Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Minune

Bebeluş de câteva săptămâni, abandonat de mamă într-o pungă de plastic, salvat de un crescător de capre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Minunea de la Gura Humorului. Aşa ar putea fi catalogată întâmplarea fericită în urma căreia un crescător de capre a găsit în viaţă o fetiţă de numai câteva săptămâni, abandonată de propria mamă într-o pungă de plastic, sub nişte sălcii din apropierea pădurii de la Bogdăneasa.

Norocul micuţei s-a numit Nicolai Vacari, care îşi păştea caprele prin zonă, iar marţi după-amiază Dumnezeu i-a purtat paşii tocmai în locul unde fetiţa era lăsata în voia fiarelor şi a nopţii care se apropia.

„M-am speriat şi sunt uimit şi acum, şi cred că toată viaţa o să fiu la fel. Când o aud plângând în pungă şi acum îmi tremură muşchii de la picioare”, a mărturisit Nicolai Vacari, un bărbat în vârstă de 65 de ani şi tată a trei copii. Pentru că nu ştia cum să reacţioneze în faţa mogâldeţei care scâncea din punga de plastic, bărbatul şi-a sunat soţia. La fel de uimită, aceasta a ascultat pe telefon cum plânge fetiţa şi a venit într-un suflet pentru a vedea minunea.

„Este un copil tare drăgălaş şi tare frumuşel. Prima dată am zis s-o luăm acasă, dar cei de la poliţie pe care i-am chemat ne-au zis că nu se poate. O să facem demersuri să vedem dacă o poate lua una din fetele noastre. A avut zile de la Dumnezeu. Niciodată nu am văzut aşa un copil, să-l scoţi din pungă, să sufle şi să fie aşa frumuşel”, a spus Silvia Vacari.

Descoperirea soţului a marcat-o profund, iar emoţiile i se vedeau în lacrimile care curgeau doar când se gândea la micuţa din punga de plastic.

 

Avea în pungă un scutec de schimb şi o sticlă cu lapte

Soţii Vacari cred că mama care a abandonat fetiţa nu a avut intenţia să o omoare. Micuţă era frumos îmbrăcată, cu o căciuliţă pe cap, cu pampers pe ea şi unul de schimb alături şi cu o sticluţă de lapte. „Pe pungă era pusă o cioată şi 1-2 mâini de ţărână, ca şi cum ar însemna că a fost îngropată. Exact când am ajuns eu, din partea opusă veneau doi câini negri. Vă daţi seama că dacă mai întârziam puteau s-o mănânce?”, s-a întrebat crescătorul de capre.

După sosirea ambulanţei şi a poliţiei, fetiţa a fost luată şi dusă la Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Gura Humorului. A fost preluată imediat de personalul de specialitate, care a constatat că a fost salvată la timp.

„Copilul era într-o stare bună, greutate normală, 2,9 kg, extremităţile erau un pic reci. Pot spune că a fost găsit exact la timp”, a declarat medicul Liviu Rusu. Micuţa are în jur de 3-4 săptămâni, după cum au estimat medicii de la Secţia de Pediatrie, şi a fost adusă pe lume într-o unitate spitalicească, având nodul vaccinal.

Rămasă în spital, fetiţa este acum în căutarea unor părinţi adoptivi şi a unui nume. Soţii Vacari spun că vor face toate demersurile pentru adopţie şi că s-au ataşat foarte mult de acest ghem de om.

„Aş vrea, cât mai trăiesc, s-o mai văd o dată când o fi mare şi sper să aibă un viitor. Noi nu cred că o putem lua, că suntem cam în vârstă, dar poate că fata noastră o să poată”, a completat Nicolai Vacari.

 

Ultima oră: mama este o tânără de 17 ani din Mănăstirea Humorului

Poliţiştii au reuşit s-o descopere pe mamă într-un timp record. Este vorba de Iuliana C., o tânără în vârstă de 17 ani, din Mănăstirea Humorului. Ea a motivat că i-a fost teamă să meargă acasă la părinţi cu bebeluşul, pentru că aceştia nu ştiau că rămăsese însărcinată. La Mănăstirea Humorului s-a deplasat ieri un procuror criminalist, care a demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care minora şi-a abandonat bebeluşul. Nu este exclus ca tânăra mămică să fie pusă sub acuzare pentru infracţiunea de tentativă de omor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluş de câteva săptămâni, abandonat de mamă într-o pungă de plastic, salvat de un crescător de capre.
 Vizualizări articol: 5652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Bebeluş de câteva săptămâni, abandonat de mamă într-o pungă de plastic, salvat de un crescător de capre5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(11 oct 2012, 20:09:18
javra ordinara, curva penala, cum poti sa faci asa ceva, daca tot a luat aceasta decizie tampita , putea sa,i dea macar o sansa la viata lasand,o la o casa, la un spital undeva nu in camp, ordinara dracu,,cand sa cotomarcit nu sa gandit la consecinte?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei