Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2012 - Anul XVII, nr. 201 (5106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fum şi panică

Incendiul de la restaurant Hollywood, izbucnit de la cuptorul de pizza. Uite ce prăpăd au făcut flăcările

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Incendiul care a mistuit marţi seară restaurantul Hollywood şi pub-ul La Bibliotecă a izbucnit de la prima locaţie, de la cuptorul de pizza, au anunţat în această dimineaţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Practic, coşul de evacuare a fumului de la aparatul de gătit nu era izolat corespunzător, iar incendiul s-a produs din cauza efectului termic.

Focul a ars mocnit, iar când a fost observat, în jurul orei 19:20, era deja prea târziu, flăcările făcând scrum întreg restaurantul Hollywood şi provocând pagube la astereala din pub-ul La Bibliotecă. Acesta din urmă era în renovare şi urma să fie redeschis sâmbătă.

 Imaginile surprinse de reporterii Monitorului în această dimineaţă, din interiorul restaurantului Hollywood, arată proporţiile incendiului, care din exteriorul clădirii nu sunt chiar atât de vizibile.

Scaune, mese, barul, instalaţia de sonorizare, tavanul, totul a fost mistuit de flăcări.

 

10 autospeciale de pompieri trimise la faţa locului

Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava în jurul orei 19.20, la faţa locului fiind trimise în primă fază şapte autospeciale de pompieri, patru de lucru cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o autoscară mecanică.

La sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi acoperişul clădirii în care funcţionează restaurantul şi pub-ul în cauză. Interiorul celor două unităţi era de asemenea cuprins de flăcări, geamurile spărgându-se din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a presiunii acumulate.

Pompierii au chemat în sprijin alte trei autospeciale de la detaşamentele Fălticeni şi Rădăuţi, precum şi de la Garda de Intervenţie Solca.

Bulevardul 1 Mai a fost blocat în zona primăriei, traficul rutier fiind deviat pe strada Mărăşeşti.

Pe lângă intervenţia pompierilor, care au început să decoperteze acoperişul din tablă pentru a lichida incendiul, poliţia locală, jandarmeria şi agenţi din cadrul poliţiei municipiului i-au îndepărtat pe zecile de curioşi care s-au adunat în faţa primăriei.

„Ceea ce am putut face a fost să asigurăm un perimetru de siguranţă, în primă fază era un incendiu relativ ascuns, nu se vedea nimic, apoi însă a răbufnit. Era un nor imens de fum”, a declarat la faţa locului viceprimarul Ovidiu Doroftei.

 

„Tot era negru, nu se mai vedea primăria, nimic, nimic...”

Zeci de persoane care erau în apropiere şi-au acoperit căile respiratorii cu hainele, din cauza fumului care pusese stăpânire pe toată zona.

„A ieşit colega de la chioşc şi mi-a spus să ies afară, că arde, am ieşit şi era tot un fum, un fum negru imens... flăcări, tot era negru, nu se mai vedea primăria, nimic, nimic... m-am speriat, vă daţi seama... am înţeles că a luat foc de la restaurantul Hollywood şi s-a extins încoace”, mărturisea aseară angajata unei alte societăţi comerciale cu sediul în apropierea celor două localuri.

 

Nici unul dintre localuri nu are asigurare. „Podul e din lemn, totul e din lemn, clădirea e din 1962”

La faţa locului au sosit şi administratorii celor două localuri cuprinse de flăcări, ambii declarând că nu asigurare.

„Eram acasă, m-au sunat angajaţii. Alături (n.r. - La Bibliotecă) se renovează de două-trei săptămâni. Astăzi l-am întrebat ce sparge acolo cu pichamărul pe acolo. De acolo a început să curgă focul... Clădirea e toată din lemn, din toate gurile de aerisirile curgea foc. Podul e din lemn, totul e din lemn, clădirea e din 1962”, era disperat George Voroniuc, patronul restaurantului Hollywood.

În urmă cu câteva luni, a fost un alt incendiu tot la pub-ul La Bibliotecă, însă atunci flăcările au fost stinse în scurt timp, pagubele fiind relativ mici.

 

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din bucătăria de la Hollywood

Misiunea de stingere, potrivit şefului ISU Suceava, colonelul Ion Burlui, a fost una extrem de dificilă, atât din cauza formei neregulate a acoperişului clădirii, a înălţimii destul de mici, cât şi a faptului că hidroizolaţia era din smoală şi bitum, ceea ce a făcut posibile mai multe răbufniri de flăcări foarte violente, care i-au pus realmente în pericol pe pompierii care se aflau pe acoperiş.

Din fericire, nu s-a înregistrat nici o victimă, nici în rândul salvatorilor şi nici printre civili, iar incendiul a fost lichidat în jurul orei 22:00.

Cauza incendiului va fi stabilită în cursul zilei de astăzi, aseară, la ora închiderii ediţiei, se vehicula că focul ar fi pornit de la bucătăria restaurantului Hollywood.

De altfel, primarul Ion Lungu, prezent aseară la faţa locului, a confirmat că există această ipoteză.

„Din primele estimări, se pare că incendiul a izbucnit din zona bucătăriei, de la o instalaţie de gătit, după care s-a propagat la partea superioară, la mansardă”, a precizat edilul Sucevei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiul de la restaurant Hollywood, izbucnit de la cuptorul de pizza. Uite ce prăpăd au făcut flăcările.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Incendiul de la restaurant Hollywood, izbucnit de la cuptorul de pizza. Uite ce prăpăd au făcut flăcările3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sfaturile acum nu mai au rost! trimis de
(29 aug 2012, 13:10:21
Dar lucrul de mintuiala, din pacate se plateste! Suntem grabiti dupa castiguri si uitam ca nu luam nimic cu noi dincolo!
1.1  RE: Sfaturile acum nu mai au rost! trimis de
(29 aug 2012, 13:51:33
Ce spiritual esti ma laughing
2.   A rămas doar temelia! trimis de
(29 aug 2012, 18:45:20
Probabil cineva ia seama la tot ceea ce facem noi în viața de zi cu zi și încearcă prin diferite forme să ne aducă cu picioarele pe pămînt ....la cîte țepe a tras George Voroniuc i se întoarce acum să simtă si el gustul durerii....întrebarea e va trece la salopete adică muncă cinstită sau la dat ȚEPE țapangiul?
3.   Sigur ca da trimis de
(29 aug 2012, 19:38:24
Sfarsit de sezon. De ce sa scoata bani din buzunar pentru renovari cand poate incasa asigurarea?
3.1  RE: Sigur ca da trimis de
(29 aug 2012, 21:08:18
Ai citit articolul?

Nici unul dintre localuri nu are asigurare. „Podul e din lemn, totul e din lemn, clădirea e din 1962”
3.2  RE: Sigur ca da trimis de
(30 aug 2012, 21:33:41
Da, am citit. Nu credeam insa ca un admninistrator poate fi atat de imbecil incat sa nu-si asigure afacerea, am crezut ca vrea doar sa inspire mila.
4.   IDENEB lasa`i sa manance... trimis de
(29 aug 2012, 22:04:01
IDENEB lasa`i sa manance ca-cat ca atat stiu unii oameni.
Altul cu tepe, asta cu sfarsitul lui de sezon.
O mesteca la rece chiar daca nu au nici`o treaba cu adevarul.
Probabil sunt de`ai USL-ului, care vorbesc fara sa stie nimic, "noi facem, noi dam si la urma... ei au luat`o in brate.
Si chiar pe asigurare daca o renova, unde este problema ta bai jegosule? Ai trecut balta cea mare de pe harta si gata, ai prins la glas?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei