Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Noaptea dintre ani

Peste două mii de fălticeneni au petrecut în stradă de Anul Nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste două mii de fălticeneni au ales să petreacă trecerea dintre ani în stradă. Primăria municipiului Fălticeni a organizat, începând cu ora 20,30, un spectacol în care au evoluat timp de mai bine de cinci ore trupe de muzică uşoară şi dance, solişti de muzică populară, formaţii de datini şi obiceiuri de Anul Nou.

Fălticeneanca Larisa Nunvailer, solistă a Ansamblului Folcloric “Arcanul” al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, a deschis petrecerea din Piaţa “Nada Florilor” cu un “Ciobănaş” şi cu o “Ţărănească”.

Pavel Stratan a fost cel care i-a încălzit la propriu pe cei veniţi să petreacă la Revelionul organizat în centrul oraşului cu melodii cunoscute şi cântate împreună cu petrecăreţii, printre care s-au numărat piesele “Luluţa”, “Tipic moldovenesc”, “Tatăl meu”, “Nunta ca la Moldoveni”, „M-am născut de ziua mea”, “Eu beu”. În timpul spectacolului, solistului din Republica Moldova i-au cam îngheţat degetele pe corzile de la chitară, dar asta nu l-a împiedicat să stea pe scenă şi câteva minute după ora 21,00 chiar dacă era aşteptat la Suceava la ora 21,30.

Pavel Stratan s-a mai întâlnit cu fălticenenii pe 2 ianuarie la un club din municipiu, după ce, cu o zi înainte, aceeaşi locaţie a găzduit o întâlnire de trei ore a Cleopatrei Stratan cu copiii din Fălticeni.

 

„Vocea populară a României” pe scena din Piaţa Nada Florilor

De la muzica uşoară s-a trecut la muzică populară, fălticenenii fiind invitaţi la joc de Nicoleta Hafiuc, câştigătoarea Trofeului “Vocea populară a României”, şi de Lenuţa Rusu. Dacă pentru cei mai în vârstă a urmat o pauză, pentru tineri, melodia “Tu Amor” a lui DJ Emil Lassaria & Caitlyn a adus buna dispoziţie şi cheful de dans. După recitalul scurt al celor doi, atmosfera a ajuns la cote maxime când pe scenă au urcat cele patru fete de la Pin UP Girls. Alături de colegele ei de trupă, Silvia a pregătit un show incendiar şi o coregrafie spectaculoasă, în care s-au regăsit atât melodii noi, cât şi melodiile fostei trupe Bordo.

 

Călin Brăteanu şi „Stejarii Dolheştiului”

Călin Brăteanu, “Stejarii Dolheştiului”, un grup de 24 de bărbaţi din satul Dolheştii Mici, care de câţiva ani încearcă, cu muncă şi sacrificii, dar mai ales cu mult suflet, să arate tuturor frumuseţea, obiceiurile şi tradiţiile satului natal şi câţiva tineri solişti de muzică populară din Fălticeni au prezentat un program de cântece, jocuri şi obiceiuri specifice Anului Nou. Ca în fiecare an, urătorii din Dolheştii Mici au venit la urat şi cu tradiţionalul plug de lemn tras de boi. Deşi au încercat să ajungă cu plugul cât mai aproape de scenă, au fost nevoiţi să renunţe la această idee din cauza aglomeraţiei, astfel încât boii s-au aşezat lângă unul din simbolurile urbei de pe Şomuz, ceasul din Piaţa “Nada Florilor”.

 

Foc de artificii şi şampanie

După ce primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea au numărat ultimele zece secunde din anul 2012, la ora 24,00 petrecăreţii au intrat în noul an sub un cer luminat de un veritabil spectacol de artificii, ciocnind paharele cu şampanie.

Distracţia a continuat până aproape de ora 2,00 cu muzică şi dans, graţie spectacolului oferit de îndrăgita interpretă de muzică populară Silvia Semeniuc şi Datina, una dintre cele mai cunoscute şi iubite trupe etno din România.

Pentru a-i determina pe fălticeneni să se comporte civilizat şi să nu comită fapte antisociale, zeci de poliţişti şi jandarmi au fost în piaţa “Nada Florilor”, iar echipele mobile au patrulat în toate cartierele municipiului şi în suburbii în noaptea de Anul Nou.

După plecarea petrecăreţilor, cei de la salubritate şi-au terminat treaba în mai puţin de o oră şi au reuşit să strângă câteva tone de sticle, cioburi, pahare, ambalaje, resturi de petarde, etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste două mii de fălticeneni au petrecut în stradă de Anul Nou.
 Vizualizări articol: 978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste două mii de fălticeneni au petrecut în stradă de Anul Nou5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei