Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Naşi” cu probleme

Controlori CFR, anchetaţi pentru bani luaţi de la călători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru controlori de la CFR sunt cercetaţi de poliţiştii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava după ce, în urma unor acţiuni de control, în trenuri au fost găsiţi călători care nu aveau bilete şi care, după o practică ce nu mai este un secret pentru nimeni, îşi plătiseră călătoria la „naş”. Este vorba de un şef de tren şi de trei conductori, primul dintre ei având înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de luare de mită.

Controalele poliţiei s-au desfăşurat pe parcursul verii şi au avut un element surpriză. Comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a declarat că „pentru identificarea personalului de drum care se dedă la acte de corupţie şi nereguli în gestiune s-au cooptat poliţişti din alte judeţe”. Scopul acestor mutări a fost cât se poate de logic: poliţiştii din alte judeţe, în cadrul acţiunilor sub acoperire, nu sunt uşor de identificat, ca cei de la Serviciul Transporturi Suceava, pe care îi ştiu aproape toţi angajaţii CFR.

 

Dosar penal pentru luare de mită cu un prejudiciu de 120 de lei

În unul dintre cazuri, considerat cel mai grav, s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de luare de mită. Un şef de tren este acuzat că a luat suma de 120 de lei de la un călător pe ruta Suceava-Mangalia şi a refuzat în mod repetat să-i dea bilet. Călătorul nemulţumit a acceptat apoi să facă declaraţii cu privire la fapta şefului de tren. Interesant este că suma de 120 de lei este mai mare decât echivalentul unui bilet la clasa a II-a pe această distanţă. Anchetatorii au adunat indicii despre mai multe posibile nereguli în gestiune la angajatul CFR şi au deschis un dosar penal.

Totodată, anchetatorii au reţinut în dosarul penal şi faptul că angajatul CFR l-ar fi ameninţat pe călător, în momentul în care acesta a cerut insistent bilet, speriat că ar putea fi dat jos la un eventual supracontrol.

În privinţa infracţiunii de luare de mită, cauza a fost preluată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. În acelaşi caz al călătorului care nu a primit bilet poliţiştii fac cercetări şi faţă de conductorul care s-a aflat în respectivul tren, însă în cazul său nu s-a putut stabili încă dacă are vreo culpă.

Comisarul-şef Florin Catană a arătat că de la începutul anului poliţiştii au efectuat controale în 6.500 de trenuri de călători, efectuând verificări împotriva călătoriilor frauduloase, dar şi pe linie judiciară şi economică, pentru depistarea indivizilor care comit furturi ori acte de contrabandă.

Comisarul-şef a precizat că astfel de acţiuni de control vor continua. În primele nouă luni ale anului, inspectorii CFR, sprijiniţi de poliţiştii de la „Transporturi Feroviare”, au aplicat peste 1.500 de suprataxe călătorilor prinşi fără bilet. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controlori CFR, anchetaţi pentru bani luaţi de la călători.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Controlori CFR, anchetaţi pentru bani luaţi de la călători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei