Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2012 - Anul XVII, nr. 220 (5125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Fiecare parc are povestea lui”

30 de voluntari au reamenajat Parcul Prefecturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Prefecturii Suceava a fost reamenajat de către 30 de voluntari ai companiei de credite de consum Provident Financial România şi ai Asociaţiei CEM Origini Verzi. Voluntarii au ajutat la montarea unui carusel, a unui complex de leagăne, precum şi a altor instalaţii destinate locului de joacă pentru copii.

Amenajarea spaţiului de joacă a fost finanţată integral prin programul „Fiecare parc are povestea lui”, desfăşurat de Provident, în parteneriat cu autorităţile locale, în mai multe oraşe din ţară. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 3.700 de euro, proiectul fiind implementat cu ajutorul Primăriei municipiului Suceava.

 

Voluntari, în colaborare cu Primăria Suceava

Preşedintele Asociaţiei CEM Origini Verzi Suceava, Nicoleta Robciuc, a declarat: „Sunt bucuroasă că am avut ocazia să ne alăturăm programului <Fiecare parc are povestea lui> pentru a oferi acest spaţiu de joacă nou copilaşilor din Suceava. Sperăm ca aceştia să se bucure şi să transmită locuitorilor din zona centrală a oraşului o energie pozitivă, plină de voioşie. Acest proiect a fost posibil cu ajutorul voluntarilor CEM Origini Verzi şi ai Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Suceava, cărora le mulţumesc pentru sprijin”.

 

Dorinţa a 1.600 de suceveni, îndeplinită

Locul de joacă amenajat este situat pe strada Ştefan cel Mare, numărul 36, în apropiere de parcul central şi a fost ales în urma unui vot public la care au participat peste 1.600 de suceveni. În competiţie au fost înscrise trei parcuri, identificate cu ajutorul primăriei din Suceava, iar comunităţile locale au fost invitate să îl voteze pe cel care are cea mai mare nevoie de reamenajare. Pentru a alege parcul preferat, sucevenii au avut la dispoziţie trei posibilităţi de vot: prin intermediul voluntarilor Asociaţiei CEM Origini Verzi, al agenţilor Provident sau pe site-ul www.parcultau.ro. Campania de votare s-a desfăşurat în perioada 6 - 21 august 2012.

“Suntem încântaţi că am putut aduce programul <Fiecare parc are povestea lui> în ţinutul Bucovinei. Vrem să intrăm în dialog cu oamenii din toate comunităţile pe care le deservim şi să-i implicăm astfel în alegerea proiectelor pe care le susţinem prin programele noastre de investiţie în comunitate”, a declarat Ivo Kalik, directorul general al Provident Financial România.

 

„Fiecare parc are povestea lui”, program iniţiat în 2010

Programul „Fiecare parc are povestea lui” a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Suceava se alătură altor şase spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj-Napoca, Galaţi, Craiova, Târgu Mureş şi Buzău. În Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de voluntari au reamenajat Parcul Prefecturii.
 Vizualizări articol: 1348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
30 de voluntari au reamenajat Parcul Prefecturii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...... trimis de
(20 sep 2012, 13:57:13
Foarte buna initiativa si o salut. Unii mai vad si alte lucruri necesare in orasul asta. Insa oare cand Primaria asta va amenaja un parc adevarat pentru copii?? In orasul asta numai proiecte haotice sunt facute...parcari subterane, asfaltari anuale de mantuiala, ronduri care nu fluidizeaza traficul, etc. etc...... Mergeti in sectorul 4 in Bucuresti sa vedeti acolo parcuri pentru copii facute de primarul Piedone...jos palaria! Faceti ceva si pentru cetateni, nu numai pentru contractele firmelor voastre....ne-am saturat!!!!!!!!!!!!!!
1.1  RE: ...... trimis de
(20 sep 2012, 18:41:54
Oare veti fi vreodata multumiti? Tot ce se face va "pute" si aveti ce comenta
. Daca se asfalteaza , de ce se asfalteaza , daca nu se asfalteaza , de ce nu s-a facut?
Pentru orice aveti de comentat, bucurati-va ca se face.Compari Bucurestiul cu Suceava , ce fonduri are primaria de acolo si ce fonduri avem noi, nu avem industrie, nu avem unitati de productie, cele care sunt(bazar , piete si buticuri)fac evziune fiscal la greu, dar striga sa se faca.
1.2  RE: ...... trimis de
(21 sep 2012, 09:36:25
Nu prea iese fum fara foc, e normal ca lumea sa fie nemultumita, asfaltarile sunt de mantuiala, sa ajungi de exemplu de pe Zamca pe G Enescu nu ai trotuar si mergi pe strada printre masini, nu exista nici un spatiu de agrement adecvat ( parcul Sipote ar putea fi unul...... dar e paragina plina de kk si prezervative ), masinile sunt parcate haotic sub ochii autoritatilor, printre blocuri domneste mizeria desi in fiecare zi se plimba cei de la Rosal, iar lista continua. Dar cu toate astea facem dig de protectie pentru bazar, facem hale in bazar - doar trebe niste banuti negri pentru zile insorite...., azi punem pavele maine le scoatem...... azi turrnam asfalt, maine-l spargem ...... Concluzia este ca orasul Suceava arata foarte rau si nu exista nici un plan concret de modernizare a orasului, fapt care descurajeaza si investitorii...... asa ca domnul Spinu avem motive sa comentam si sa fim nemultumiti..... De curiozitate cand ati fost in parcul de la catedrala Catolica ? i-mi este greata cand vad cum domneste mizeria prin boscheti iar boschetarii dorm pe banci, in foisor iar pe la dosul arbustilor i-si fac nevoile..........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei