Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 1 (5208)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe 2 ianuarie

Peste 500 de oameni, petrecere de zile mari la Revelionul Pensionarilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 500 de oameni, în majoritate vârstnici, au petrecut pe 2 ianuarie la Revelionul Pensionarilor, eveniment aşteptat an de an cu sufletul la gură de sute de oameni trecuţi de prima tinereţe. Şi de această dată pensionarii au fost la înălţime, iar spaţiul de dans s-a dovedit neîncăpător pentru petrecăreţi, care au profitat astfel de una dintre rarele ocazii de a petrece. Ocazie rară din cauza lipsei banilor, dar şi pentru că pensionarii se pot întâlni cu greu într-un astfel de cadru cu cei din generaţia lor.

 

Organizatorii, asaltaţi de cereri de la mijlocul lunii noiembrie

Pentru a nu mai fi nevoiţi să organizeze petrecerea în două serii, ca în anii anteriori, organizatorii de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava au ales pentru petrecerea din 2013 o sală de mare capacitate, cea de la restaurantul Polaris din Şcheia.

Ana Negru, contabilul-şef al CARP Suceava, a explicat: „La fel ca în anii precedenţi, au fost foarte multe cereri încă de la mijlocul lunii noiembrie şi am găsit un local care ne-a dat ocazia să organizăm Revelionul într-o singură zi şi am mulţumit astfel pe toată lumea.”

În sala mare a restaurantului s-au adunat 520 de oameni, petrecerea începând la ora 14.00 şi continuând până la 21.00. 

Cu 70 de lei, cât au dat pe un bilet, oamenii au avut parte de trei feluri de mâncare, de prăjituri, sucuri, cafea, votcă şi vin. Muzica a fost asigurată de formaţia Major, iar vârstnicii s-au arătat deschişi la mai toate genurile de muzică.

 

Revelionul Pensionarilor, „bal al bobocilor”

Oameni de 60-70 de ani, destui care aveau peste 70 de ani şi chiar câţiva trecuţi de 80 de ani, o parte mari amatori şi foarte dornici să danseze, alţii mulţumiţi doar să privească, cu toţii au petrecut câteva ore deosebite la Revelionul Pensionarilor. Cum erau predominante, doamnele nu au ezitat să danseze şi singure ori între ele.

Mulţi vârstnici erau puşi pe glumă.

Mircea Raţă, un pensionar în vârstă 67 de ani, a declarat: „Ne simţim excelent, noi nu zicem că e Revelionul Pensionarilor, ci balul bobocilor, eu aşa îi spun... Am venit alături de un boboc cu şapte ani mai mare decât mine, dar tot boboc este şi el.”

 

„Piratul” de 68 de ani cu succes la femei

Un alt pensionar nu a ratat petrecerea, deşi avea un ochi bandajat. Şi-a luat o pereche de ochelari de soare şi s-a pus pe glume. „Acum, că sunt pirat, am cele mai frumoase doamne la masă, am succes mare. Eu mă simt bine, dar e mai rău cu ochiul... Ne distrăm pentru că trebuie să fim tineri mereu, altfel nu rezistăm. Am 68 de ani, am trecut de şase-şase ca la table, dar asta este, mergem înainte”, a glumit Vasile Ionescu. 

De la petrecere nu au lipsit doamnele cochete.

Aneta Radu, o doamnă în vârstă de 69 de ani, era încântată de atmosferă.

„Ne place foarte mult muzica, anturajul, sala, ne place totul. Noi suntem pensionari, eu am venit singură, dar mă simt minunat. M-am pregătit vreo două zile pentru petrecere, ca să arăt cât mai bine, să ne simţim minunat cu prietenii, cu prietenele, ne simţim extraordinar”, ne-a spus femeia.  

 

Revelionul Pensionarilor, unica şansă de distracţie din cauza pensiilor mici

Cu pensii mici, mulţi pensionari nu şi-ar permite niciodată o petrecere de Revelion în noaptea dintre ani.

Natalia, o pensionară de 74 de ani, a mărturisit: “E foarte frumos la Revelionul Pensionarilor, venim deja de patru-cinci ani. La alt Revelion nu am putea merge. Eu am 400 de lei pensie şi cred că ar trece şi zece ani şi nu aş avea bani de un alt Revelion. Contează mult şi că aici suntem toţi de vârstă apropiată”.

O altă pensionară, Floarea Vladiuc, a ţinut să le mulţumească celor de la Casa de Ajutor Reciproc pentru şansa de a avea parte de câteva ore de petrecere, după ce de Crăciun a suferit un accident vascular şi se află acum în perioada de recuperare.

 

Organizator: „Au fost nişte intruşi care au venit fără bilet. Asta e, la anul o să evităm astfel de situaţii”

În primele ore ale petrecerii, organizatorii s-au trezit puşi într-o situaţie deloc plăcută. Câţiva dintre invitaţi nu mai aveau loc în sală. Explicaţia conducerii CARP Suceava este că unii pensionari au profitat de faptul că la intrare nu li s-a cerut invitaţia şi au petrecut fără să dea nici un leu.

Dumitru Savu, preşedintele CARP Suceava, a declarat: „Mulţi au crezut că acest Revelion este plătit de primărie sau de alţi sponsori. Dar aici a fost numai pentru membrii Casei de Ajutor Reciproc Suceava. Am avut ceva probleme, pădure fără uscături nu există. Au fost nişte intruşi care au venit fără bilet. Asta e, la anul o să evităm astfel de situaţii.”

Cum până la urmă s-a găsit loc pentru toţi, petrecerea a continuat, iar lumea a fost mulţumită.

Au fost şi cazuri în care membrii asociaţiei au achiziţionat bilete, însă i-au trimis în loc pe cei mai tineri din familiile lor, astfel că Revelionul Pensionarilor nu a avut printre participanţi doar vârstnici.

Invitaţii au avut parte şi de un moment artistic susţinut de un grup de urători, căiuţii de la Hânţeşti.

Revelionul a costat 70 de lei, în condiţiile în care organizatorii de la CARP Suceava au suportat aproximativ 30% din costuri.

Este al şaselea an consecutiv când CARP Suceava organizează Revelionul Pensionarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de oameni, petrecere de zile mari la Revelionul Pensionarilor.
 Vizualizări articol: 1749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 500 de oameni, petrecere de zile mari la Revelionul Pensionarilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei