Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2012 - Anul XVII, nr. 217 (5122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Publicaţie

Manual de şah pentru începători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Editura Didactică şi Pedagogică a apărut Manualul de şah pentru începători, scris de profesorul şi antrenorul de şah de la Palatul Copiilor Suceava, Marian Culapov. După cum spune chiar autorul manualului, „m-am apucat să scriu această carte pentru că, în perioada mea de început în ale predării şahului, am întâmpinat mari greutăţi în pregătirea materialelor pentru iniţierea celor mici, în ceea ce priveşte conţinutul lecţiilor, ordinea de introducere a acestora, modul de expunere, fiind nevoit adesea să improvizez”.

Cartea conţine materialul folosit de profesorul Culapov la grupele de copii începători – anul I de studiu – atât la Palatul Copiilor Suceava, unde activează ca antrenor, cât şi la cele opt grădiniţe din municipiile Suceava şi Fălticeni, unde predă şahul ca disciplină de studiu opţională.

 

Pentru copiii neiniţiaţi în şah

Manualul de şah publicat de profesorul Marian Culapov se bucură de o prefaţă semnată de Elisabeta Polihroniade,mare maestru internaţional, care scrie printre altele: „odată cu dezvoltarea fără precedent a internetului, cartea de şah a rămas în plan secund, remarcându-se, în literatura domeniului, o vizibilă rămânere în urmă a metodei de învăţare a şahului faţă de cerinţele esenţiale ale practicii (...). Autorul acestui manual, având o bogată experienţă a lucrului cu copiii de 5-8 ani, încearcă să aducă ceva nou în faza de iniţiere în tainele şahului, începând cu expunerea principiilor elementare, a greşelilor tipice de însuşire a acestora, a aşa-ziselor <excepţii> care au devenit reguli unanim acceptate”.

Elisabeta Polihroniaderecomandă cartea părinţilor care doresc să îşi iniţieze singuri copiii de vârstă preşcolară sau aflaţi în primele clase, dar care nu dispun de un material adecvat şi sistematizat, copiilor care ştiu să citească şi, nu în ultimul rând, cadrelor didactice care, în orele opţionale, doresc să-şi înveţe elevii şah.

 

În lucru, două manuale pentru grupele de avansaţi şi performanţă

Marian Culapov spune că această carte ar putea deveni un manual alternativ, în cazul introducerii şahului ca obiect de studiu în şcolile româneşti.

„Am în lucru încă două volume, corespunzătoare anilor II şi III de studiu, sau, conform modului de clasificare din Cluburile şi Palatele Copiilor, pentru grupele de avansaţi şi performanţă, şi care sper să fie gata în anul următor”, a spus Culapov. Cei interesaţi să achiziţioneze acest manual de şah pentru începători pot lua legătura cu autorul cărţii, la numerele de telefon 0230 544 133 sau 0743 174 748.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manual de şah pentru începători.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manual de şah pentru începători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei