Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Văduviţi de absenţa comentatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ştiu dacă George Dobre are vreo legătură cu Ilie Dobre, eroul altei rubrici într-una dintre ediţiile trecute ale Monitorului, ştiu însă că mai tânărul George este şefuleţ pe la Digisport, dar că îi place să facă muncă de teren, adică să comenteze meciuri, multe meciuri. Chiar dacă uneori mai crede că la aruncarea de la margine se poate semnaliza ofsaid, comentariul său nu deranjează prea tare, în general. Totuşi, nu pot să nu mă opresc asupra unei expresii folosite recent de acesta, care se pare că este preluată pe nemestecate de mai mulţi băieţi cu aceeaşi meserie, printre care şi de unul dintre anteniştii care au comentat România-Belgia. Pe scurt, “echipa cutare este văduvită de absenţele” etc... Pe vremea mea, negarea negaţiei se preda în clasa a noua, la matematică. Aşadar, să spui despre o echipă că este “văduvită de absenţe” este echivalent cu a fi lipsită de absenţe, adică plină de… prezenţe! Deci e de bine pentru echipa respectivă. Păcat că nu asta au vrut să comunice comunicatorii... Fiindcă tot suntem la capitolul comentatori, Ioan Viorel a comis-o iar pe finalul unui meci din Bundesliga, de pe Eurosport 2. La un fault în preajma liniei de şaişpe, domnul cu cercelul recidivează şi spune că problema este la jucătorii de culoare. Spun recidivează pentru că prin 2009, la un autogol în poarta lui Arsenal, autor Diaby, auzeam prima dată această remarcă din partea sa. Iată că acum, când toată Europa e cu antirasismul în gură, un comentator poate pune un fault, presupus gratuit, pe seama rasei şi să continue încă să vorbească de la microfonul Eurosport! Hai să ne imaginăm că omul era englez sau francez şi slobozea o asemenea enormitate la un meci de campionat intern, în calitate de comentator…

Închei cu o observaţie interesantă a unui coleg, a fost weekendul în care trei reprezentative naţionale ale Spaniei au pierdut cu acelaşi scor toate cele trei finale în care erau angrenate. În Cupa Davis, Cehia a cucerit pentru a doua oară salatiera, după ce Stepanek l-a învins în decisiv pe mul mai tânărul Almagro, scor 3-2 la general pentru estici. La fotbal în sală s-a înregistrat acelaşi scor pentru Brazilia în finala mondială, golul victoriei fiind reuşit în prelungiri, cu mai puţin de jumătate de minut înainte de loviturile de departajare! N-aş fi ghicit niciodată la ce sport a pierdut Spania cea de-a treia finală, cu acelaşi fatidic scor, de data asta în faţa Franţei... Este vorba despre hochei pe role la feminin!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Văduviţi de absenţa comentatorilor.
 Vizualizări articol: 927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Văduviţi de absenţa comentatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei