Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Activitate intensă

Aglomeraţie la Urgenţele Spitalului Suceava, în preajma Anului Nou

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aglomeraţie în preajma Anului Nou la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, unde în zilele de 31 decembrie, 1 şi 2 ianuarie s-au prezentat 564 de persoane, dintre care 129 au necesitat internare.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, a informat ieri că, din totalul pacienţilor, 138 au fost aduşi de Ambulanţă, iar 13 de echipajele SMURD. Din cei 564 de bolnavi consultaţi la Urgenţe în preajma Anului Nou, 143 au fost copii, iar restul adulţi.

Printre cei trataţi de medicii urgentişti se regăsesc pacienţi care au făcut abuz de mâncare şi alcool, persoane rănite în accidente rutiere şi agresiuni sau care au căzut pe gheaţă. Printre bolnavi se numără şi câteva victime ale petardelor, cel mai grav caz fiind al unui bărbat de 35 de ani, din Siliştea Nouă, Ion P., care şi-ar putea pierde ochiul stâng după ce o petardă aprinsă în noaptea de Revelion, pentru a marca trecerea dintre ani, i-a explodat în faţă.

 

Au luat medicamente cu pumnul

Pentru alte câteva persoane, Anul Nou a reprezentat un motiv de tristeţe, două persoane ajungând la Urgenţele Spitalului Suceava după ce au încercat să-şi ia viaţa. Prima tentativă de sinucidere a fost înregistrată în noaptea de Revelion, la ora 03.30, victima fiind A. H., din Câmpulung Moldovenesc, în vârstă de 21 de ani. Tânăra a încercat să se omoare din cauza unei deziluzii sentimentale, înghiţind 20 de tablete antiepileptice. Ea a fost internată în secţia Medicală, cu intoxicaţie medicamentoasă, evoluţia stării sale de sănătate fiind bună în urma tratamentului administrat de medici.

Pe 1 ianuarie, la ora 15.54, la Urgenţe a ajuns şi o adolescentă de 17 ani, N. F., din Udeşti. Ea le-a povestit medicilor că a luat medicamente cu pumnul din cauza unor probleme în dragoste, însă nu a putut preciza ce fel de pastile a înghiţit. Tânăra a fost internată la Pediatrie, pentru supraveghere medicală.

 

Aproape mort, după ce a băut alcool şi s-a drogat cu adezivi

Un alt caz deosebit a fost înregistrat la Urgenţele Spitalului Suceava în data de 31 decembrie, la ora 16.10, când un tânăr de 25 de ani, din Fălticeni, Mihai S., a fost la un pas de moarte după ce s-a intoxicat cu alcool şi vapori de Aderpren, un adeziv puternic, recomandat pentru lipirea produselor din piele, lemn şi cauciuc. Victima a fost internată iniţial la Fălticeni, unde la un moment dat a intrat într-un stop cardio-respirator, având nevoie de manevre de resuscitare. După ce a fost readus la viaţă, tânărul a fost transferat la Suceava, unde a ajuns în comă profundă, de gradul IV. Mihai S. a fost internat direct la Reanimare, iar în urma tratamentului administrat de medici şi-a revenit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie la Urgenţele Spitalului Suceava, în preajma Anului Nou.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aglomeraţie la Urgenţele Spitalului Suceava, în preajma Anului Nou5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei