Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii în viitor

Şcolile, un obiectiv de maxim interes pentru deputatul Ghervazen Longher

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Educaţia, şcolile şi elevii au fost şi rămân o preocupare de maxim interes pentru deputatul Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România. Dovadă în acest sens sunt acţiunile pe care Ghervazen Longher le promovează în mod constant în mai multe localităţi ale judeţului, acţiuni de care beneficiază atât elevii de etnie poloneză, cât şi ceilalţi membri ai comunităţii din zona respectivă.

Una dintre acţiunile de tradiţie este proiectul educativ „Copiii Bucovinei”, privind dotarea cu aparatură a 11 şcoli din judeţul Suceava. Este un proiect care se derulează deja de zece ani şi de care au beneficiat peste 1.500 de copii. Printre şcolile care au primit aparatură pentru derularea în condiţii civilizate a procesului educaţional se numără cele din Soloneţu Nou, Cacica, Pârteştii de Sus, Poiana Micului, Păltinoasa, Siret, Moara sau Mănăstirea Humorului.

Tot pe această linie trebuie amintită cea mai mare investiţie cu bani aduşi din Polonia cu sprijinul lui Ghervazen Longher. Şcoala cu grădiniţă „Krystyna Bochenek” din Poiana Micului, instituţie de învăţământ dotată şi cu o sală de sport modernă, dar şi un cabinet medical, a fost finalizată în urmă cu câţiva ani şi a costat 1,5 milioane de euro, iar acum peste 170 de copii din sat învaţă la standarde europene.

Un alt punct important în ceea ce priveşte educaţia este schimbul de experienţă dintre copiii din România şi cei din Polonia. Sunt acţiuni care au loc anual, iar în taberele organizate în România sau Polonia ajung peste 150 de elevi, atât polonezi, cât şi de altă etnie, cum a fost şi cazul recent de la Pârteştii de Sus.

„Învăţământul este cheia dezvoltării unei societăţi civilizate. De aceea, am pus şi voi pune accent în continuare pe copii şi pe sprijinirea acestora. Voi milita mereu pentru a le crea copiilor un mediu propice pentru a învăţa, dar şi pentru organizarea unor acţiuni destinate petrecerii timpului liber”, a arătat deputatul Ghervazen Longher.

Printre acţiunile care au vizat sprijinirea copiilor din diferite localităţi sucevene se numără şi pachetele de care au beneficiat peste 1.500 de copii, atât în perioada sărbătorilor de iarnă, cât şi pe ziua de 1 iunie a fiecărui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile, un obiectiv de maxim interes pentru deputatul Ghervazen Longher.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Şcolile, un obiectiv de maxim interes pentru deputatul Ghervazen Longher4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei