Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2012 - Anul XVII, nr. 217 (5122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Investiţie privată

Arcadia Centrul Medical Bucovina, o nouă policlinică privată deschisă în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă policlinică privată, Arcadia Centrul Medical Bucovina (CMB), a fost deschisă în cartierul Zamca din municipiul Suceava, investiţia fiind inaugurată, vineri, într-un cadru festiv, la Hotel Imperium, în prezenţa autorităţilor locale, a numeroşi medici ieşeni şi suceveni şi a mai multor reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Policlinica Arcadia CMB este prima unitate sanitară înfiinţată la Suceava de cunoscuta reţea de sănătate Arcadia din Iaşi şi oferă servicii de radiologie şi imagistică medicală de înaltă calitate.

Policlinica dispune de echipamente medicale de ultimă generaţie – imagistică prin rezonanţă magnetică, ecograf, computer tomograf - cu caracteristici care le recomandă a fi cele mai performante din Suceava în acest moment.

 

Ambient primitor, aparatură de ultimă generaţie, servicii prompte, politeţe şi solicitudine

Responsabilii acestui ambiţios proiect au precizat: „Arcadia CMB va contribui în mod direct la îmbunătăţirea ofertei de servicii medicale în oraş şi regiune, la ameliorarea standardului de viaţă şi de sănătate al populaţiei prin accesul la posibilităţi avansate de investigaţii şi diagnostic. Investiţia a avut drept scop crearea unui ambient cald, primitor şi funcţional, achiziţia de aparatură nouă, de ultimă generaţie, asigurarea de servicii prompte, politeţe şi solicitudine din partea unei echipe de specialişti cu experienţă”.

Prezent la festivitatea de inaugurare a noii policlinici din Zamca, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a salutat iniţiativa grupului Arcadia de a extinde reţeaua proprie de unităţi medicale şi în judeţul nostru.

În discursul său, Florin Sinescu a accentuat ideea că un sistem de sănătate performant este acela în care componenta publică și cea privată oferă servicii medicale de înaltă calitate.

„Coexistenţa acestor două sisteme şi totodată concurenţa dintre ele nu pot duce decât la creşterea gradului de calitate şi satisfacere a pacienţilor”, a spus prefectul de Suceava.

 

Primarul Lungu vrea să asigure şi persoanelor defavorizate accesul la serviciile Arcadia

În cuvântul susţinut la manifestarea medicală de vineri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a făcut trimitere la avantajele unei asemenea investiţii cu caracter privat, care, pe lângă faptul că răspunde nevoilor de sănătate ale populaţiei, contribuie la modernizarea oraşului şi aduce bani la bugetul local prin diferite taxe şi impozite.

El a dezvăluit intenţia sa de a facilita accesul la serviciile profesionale oferite sub marca Arcadia şi persoanelor cu venituri reduse. „Sunt convins că putem face chiar un parteneriat între primărie şi Arcadia Centrul Medical Bucovina. Vreau ca anul viitor să prindem bani în buget pe asistenţă socială, pentru că sunt categorii defavorizate care nu pot să-şi plătească investigaţiile medicale”, a declarat Ion Lungu.

 

„În materie de ecografie, tomografie şi rezonanţă magnetică, Iaşiul este aici, la Suceava, nu este nici o deosebire”

La rândul său, profesorul Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi director al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, a ţinut să sublinieze atenţia deosebită pentru detaliu şi calitate a responsabililor de la Arcadia atunci când vine vorba de investigaţiile imagistice necesare în stabilirea unui diagnostic de certitudine: „Arcadia garantează performanţă, echipamente de ultimă generaţie şi cei mai mari specialişti din Iaşi. În materie de ecografie, tomografie şi rezonanţă magnetică, Iaşiul este aici, la Suceava, nu este nici o deosebire”.

De asemenea, prezent la festivitatea de inaugurare a noii policlinici din Zamca, prof. dr. Ion Poeată, şeful secţiei Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi şi vicepreşedinte al Societăţii Române de Neurochirurgie, a împărtăşit viziunea prefectului de Suceava, apreciind că investiţiile private din domeniul sănătăţii „nu reprezintă o afacere, ci un beneficiu pentru toţi”.

 

Arcadia: “Filozofia noastră a fost, este și va rămâne simplă: considerăm medicina o adevărată artă”

Totodată, prof. dr. DragoșNegru, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, președintele Societății de Radiologie și Imagistică Medicală din România, șeful clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași și, nu în ultimul rând, coordonatorul Centrului de Imagistică Medicală Arcadia Iași, a adus în prim plan echipa formată în jurul Arcadia CMB, precum și colaborarea strânsă între Arcadia și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

El a arătat că experienţa şi reuşitele echipei Arcadia constituie cea mai bună garanţie că cei care vor avea grijă de pacienţii acestei rețele de sănătate vor şi ştiu să facă performanţă.

“Filozofia noastră a fost, este și va rămâne simplă: considerăm medicina o adevărată artă. Acest lucru nu face decât să ne determine să oferim o calitate deosebită în tot ceea ce înseamnă servicii medicale. În acest fel am crescut, iar astăzi avem peste 60.000 de pacienți diagnosticați la Arcadia Iași. Arcadia Medical Centrul de Imagistică a devenit pilonul unei construcții absolut uluitoare, iar Arcadia Hospital este cel mai mare spital privat din România, un spital cu 220 de paturi și multiple clinici cu performanțe absolut impecabile în ceea ce privește medicina, ambientul, managementul şi satisfacția bolnavilor noștri”, a explicat Dragoş Negru.

Responsabilul Arcadia este de părere că bolnavii trebuie să beneficieze de ultimele tehnici, de o știință „grozavă” a tuturor celor care se ocupă de sănătatea lor şi a dat asigurări că diagnosticul va fi la cele mai înalte cote și la Arcadia Centrul Medical Bucovina din Suceava.

Arcadia CMB funcţionează pe strada Zamcei nr. 21 BIS, relaţii suplimentare putând fi obţinute la numerele de telefon 0330 803 802 sau 0330 803 180.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arcadia Centrul Medical Bucovina, o nouă policlinică privată deschisă în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 6186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 15 voturi
Arcadia Centrul Medical Bucovina, o nouă policlinică privată deschisă în municipiul Suceava4.0515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(17 sep 2012, 12:07:59
Fara suparare, prefer ca medicina sa fie o stiinta si nu arta, iar daca am rezultatele de la imagistica, trebuie sa merg la Iasi? Asa e si la Bethesda, unde trebuie sa mergi la Bacau. Un program ceva?
2.   Comentariu trimis de
(17 sep 2012, 22:27:47
Este o veste foarte buna pentru cetatenii Sucevei si imprejurimi, dar intrebarea vesnica ramane: ce medici vor lucra in aceasta clinica, tot ''specialisti consacrati'' din Spitalul SF.IOAN ?
Daca da, prefer sa merg la Iasi......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei