Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Concert extraordinar

Final de an, la Suceava, cu un Regal Vienez, pe scena Casei de Cultură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Finalul de an, ziua de 30 decembrie, i-a găsit pe suceveni, pe puţini dintre ei, din păcate, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, unde au urmărit un concert extraordinar de Anul Nou – Regal Vienez, susţinut de Orchestra internaţională „Eastern Royal Orchestra”, dirijor: Daniil Zaharov - Sankt Petersburg.

Peste 25 de instrumentişti de primă clasă au încântat publicul, cele câteva sute de suceveni, cu un program bine ales, alert, care să binedispună şi să-i facă pe oameni să plece spre case cu sufletul încărcat de bucurie, de frumuseţea muzicii semnate de compozitori celebri, precum Strauss, Verdi, Webber sau Piazzolla. Invitaţi speciali în concert au fost soprana Marina Radis, prim-solistă a Operei Naţionale din Chişinău, Evgheni Negruzza - concertino (acordeonist de excepţie), Simion Duja - clarinetist, Ştefan Negură – naist.

 

Cadou pentru români

Chiar dacă au fost mai puţini spectatori, aplauzele au fost generoase, oferite din toată inima, iar din când în când din sală se auzea câte un „Bravo!”, pentru a răsplăti prestaţia artiştilor internaţionali de pe scenă. Din program nu au lipsit piese precum: „Kaiserwalzer”, „Il Bacio”, „Oblivion”, „Libertango”, „Le Carnavale Venezian” sau „Radetzky March“, la care a fost părtaş direct şi publicul, care a ţinut ritmul prin aplauze.

Acordeonistul Evgheni Negruzza a fost aplaudat la scenă deschisă, pentru prestaţiile de excepţie. De fapt, toţi invitaţii, solişti foarte buni, au fost chemaţi şi rechemaţi pe scenă, pentru a-şi primi binemeritatele aplauze. Spre finalul concertului, sucevenii au avut parte de o surpriză, de o mixtură de melodii româneşti, interpretate de soliştii invitaţi, „cadou pentru români”, aşa cum era trecut în programul concertului acest moment, aplaudat îndelung de public.

Orchestra internaţională „Eastern Royal Orchestra”, sub bagheta tânărului dirijorul Daniil Zaharov - Sankt Petersburg, a susţinut la Suceava primul concert dintr-un şir de mai multe spectacole, pe care le va susţine în România, în următoarea perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Final de an, la Suceava, cu un Regal Vienez, pe scena Casei de Cultură.
 Vizualizări articol: 976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Final de an, la Suceava, cu un Regal Vienez, pe scena Casei de Cultură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei