anul 2012 se desfășoară aici, deoarece se simte legat de aceste locuri. De asemenea, solistul a rostit o urare originală sucevenilor: „La mulți ani, oameni buni, beți cu măsură și iubiți fără măsură!”.

 

Pavel Stratan

Cu siguranță unul dintre cele mai așteptate momente ale serii a fost recitalul îndrăgitului cântăreț de origine basarabeană Pavel Stratan. Deși inițial acesta trebuia să cânte înaintea celor de la Hara, ordinea urcării pe scenă a muzicienilor a fost inversată. Aceasta nu a fost singura problemă care a marcat prestația scenică a lui Pavel Stratan. Negativul primei piese, „Luluța”, nu a funcționat bine, iar cântărețul a fost nevoit să reînceapă melodia acompaniat doar de chitara sa. În continuare, artistul a interpretat piese consacrate, precum „La tanti Nina”, „Tatăl meu”, „Nunta” și a încheiat cu „M-am născut de ziua mea”.

 

Odyssey

Trupa pop rock suceveană Odyssey a încântat publicul în continuarea Revelionului 2013 cu piese precum „Sentiment de Ardeal”, „Spune-i maică-tii”, „Nu te las”, precum și un cover după Phoenix, „Țiganiada”. Liderul trupei, Cristi Rangu, a destăinuit spectatorilor că, în opinia sa, cele mai frumoase fete locuiesc în cartierul Burdujeni și că în drumul spre una din ele, a compus melodia „Spune maică-tii că te-ai măritat”.

 

Datina, muzica etno şi sucevenii

Frigul de afară a fost combătut cu succes de horile încinse de spectatori pe muzica formației etno-dance Datina, venită de la București. Prima melodie consacrată a trupei, „Dragostea-i tare nebună”, a schimbat cu totul atmosfera de până atunci, acest lucru demonstrând afinitatea publicului pentru muzica etno.

A urmat un colaj muzical alcătuit din melodii de petrecere, cum ar fi „Ionel, Ionelule”, „Mărie și Mărioară” sau „Bate, Doamne, lumea rea”. Membrii formații au adaptat melodia maramureșeană „Eu îs fiu de moroșan”, schimbându-i versurile, aceasta devenind „Eu-s ficior bucovinean”. Melodia care a mobilizat cel mai mult spectatorii a fost „Hai, hai, sus paharul”. Problemele de sunet au revenit la melodia „Uite așa aș vrea să mor”, când negativul iar nu a funcționat.

 

Primarul Ion Lungu și Margareta Clipa au numărat ultimele secunde ale anului 2012

Îndrăgita interpretă de muzică populară Margareta Clipa a încălzit inimile spectatorilor de la Iulius Mall în așteptarea numărătorii inverse spre intrarea în anul nou 2013. Spectatorii au dansat pe melodiile consacrate ale artistei, cum ar fi „Iac-așa și așa”, „Ciobănaș din Iaslovăț”, „Zi-i, Vasile, zi-i” și „Uite, uite, asta-s eu”.

La cumpăna dintre ani, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a urcat pe scenă și, alături de Margareta Clipa, a numărat invers ultimele zece secunde care ne despărțeau de 2013, adresând sucevenilor tradiționalul „La mulți ani!” și deschizând o sticlă de șampanie pe fondul sonor al melodiei „Simply the best” a interpretei Tina Turner. A urmat focul de artificii care, timp de cinci minute, a ațintit privirile spectatorilor spre cer.

 

George Finiș, Gabriela Teișanu, Nicolae Vieru, Fanfara Stamate și Marius Zgâianu

După miezul nopții, interpretul George Finiș a interpretat o urătură alături de Ansamblul „Flori de Sânziene”, după care a determinat oamenii să se prindă în horă pe cântece cunoscute din repertoriul său, precum „Ninge iar de sărbători”, „Joacă, mândruliță, bine”, „Păhăruțul meu” și „Unde-i joc și voie bună”. Cântărețul a încheiat cu o urare: „Să ne vedem la anul mai bogați, mai sănătoși”.

Componenții Ansamblului „Flori de Sânziene” au mobilizat publicul cu o suită de dansuri bărbătești.

Pe scena din parcarea Iulius Mall a urcat apoi Gabriela Teișanu, care a interpretat trei cântece din repertoriul său: „Of, măi, dorule”, „Măi, Costică, mândru nume” și „Bădișor cu cușmă nouă”. De asemenea, cunoscuta cântăreață a mulțumit prezentatorului spectacolului, Cornel Grosar, și Ansamblului „Flori de Sânziene”, coordonat de directorul Ioan Băițan, evocând căldura din sufletele acestora care a alungat frigul de afară.

În continuare, spectatorii suceveni rămași în număr mai mic au dansat pe muzica solistului Ansamblului „Ciprian Porumbescu” Nicolae Vieru, care a interpretat melodii îndrăgite de public, precum „Foaie verde de alun” și „Hai, nevastă, hai”.

Penultima apariție pe scenă la Revelionul organizat de Primăria Suceava și de Consiliul Local a fost a cunoscutei fanfare din Stamate, care a interpretat colinde, urături și melodii populare bucovinene.

Spectatorii puțini care au mai rămas l-au aplaudat pe solistul de muzică populară Marius Zgâianu, care a încununat un spectacol de succes cu cântece cunoscute din repertoriul său.

 

Revelionul în alte oraşe din judeţ

Dacă în municipiul reşedinţă de judeţ numărul petrecăreţilor a fost de zece mii, nici în celelalte oraşe lumea nu a stat în casă în noaptea dintre ani.

Conform informaţiilor oferite de Jandarmerie, locuitorii municipiului Fălticeni au venit în număr de 7.000 la petrecerea organizată în centrul oraşului, 3.000 de spectatori au petrecut în seara dintre ani la Gura Humorului, la Rădăuţi şi la Vatra Dornei.

Doar 1.000 de oameni au participat la Revelionul organizat la Câmpulung Moldovenesc.

Cei mai puţini spectatori la concertul organizat de o primărie locală au fost la Dolhasca, în număr de 400.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece mii de suceveni au petrecut noaptea dintre ani în parcarea Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Zece mii de suceveni au petrecut noaptea dintre ani în parcarea Iulius Mall3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
( 4 ian 2013, 17:05:59
revelion de un prost gust traditional si cu extrem de multa muzica populara. chiar suntem tzaranii romaniei?
mai bine toti care au participat la nenumaratele festivaluri de muzica populara din decembrie ar fi curatat strazile de zapada.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei