Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raport al Curţii de Conturi

Cătălin Nechifor acuză fosta conducere PDL a Consiliului Judeţean că a risipit milioane de lei din banii publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, l-a acuzat pe fostul şef PDL al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, că a a risipit milioane de lei din banii publici. Cătălin Nechifor a precizat că un raport al Curţii de Conturi arată în mod clar cum au fost cheltuite fără rost importante sume de bani. Nechifor a declarat că în raport se precizează că în Suceava au fost făcute studii de fezabilitate de 1,7 milioane de lei, „care ulterior au fost abandonate în sertare”.

“În ceea ce priveşte eficienţa utilizării fondurilor publice, urmare a auditului au fost identificate studii de fezabilitate aferente unor obiective de investiţii pentru care nu s-a continuat realizarea acestora. Astfel, în perioada 2009 – 2010 au fost comandate, realizate şi achitate furnizorilor un număr de cinci proiecte în valoare 1.751.519 de lei”, a spus Nechifor. El a precizat că aceste sume au fost plătite pentru proiectele „O clădire de patrimoniu – muzeu pentru mileniul III, judeţul Suceava” - 954.517 de lei, „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean (DJ) 175 A Rarău-Chiril” - 149.174 de lei, „DJ 172D Grădiniţa Coşna” - 126.276 de lei, „DJ Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani” -  261.800 lei şi „DJ 208C Pleşeşti-Vultureşti” - 259.824 lei

Şeful administraţiei judeţene a mai adăugat că în urma controlului Curţii de Conturi s-a constatat că în anul 2007 au fost comandate, realizate şi achitate nu mai puţin de 13 studii de fezabilitate în sumă 319.141 lei pentru care nu s-a reuşit obţinerea finanţării.

„Din analiza sumelor cheltuite pentru aceste studii de fezabilitate s-a constatat că pentru un număr de cinci proiecte s-a cheltuit din mandatul preşedintelui Flutur de cinci ori mai mult faţă de cheltuiala efectuată pentru cele 13 proiecte din mandatul 2004 – 2008. Analizând costurile pentru studiul de fezabilitate, o clădire de patrimoniu, comparativ cu costurile pentru o grădiniţă, observăm că primul studiul de fezabilitate costă de şapte ori mai mult. Consiliul Judeţean îşi exprimă preocuparea faţă de acest raport al Camerei de Conturi Suceava, având în vedere costurile exagerat de mari ale studiilor de fezabilitate, dar şi în sensul în care nici măcar un singur proiect dintre cele cinci comandate în mandatul Flutur nu a fost finalizat”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor acuză fosta conducere PDL a Consiliului Judeţean că a risipit milioane de lei din banii publici.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Cătălin Nechifor acuză fosta conducere PDL a Consiliului Judeţean că a risipit milioane de lei din banii publici3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clar..... trimis de
(21 nov 2012, 11:24:32
Daca nu ii risipea CJ Suceava, erau risipiti de CJ Cluj. Oricum acesti bani erau cheltuiti la fel, si pe mine locuitor al judetului Suceava ma bucura cheltuiala locala. Haideti Domnule Nechifor sa facem si noi ceva pentru judetul asta si in acelasi timp sa criticam fosta conducere. Dupa aproape 6 luni ne laudam doar cu o groapa de gunoi, si cu multe proiecte care din pacate vor ramane la acest stadiu. Banul public oricum va fi cheltuit aiurea, daca noi facem economie, restul va lua drumul altor judete. Haideti se ne laudam ca am construit si am cheltuit, decat sa ne laudam ca am facut economie si nu am construit nimic. Critica domnului nechifor la adresa fostei conduceri are iz de opozitie, domnule sunteti la putere, vrem fapte nu vorbe....
2.   Pt.RADUMAMII trimis de
(21 nov 2012, 11:27:49
Hai Raducule, baga cifre ca asta stii sa faci cel mai bine. Cifre luate de pe internet, desigur ...
3.   SF-uri abandonate prin sertare I trimis de
(21 nov 2012, 11:52:02
De obicei, studiul de fezabilitate se face ca sa se obtina raspuns la intrebarea: ”putem investi in aceasta idee de afaceri?”. Acesta da o prima imagine de ansamblu aspectelor principale ale unei viitoare investitii. Studiul de fezabilitate cuprinde scopul si obiectivele, oportunitatea si necesitatea investitiei, precum si fezabilitatea acesteia, care presupune o analiza clara de cost-beneficiu. Aceste studii se numesc si SF-uri.La fostul Consiliu Judetean Suceava chiar e stiintifico -fantastic faptul ca în perioada 2009-2010 un număr de cinci proiecte în valoare 1.751.519 lei au fost comandate, realizate şi achitate furnizorilor .Dar apoi aceste SF-uri au fost aruncate in sertate si nu s-au continuat obiectivele de investitii.
4.   * trimis de
(21 nov 2012, 11:54:12
adicălea .. pe cine ar deranja adevăru' ( pe bune ) ?!?!
au spart băsiştii bani deparcă venea sfârşitu' lumii
amu's curios ca un motan : Flutur ce mai are-a spune ?
căci s-ar putea ( Curtea de Conturi ) să mai aibă "premii"
5.   SF-uri abandonate prin sertare II trimis de
(21 nov 2012, 11:58:18
Sa luam exemplul care sare in ochi • O clădire de patrimoniu – muzeu pentru mileniul III, judeţul Suceava 954.517 lei.Cred ca e vorba de modernizarea Muzeului Judetean.
Prima,cum de s-a facut studiul de fezabilitate de aproape un milion roni desi nu se stia daca sunt banii pentru investitia in sine.Secundo:cu banii de pe studiu 1.000.000 roni
adica 222.000euro faceai un muzeu,faceai toata lucrarea.SF-urile au avut menirea in unele cazuri sa sifoneze banul public(vezi costurile lor exorbitante)si de asemenea cateodata prin SF se umfla preturile investitiilor din bani publici.
6.   Ce a mai constatat Curtea de Conturi trimis de
(21 nov 2012, 12:05:17
Mentionam ca e vorba de perioada 2009-2011.Fostul CJ Suceava fost efectuate plăţi nelegale în sumă de 1.832.063 lei, reprezentând indemnizaţie de dispozitiv în procent de 25%, aplicat asupra salariului de bază brut . Instituţiile în cauză sunt Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Suceava, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Suceava, Centrul Cultural „Bucovina” Suceava, Muzeul Bucovinei Suceava.La Camera Agricolă Suceava au fost acordate de avansuri pentru concedii de odihnă fără a exista temei legal în acest sens.Au mai fost efectuate cheltuieli fără bază legală (8.556 lei), reprezentând cursuri de specializare profesională, care nu au legătură cu domeniul în care beneficiarii îşi desfăşoară activitatea.(s-au mai tinut la Suceava cursuri de salvamari).
7.   Raducu...... trimis de
(21 nov 2012, 12:14:26
Poate nu ati observat dar raducu' nostru se leaga doar de chestii care pe noi omul de rand nu prea ne intereseaza. In orice colt al judetului daca intrebi un bade, un inginer sau un doctor, iti va raspunde ca nu il vor interesa studiile de fezabilitate. Astea privesc statul, cum ai spus si tu raducule, pt vedea costurile, rentabilitate etc. Pe omul de rand il intereseaza strada pe care locuieste e asfaltata sau pietruita dupa caz daca e iluminata, daca are cabinet medical cat mai apropae de locuinta, asta intereseaza nu altceva.
8.   He he trimis de
(21 nov 2012, 12:47:00
Nu mai bine nu faci absolut nimic, asa ca astia din USL? Numai cine nu munceste nu greseste!
9.   Au murit 3 oameni si mai vorbesti?!? trimis de
(21 nov 2012, 13:50:45
Nu ai fost in stare sa pui 3 becuri la soseaua de centura sa salvezi niste vieti.
In curand o sa fie o vorba: Nechifor nu e in stare nici sa varuiasca ce a construit Fluturhappy
10.   Daca au fost risipiti, tre. de recuperat, normal!? trimis de
(21 nov 2012, 14:16:22
În aceaste momente economice dificile, problema banilor pierduți este una relevantă pentru toată lumea.

De ce nu, sucevenii vor să știe cum sunt folosiți banii plătiți de ei!
Este important să se cunoască modul în care s-au cheltuit banii și care au fost prioritățile, mai ales ca a fost vorba de resurse limitate.

Cum s-a facut studiul de fezabilitate al ”investiției” si cit a costat, care au fost firmele care a realizat studiul de fezabilitate? etc.

Se vede ca au fost identificate contracte cu grave probleme! Cred ca neregulile constate nu-i corect sa fie trecute cu vederea.

Normal, aceste lucruri, dar si altele identificate de auditori, vor face obiectul unor verificări ale Serviciul de Investigare Fraude Suceava. Cel mai probabil, aceste verificări vor duce la întocmirea unor dosare penale, conturarea unui prejudiciu si stabilirea celor ce se fac răspunzători de situatia creată .

10.1  RE: Daca au fost risipiti, tre. de recuperat, normal!? trimis de
(21 nov 2012, 17:52:01
Asteptati a mai ramas putin.
Unul ca Nechifor nici nu merita sa deschida gura acum .
Asta a ocupat un post in cj fara sa faca ceva concret,acu face critici si inca mai maninca banii nostri.
Cu asemenea personaje vom disparea definitiv de pe harta patriei .
Va fi transferat totul la Iasi ,fara aeroport sosele etc etc
11.   Chiar nu e clar? trimis de
(21 nov 2012, 14:49:19
Acu e momentul dezvaluirilor senzationale, doar e campanie electorala. Defapt dl. presedinte doar asta face din momentul instalarii in functie. Sunt curios care vor fi dezvaluirile dupa alegeri, ca la fapte nu prea trag sperante.
12.   Cat de penibili suntuti.... trimis de
(21 nov 2012, 20:31:25
Ce nesimtita e actuala conducere,....Ca s-au cheltuit bani pe studii de frezabilitate, dar cati bani a atras domnul Flutur, nici macar nu-s in stare sa-i scrie in cifre pe hartie. Haideti domnule Nechifor, faceti-va burtoiul ala cat casa si stati numai si criticati.
De-a dreptul sunt scarbit de asa o conducere. Nu ca Flutur era mai bun....dar macar a lasat ceva in urma. Pentru noi cetatenii acestui oras de cacao....
13.   Se cam da de gol d-nul Nichifor.. trimis de
(21 nov 2012, 20:37:52
-OK!,d-nul Flututr a cheltuit poate mai mult decat era normal pe aceste studii,dealtfel cum se intampla mai mereu in Romania (ex.autostrazile),dar se vede ca isi batea capul sa mai faca ceva,sa mai incerce unele realizari,dar d-nul Nechifor....ce face,doar crititca? Aratane ca esti mai bun si fa ceva si cu bani putini si atunci ai sa fi pe viata la conducere,daca nu....azi daca s-ar face din nou alegeri,sigur nu ai mai iesi.Ponta si Antonescu o sa mai mearga pe la SV.sa stea de vorba cu d-voastr,d-le Nechifor,doar cand o sa fie iar alegeri si o sa spuna cateva minciuni ca sa te sustina ca nu cumva sa iasa Flutur,dar degeaba,pot sa se mute la SV.ca tot degeaba,sau convins toti repede de ce poti.
14.   Hai cu parangheliile! trimis de
(21 nov 2012, 21:06:51
domnu ospătar, ce te bagi unde-ți prinzi urechile? după oktomber fest bagă-ne november, dezember...., september fest-uri că tare-ți mai plăcea să torni în pahare! bun-îi vinu, bună-i țuica aila, aila, ailala...., nu mă doare nicăieri de prostimea...bla, bla, bla....Viață și acordeoane și puțină mișcare cu sportul consacrat: aruncatul cu rahat în ailalți. lai, lai. lai, la.
15.   Comentariu trimis de
(21 nov 2012, 23:33:53
păcat că oamenii nu sunt recunoscători pentru ceea ce a făcut flutur în judeţ.
am văzut că cineva a scris pe zidul din mijlocul dn 17,la Scheia,pe unde trece centura,zidul  ☭  ,în loc să scrie zidul lui flutur,că doar pe vremea lui s-a făcut şi s-au dat milioane multe de euro.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei