Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2012 - Anul XVII, nr. 217 (5122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echipa Mobilă Suceava

Consiliere psihologică, şedinţe de logopedie sau kinetoterapie, la domiciliu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o pauză de câţiva ani, Echipa Mobilă Suceava, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, s-a reînfiinţat, în această lună, şi va deservi municipiul Suceava şi localităţile limitrofe.

Echipa Mobilă Suceava va funcţiona alături de echipele mobile din Fălticeni, Gura Humorului şi Siret. Copiii aflaţi în dificultate pot primi la domiciliu consiliere psihologică, şedinţe de logopedie sau kinetoterapie, toate serviciile fiind gratuite. Echipele mobile se implică mult în cazul familiilor în care au rămas copii singuri acasă, după plecarea unuia sau a ambilor părinţi la muncă în străinătate.

Fiecare echipă mobilă are în monitorizare, consiliere şi terapie atât copii cu părinţi plecaţi în străinătate, cât şi copii cu dizabilităţi, din familiile care au domiciliul în localităţile Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Siret, dar şi din localităţile limitrofe.

 

Cazurile mai grave, deferite Serviciului de urgenţe

Cazurile mai grave sunt deferite Serviciului de urgenţe din cadrul DGASPC, care depune eforturi pentru păstrarea copiilor în familiile extinse, prin monitorizare, prin implicarea autorităţilor locale, identificarea de membri ai familiei extinse, care se pot ocupa de minori, până la întoarcerea părinţilor. În cazurile în care se impune preluarea copiilor în regim de urgenţă, aceştia sunt ocrotiţi în familiile asistenţilor maternali profesionişti sau în case de tip familial şi centre de plasament.

 

Starea copiilor, monitorizată prin vizite lunare

Şefa DGASPC Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că echipele mobile sunt formate din specialişti pregătiţi să identifice nevoile copiilor, să preîntâmpine şi să rezolve eventualele probleme ale acestora. Copiii „singuri acasă” beneficiază de consiliere psihologică, la fel ca şi persoanele care îi îngrijesc pe minori, „în vederea creării unei mai bune relaţii între copil şi adult, a creşterii nivelului de înţelegere şi a asigurării unui mediu familial propice unei creşteri şi dezvoltări normale”. Starea copiilor este monitorizată în permanenţă prin vizite lunare ale specialiştilor din echipele mobile la domiciliul beneficiarilor.

 

Trauma copiilor departe de părinţi

Majoritatea copiilor care se află în atenţia Echipei Mobile Fălticeni, ne-a spus asistenta socială Alexandra Jucan, „se află la vârsta când au nevoie acută de grija şi dragostea mamei, de fermitatea şi sentimentul de securitate oferite de tată. Absenţa părinţilor atunci când copiii au cea mai mare nevoie de aceştia poate conduce la îndepărtare, afectarea concentrării şi atenţiei, la închiderea în sine a copilului, la abandon şcolar şi la adoptarea unui comportament delicvent”.

Copiii care vor să ceară sprijin Echipei Mobile sau părinţii care au copii cu dizabilităţi pot să sune la numărul de telefon 0230 520 172 - Protecţia Copilului Suceava, de unde vor fi direcţionaţi, după caz, către specialiştii celor patru echipe mobile din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliere psihologică, şedinţe de logopedie sau kinetoterapie, la domiciliu.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Consiliere psihologică, şedinţe de logopedie sau kinetoterapie, la domiciliu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei