Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajustări de salarii

Peste 300 de angajaţi ai USV primesc, de la 1 ianuarie, lefurile tăiate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul an începe cu veşti nu tocmai bune pentru peste 300 de angajaţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Este vorba despre personalul non-didactic al instituţiei, dar şi despre o parte din cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management.

Cât priveşte prima categorie, la finele anului 2012, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al USV privind proiecţia bugetară pentru anul 2013, s-a aprobat o hotărâre referitoare la eliminarea creşterilor salariale acordate acum câţiva ani personalului non-didactic.

Potrivit prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV, „creşterile salariale acordate personalului non-didactic vor fi eliminate începând cu data de 1 ianuarie 2013, datorită imposibilităţii susţinerii acestora. Este vorba de circa 300 de angajaţi ai USV, personal administrativ, tehnic, de îngrijire, portari, angajaţi ai cantinei. Venitul net al acestora se situează acum în jurul a 500-600 de lei, iar decizia creşterilor salariale, care a fost aplicată acum câţiva ani, s-a bazat tocmai pe acest considerent. Creşterile salariale au fost acordate exclusiv din veniturile proprii ale USV, când bugetul instituţiei era unul destul de consistent”. Purici a mai precizat că, înainte de 1 ianuarie 2013, salariile celor vizaţi erau mai mari cu circa 20-30%. Decizia Consiliului de Administraţie al USV se anunţă a fi una provizorie.

 

Probleme financiare şi în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management

Remuneraţii mai mici vor primi şi cadrele didactice ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management (FIMMM) din cauza problemelor financiare cu care facultatea se confruntă.

Dat fiind faptul că veniturile facultăţii sunt mai mici decât cheltuielile acesteia, reprezentanţii USV au dispus aplicarea unor măsuri de ajustare a cheltuielilor.

Astfel, în luna decembrie 2012, Consiliul de Administraţie al Universităţii a aprobat o hotărâre cu privire la suspendarea gradaţiilor de merit acordate cadrelor didactice.

„Astfel de măsuri au fost aplicate şi în cadrul facultăţilor de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi Istorie şi Geografie, în anii 2007, 2008. Între timp, la Facultatea de Istorie şi Geografie situaţia financiară s-a ameliorat, iar acordarea gradaţiilor de merit a fost reluată”, a explicat Ştefan Purici. Conform legislaţiei în vigoare, 16% din cadrele didactice ale unei facultăţi au dreptul de a beneficia de acest spor, care are o valoare de 25% din venitul de bază. Gradaţia de merit se acordă pe baza performanţelor cadrelor didactice.

De cealaltă parte, în ultimele sesiuni de admitere organizate la USV, programele de studiu ale FIMMM au reuşit să atragă cei mai puţini absolvenţi, numărul acestora nedepăşind cifra de şcolarizare aferentă locurilor subvenţionate de la bugetul de stat.

Prorectorul Ştefan Purici a mai declarat că problemele financiare cu care se confruntă universitatea sunt şi din cauza clasificării realizate de ministerul de resort la sfârşitul anului 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de angajaţi ai USV primesc, de la 1 ianuarie, lefurile tăiate.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 11 voturi
Peste 300 de angajaţi ai USV primesc, de la 1 ianuarie, lefurile tăiate2.5511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   USL taie salarii!?! trimis de
( 4 ian 2013, 11:55:24
Nu pot sa cred. In timpul guvernarii USL se taie salariile bugetarilor cu 20-30%?!?
1.1  RE: USL taie salarii!?! trimis de
( 4 ian 2013, 17:35:47
corect. Probabil tot Boc si Base sunt vinovati.
Pai, daca nu a mai fost tanti Androneasca la putere, ca BAC-ul sa-l ia tot nestiutorul, si sa umple toate salile de curs ale Universitatilor, normal sa nu mai aiba studenti.
Dar, totusi, nu cred ca se va intampla. Sub guvernarea rosie, salariile nu vor scadea, doar lumea va muri de foame, ca nu-si vor permite sa cumpere nimic.
Boc cu Base sunt vinovati, ca au crescut accizele, si tot asa...
2.   Pamflet trimis de
( 4 ian 2013, 16:57:32
daca s-ar tine seama de calitatea absolventilor, a studentilor si a cadrelor didactice, daca s-ar tine seama de utilitatea a ce se invata la USV ar trebui ca toti angajatii USV sa aduca bani de acasa pentru a fi lasati sa predea.
2.1  RE: Pamflet trimis de
( 4 ian 2013, 21:56:31
Cainele moare de drum lung si ALINPOP de grija altuia. Vezi-ti de slujba ta , cu studiile care le-ai facut si pupa bine dosul celui care te plateste.90% din cei care au facut facultatile infara orasului de domiciliu au ramas acolo sau au plecat peste granita.Se pare ca sunt si resturi ca tine , care vin cu coada intre picioare acasa si prind o slujba de bugetar....
Hai ca m-ai plictisit.
ps: Imi esti dator sa-mi spui unde ai terminat, ca eu ti-am spus.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei