Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2012 - Anul XVII, nr. 220 (5125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Favorizarea infractorului

Om de afaceri, în arestul poliţiei pentru că a şters imaginile video ale unei tentative de omor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz fără precedent la Suceava. Un om de afaceri, patronul unei săli de jocuri din cartierul George Enescu al municipiului Suceava, SC Royal Club SRL, a fost reţinut aseară pentru 24 de ore, fiind acuzat că a şters imaginile video ale unei tentative de omor petrecute în localul său.

Andrei Hatmanu (27 de ani), susţin anchetatorii, a şters imaginile surprinse de camerele de supraveghere din interiorul localului, în încercarea de a-l face scăpat pe individul care a comis tentativa de omor calificat. Acesta din urmă, Ilie Paul Buruiană (39 de ani), din municipiul Suceava, agent de pază la firma RPG din localitate, este arestat preventiv de mai bine de o lună de zile, fiind încarcerat în arestul poliţiei.

În dimineaţa zilei de 17 august, în jurul orei 4:00, Buruiană l-a bătut cu sălbăticie pe un tânăr cu care avea un conflict mai vechi, agresiunea petrecându-se în interiorul sălii de jocuri respective. Din ancheta procurorilor a reieşit că agenţii de pază, Ilie Paul Buruiană, şi un coleg de-al acestuia se aflau deja în sala de jocuri cu pricina atunci când a intrat Gabriel Marian Moşneagu în aşa-zisul cazino.

Agenţii RPG fuseseră solicitaţi anterior pentru aplanarea unui alt scandal, între gestionară şi alţi doi clienţi.

Victima, Gabriel Marian Moşneagu (28 de ani), era în stare avansată de ebrietate şi, după ce a intrat în sala de jocuri, s-a luat de cei doi agenţi de pază şi de gestionară, folosind un limbaj trivial.

Totuşi, susţin procurorii, nu se justifica o reacţie atât de violentă din partea agentului de pază. „Nu se impunea în nici un mod utilizarea forţei”, au concluzionat anchetatorii.

 

L-a bătut cu pumnii şi picioarele, l-a lăsat lat, după care l-a lovit cu un scaun metalic

Potrivit anchetatorilor, agentul Ilie Paul Buruiană l-a luat la pumni şi picioare pe tânărul în stare de ebrietate, folosind – se arată în propunerea de arestare – „acte de violenţă de intensitate ridicată”.

Deşi victima era la pământ, au susţinut procurorii în faţa judecătorilor, Buruiană a lovit-o cu un scaun metalic din sala de jocuri, scaun ce cântăreşte aproximativ 20 de kilograme.

Ulterior, tânărul în vârstă de 28 de ani a fost scos din sala de jocuri şi abandonat pe un trotuar din apropiere, de unde a fost preluat apoi de o ambulanţă chemată de trecătorii care l-au văzut plin de sânge. Gabriel Marian Moşneagu a fost internat cu multiple leziuni la nivelul capului şi al feţei, fiind operat de urgenţă pentru că avea hemoragii intracraniene, existând chiar riscul de deces.

 

Patronul sălii de jocuri, reţinut pentru favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă

Deşi sala de jocuri în care a avut loc tentativa de omor era prevăzută cu camere de supraveghere video, imaginile din acea dimineaţă au dispărut, iar, iniţial, patronul Andrei Hatmanu a dat vina pe o defecţiune apărută.

Unitatea de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere a fost ridicată de oamenii legii şi supusă unei expertize, concluziile specialiştilor fiind că respectivele imagini au fost şterse.

În aceste condiţii, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au săltat ieri pe Hatmanu, iar procurorul criminalist care se ocupă de caz a decis reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

Cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi, Hatmanu va fi dus în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, acuzaţiile fiind de favorizarea infractorului şi mărturie mincinoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Om de afaceri, în arestul poliţiei pentru că a şters imaginile video ale unei tentative de omor.
 Vizualizări articol: 5795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 11 voturi
Om de afaceri, în arestul poliţiei pentru că a şters imaginile video ale unei tentative de omor3.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .. trimis de
(20 sep 2012, 11:15:51
Iar ii denumesc astia "oameni de afaceri" pe toti cocalarii si tiganii si talharii..
2.   Comentariu trimis de
(20 sep 2012, 11:30:26
asa zici tu ?? cocalar si tigan... daca te-ai interesa mai bine.. ai vedea ca tipul chiar are o facultate si o diploma de inginer... asa ca inainte sa postezi ceva .. fa o documentare
2.1  RE: Comentariu trimis de
(20 sep 2012, 15:37:35
Sa-nteleg ca n-ai mai vazut cocalari, tigani si talhari cu diploma de facultate? Mai fa tu o documentare...
2.2  RE: Comentariu trimis de
(20 sep 2012, 20:15:07
Atunci sa-l denumim "cocalar cu studii superioare"laughing Diploma de inginer nu a obinut-o pentru bune maniere si simt civic si cel mai probabil la cele mai multe examene a luat nota 5, ceea ce in limbaj de cartier se numeste "tinta golanului" sau "mila profesorului" in sfere mai religioase! Oricum si Stalin avea diploma de absolvent de teologie si asta nu justifica deloc brutalitatea si cruzimea lui!
3.   FELICITARI trimis de
(20 sep 2012, 22:07:42
FELICITARI PROCURORULUI CRIMINALIST SI POLITISTILOR CARE AU LUCRAT LA ACEST CAZ.AU DOVEDIT CA STIU SA ISI FACA MESERIA, IMAGINILE ERAU PROBE IMPORTANTE CARE DACA AR FI FOST VIZIONATE AR FI SCHIMBAT RADICAL OPINIA JUDECATORILOR SI A
CETATENILOR CU PRIVIRE LA VIOLENTA SI CRUZIMEA CU CARE A FOST BATUT ACEST OM. IMAGINILE IMPRESIONEAZA MAI MULT CA NISTE CUVINTE. E UN PROGRES FAPTUL CA SUNT RETINUTI SUSPECTI SI PENTRU ALFEL DE INFRACTIUNI DECAT CELE GRAVE. FELICITARI INCA O DATA .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei