Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 nov 2012 - Anul XVII, nr. 273 (5178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie dosar

Preotul care a îngropat un bărbat fără certificat de deces, amendat de procurori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul din satul Poiana Mărului, comuna Mălini, care s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de abuz în serviciu, după ce a îngropat un sătean fără certificat de deces, ulterior decedatul fiind deshumat, a scăpat de ancheta penală, procurorii considerând că nu se impune trimiterea în judecată  şi aplicându-i în schimb o sancţiune contravenţională administrativă de 750 de lei.

Preotul Gheorghe Sava a scăpat atât de uşor în condiţiile în care nu are antecedente penale, este văzut bine în comunitate, iar atunci când a îngropat un om fără certificat de deces a făcut-o doar pentru a ajuta o familie, e drept încălcând în mod clar legea.

Gheorghe Dăscălaşu, în vârstă de 55 de ani, din Poiana Mărului, a murit acasă, pe 15 ianuarie 2012, fiind condus pe ultimul drum patru zile mai târziu. Cazul bărbatului a fost unul cu totul deosebit. El nu a fost înscris la nici un medic de familie şi nu fusese la spital, ba, mai mult, nu mai avea buletin valabil de ani de zile. În aceste condiţii, soţia acestuia, Teodora Dăscălaşu, nu a putut obţine certificat de constatare a decesului. Ea a fost îndrumată de la Primăria Mălini spre poliţie, pentru ca bărbatul să fie supus autopsiei, însă femeia nu s-a mai adresat autorităţilor. 

Pe 19 ianuarie, preotul din sat, Gheorghe Sava, a oficiat o slujbă de înmormântare fără act de deces.

Totul a ieşit la iveală  în momentul în care soţia decedatului s-a prezentat la Primăria comunei Mălini, solicitând ajutor de înmormântare, fiind sesizată poliţia şi întocmindu-se dosar penal.

Deoarece bărbatul a fost îngropat fără a se cunoaşte cauzele morţii, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus deshumarea cadavrului. Pe 22 februarie, bărbatul de 55 de ani a fost dezgropat, legiştii efectuând necropsia. S-a stabilit că moartea a fost patologică, cauzată de numeroasele afecţiuni medicale ale bărbatului, mare consumator de băuturi alcoolice.

Deşi a greşit flagrant, preotul a avut o serie de circumstanţe atenuante. El a motivat că ştia foarte bine familia şi că bărbatul era foarte bolnav şi nu a făcut decât să cedeze la insistenţele rudelor acestuia.

Soluţia procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava nu este încă definitivă şi poate fi contestată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul care a îngropat un bărbat fără certificat de deces, amendat de procurori.
 Vizualizări articol: 1546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preotul care a îngropat un bărbat fără certificat de deces, amendat de procurori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei