Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Acuzaţii grave şi nefondate şi o sarcină de 13 luni…

În data de 3 octombrie, ziarul dvs. a publicat, sub titlul “Doi medici sunt acuzaţi că au fost pe punctul să omoare un bebeluş”, un articol plin de neadevăruri, tendenţios şi păcătuind grav la capitolul documentare.

Încă din titlu este lansată o acuzaţie gravă şi complet nefondată la adresa mea, la fel cum se afirmă în mod aberant că „unul dintre aceştia [medici] nu ar fi sesizat că o femeie era însărcinată în luna a cincea”.  Este greu de înţeles însă cum ar fi putut Mirela Mărioara Sbiera să fie însărcinată în luna a cincea din moment ce dumneaei s-a prezentat pentru consultaţie în data de 25 ianuarie 2012 şi a născut pe 25 septembrie. În acest caz, însemnă că pacienta a născut la 13 luni!

Adevărul este însă altul: la data când s-a prezentat pentru consult, pacienta acuza dureri în abdomenul inferior, sângerări mici pe căile genitale externe şi a afirmat că a făcut un test de sarcină, care i-a ieşit negativ. Ca atare am consultat-o. Sarcina fiind incipientă, doar de trei săptămâni, era imposibil să fie detectată ecografic. I-am prescris o medicaţie, care nu are efecte negative asupra sarcinii (ceea ce s-a confirmat şi la ecografia 3D, efectuată ulterior la Iaşi).

Tot pe data de 25 ianuarie 2012, am programat-o pe Mirela Mărioara Sbiera la un alt control, peste două săptămâni, dar pacienta nu s-a mai prezentat. A revenit la cabinet când era însărcinată în luna a cincea, după ce făcuse o ecografie la dl dr. Vârlan. Din ecografii rezultă că dezvoltarea fătului decurgea normal şi că nu existau nici un  fel de probleme. În aceste condiţii, vă rog să explicaţi cititorilor cotidianului Monitorul de Suceava cum pot fi justificate acuzaţiile lansate la adresa mea.

Consider că veridicitatea faptelor trebuie temeinic verificată înainte de a fi făcute publice şi a leza grav renumele şi munca oamenilor.

Aşa stând lucrurile, vă rog să relataţi situaţia după cum s-a petrecut în fapt, nu deformat şi trunchiat. Aştept scuze din partea autorului articolului, care a prezentat faptele în spiritul unui senzaţionalism ieftin.

Medic ginecolog Maria CHIFAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţii grave şi nefondate şi o sarcină de 13 luni….
 Vizualizări articol: 3440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 15 voturi
Acuzaţii grave şi nefondate şi o sarcină de 13 luni…4.3515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo, d-na doctor! trimis de
(11 oct 2012, 13:43:31
Ma bucur ca se face lumina in cazul asta!!!
Era clar ca era ceva la mijloc, ca ceva nu batea...
Capul sus, d-na doctor, nu va lasati doborita de rautatile si interesele meschine ale altora, care va invidiaza!

2.   Bravo! trimis de
(11 oct 2012, 14:24:19
Ma bucur sa descopar si un om capabil la ziarul d-voastra, care da dovada de profesionalism, interesandu-se de veridicitatea faptelor.
Era lesne de inteles ca doamna Dr Chifan nu are nicio vina in toata povestea asta, si un novice intr-ale scrierii articolelor ziarului a crezut ca "da lovitura" , in inteligenta lui modesta, cu titlul articolului precedent.
3.   Analize suplimentare? trimis de
(11 oct 2012, 18:36:30
Dna doctor, Inteleg ca la ecografie sarcina nu putea fi detectata, dar o analiza suplimentara a sangelui ar fi pus capat acestei incertitudini. In al doilea rand si dnii de la ziar si dvs. mentionati numele acestei femei gravide fara pic de discretie...ati primit permisiunea dumeneai sa i descrieti consultul ginecologic si diagnosticul pus pentru o audienta de x persoane cate are monitorul? putina decenta domnilor.
3.1  RE: Analize suplimentare? trimis de
(11 oct 2012, 19:24:48
asa e in romanica..fara putin de drept la privacy. mai ales doctorii ar trebui sa stie asta. daca ma doare in ☭ ..stie toata suceava ..de la doctorul meu. dar faza cu ziaristu e tare.. acum sa.l auzim cum isi cere scuze publice si zice singur ca.i prost. ca restu de la monitorul..asteptam scuzele:))
3.2  RE: Analize suplimentare? trimis de
(11 oct 2012, 20:01:32
De ce "Privacy" doar pt unii ?
Eu daca-s fi doctor sau maturator de strada si m-ai acuza folosindu-mi numele fara a-mi da si dreptul la replica, de ce ar trebui sa ti cer eu acceptul cand ma apar ??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei