Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Problemă rezolvată

Termica a reluat furnizarea căldurii şi la asociaţiile debranşate din cauza datoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căldura a revenit în locuinţele a mii de suceveni care nu beneficiau de această facilitate din cauza datoriilor restante la Termica, dar apa caldă încă se lasă aşteptată la zeci de scări de bloc.

Dacă la începutul săptămânii căldura era oprită pentru locatarii a 23 de scări de bloc, în ultimele zile, ca urmare a plăţilor făcute de asociaţiile de locatari şi a încheierii unor convenţii de eşalonare a plăţilor restante, Termica i-a rebranşat la reţeaua centralizată de termoficare.

Directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că, deocamdată, căldura nu ajunge la locatarii a cinci scări de bloc, din diverse motive:

„Problema furnizării căldurii s-a rezolvat la toate asociaţiile de proprietari, dar mai sunt câteva scări de bloc unde căldura nu a ajuns încă din cauza unor probleme tehnice sau pentru că asociaţia a solicitat expres să nu se furnizeze acolo căldură, pentru că nu doresc locatarii - blocul 40 scara D, din cadrul asociaţiei 38. La alte două scări de bloc din zona Areni se înlocuieşte acum conducta de alimentare, care era uzată şi riscam să facă probleme în iarnă. La alte două scări de bloc s-a constat că erau probleme la reţeaua interioară de furnizare a agentului termic, dar problemele tehnice vor fi rezolvate până la finele săptămânii. În final, va mai rămâne fără căldură doar scara de bloc unde ni s-a cerut să nu furnizăm căldură din cauză că nu se plăteşte”.

Furnizarea căldurii a fost reluată către asociaţiile cu datorii la doar câteva zile după ce primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a transmis celor de la Termica să dea dovadă de înţelegere, astfel încât căldura să ajungă în casele cât mai multor suceveni, dar, în acelaşi timp, a condamnat atitudinea unor suceveni care deşi nu au plătit nici un leu la utilităţi de şase-şapte ani, au venit şi făceau scandal că nu au apă caldă şi căldură.

 „Nimeni nu-şi permite să mai furnizeze utilităţi fără a fi plătite, indiferent cine ar fi la guvernare sau la conducerea primăriei”, a adăugat Lungu.

 

Mii de suceveni fără apă caldă

Dacă problema căldurii s-a rezolvat la toate asociaţiile de proprietari, sucevenii nu au scăpat cu totul de măsurile luate împotriva rău-platnicilor, dar din cauza cărora suferă şi mulţi locatari care sunt cu plăţile la zi. Este vorba de furnizarea apei calde, care, deşi în ultimele zile a fost reluată la încă şase scări de bloc, în alte 48 de scări de bloc încă este oprită, instalaţiile fiind blindate de echipele de debranşare.

În această situaţie se află locatarii a 27 de scări de bloc din cadrul Asociaţiei 31 Eroilor, a 12 scări de bloc din cadrul asociaţiei 38, 3 scări de bloc din asociaţia SOCIM, precum şi locatarii câte unei scări de bloc din cadrul asociaţiilor 49 Castor, 55 MES, 62, 40 FAMOS, J15, E68.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica a reluat furnizarea căldurii şi la asociaţiile debranşate din cauza datoriilor.
 Vizualizări articol: 948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica a reluat furnizarea căldurii şi la asociaţiile debranşate din cauza datoriilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei