Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Consfătuiri

Zilele educaţiei nonformale, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Zilelor educaţiei nonformale, la sfârşitul săptămânii trecute, au avut loc două evenimente importante pentru învăţământul sucevean. Pe 28 septembrie a avut loc consfătuirea anuală – educaţie permanentă, iar pe 29 septembrie, consfătuirea anuală la care au participat cadrele didactice de la Palatul Copiilor Suceava şi de la Cluburile Copiilor din judeţ. În cadrul întâlnirilor s-a discutat raportul activităţii educative şcolare şi extraşcolare, a fost supus atenţiei bilanţul programului „Şcoala Altfel”, dar au fost stabilite şi direcţiile strategice ale activităţii educative pentru anul şcolar 2012-2013. S-a luat în discuţie şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor, oferta de formare - programe educative pentru acest an şcolar, programe şi proiecte din cadrul Ministerului Educaţiei.  

 

Activităţi extraşcolare, în completarea celor de la şcoală

Referitor la activitatea Cluburilor Copiilor şi a Palatului Copiilor Suceava, Tatiana Vîntur, inspector de specialitate educaţie permanentă la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, a scos în evidenţă faptul că rolul acestor instituţii, în care copiii desfăşoară activităţi extraşcolare, este definitoriu în descoperirea aptitudinilor copiilor, a talentelor acestora.

“Este locul în care copilul vine cu drag, desfăşoară activităţi extraşcolare, în completarea celor de la şcoală, şi unde, de obicei, se obţin rezultate deosebite, ca o încununare a muncii depuse de copii şi de cadrele didactice coordonatoare”, a mai completat Tatiana Vîntur.Profesionalizarea în educaţie nonformală s-a concretizat prin implementarea proiectelor de formare profesională Leonardo da Vinci: „Pregătirea formatorilor în scopul dobândirii de competenţe în domeniul educaţiei nonformale” (FnonF) – Sevilla şi „Metode şi strategii europene pentru dezvoltarea competenţelor cheie în mediul nonformal” – Valencia, care au avut grup ţintă formatori în consiliere şi orientare, directori, inspectori, profesori.

 

Premiile şi distincţiile copiilor, în creştere

Tatiana Vîntura mai spus că experienţa acumulată în programe şi proiecte se regăseşte ca valoare adăugată în actul educaţional şi transferul experienţei din domeniul formal şi informal în cel nonformal. Totodată, s-a arătat că aceste competenţe dobândite în mediul formal şi nonformal de către elevi sunt evaluate şi recunoscute în cadrul concursurilor extraşcolare la diferite faze: judeţene, interjudeţene, naţionale şi internaţionale. Numărul premiilor şi al distincţiilor obţinute de copiii suceveni participanţi la activităţile extraşcolare a crescut, dovadă a preocupării cadrelor didactice şi a implicării copiilor în aceste activităţi. Ca o sugestie pentru cadrele didactice care coordonează activitatea extraşcolară, a fost aceea de a desfăşura cu copiii activităţi cât mai atractive, care corespund cerinţelor actuale şi evoluţiei domeniilor care-i pasionează.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele educaţiei nonformale, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zilele educaţiei nonformale, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei