Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 aug 2012 - Anul XVII, nr. 201 (5106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cristi Minculescu părăseşte trupa Iris

 

Cântăreţul Cristi Minculescu, solistul legendarei trupe Iris, va părăsi formaţia, fiind înlocuit, din data de 3 septembrie a acestui an, de Toni Şeicărescu, informează pagina oficială de Facebook a artiştilor.

"Comunicat oficial: Începând cu data de 3 septembrie 2012, Cristi Minculescu părăseşte grupul Iris. Activitatea formaţiei va continua, avându-l ca solist pe Toni Şeicărescu", se arată în anunţul de pe Facebook semnat "Trupa Iris".

Toni Şeicărescu este cunoscut pentru colaborarea sa cu formaţia Direcţia 5.

Iris a sărbătorit 35 de ani de carieră la sfârşitul lunii iunie, printr-un concert care a avut loc în Piaţa Constituţiei din Capitală. Noul album - "Iris - O lume doar a lor - 35 de ani" - a fost lansat cu ocazia show-ului aniversar.

Una dintre cele mai longevive şi iubite formaţii româneşti, trupa Iris a făcut istorie în rockul autohton timp de trei decenii şi jumătate.

Decoraţi cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler în octombrie 2007, membrii trupei Iris au evoluat, de-a lungul carierei lor muzicale, în faţa a peste 9 milioane de oameni, în peste 5.000 de concerte. În 2007, ei au sărbătorit 30 de ani de existenţă pe Aeroportul Băneasa, unde au cântat în faţa a peste 15.000 de fani, un record autohton greu de egalat.

Un an mai târziu, în 2008, veteranii muzicii rock au primit discul de aur pentru vânzările albumului "Cei ce vor fi" şi discul de platină pentru albumul "Maxima", fiind premiaţi şi în faţa publicului a doua zi, la concertul Iris Aeterna susţinut la Teatrul Naţional Bucureşti. Tot în 2008, Romanian Music Awards a consemnat alte două premii câştigate de Iris: Best Live şi Best Rock - "Cei ce vor fi".

După transplantul de ficat suferit de Cristi Minculescu în 2009, pe 6 iunie al aceluiaşi an, Iris şi-a făcut prima apariţie la Romanian Music Awards, pentru a fi recompensată cu Most Wanted Award. Acesta a fost un preambul pentru megaconcertul de revenire susţinut pe 8 octombrie 2009, la Sala Polivalentă în Capitală, în faţa a peste 7.000 de persoane. Cu ocazia acestui spectacol a fost lansată şi "Integrala Iris", un box set cuprinzând întreaga discografie a trupei.

Anul 2010 a însemnat lansarea albumului Iris "12 Porţi", marcată printr-un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

 

Nelu Dumitrescu: "Am rămas toţi surprinşi de plecarea lui Cristi Minculescu".

Nelu Dumitrescu, bateristul Iris, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa i-a uimit pe toţi membrii formaţiei şi a reamintit că solistul a mai plecat de două ori din trupă.

"Am rămas toţi surprinşi. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi şi ne-a spus că nu mai vrea să cânte", a declarat Nelu Dumitrescu. "A spus că în ţara asta nu se poate cânta aşa, că el are nevoie de bani mulţi şi că nu e mulţumit de ce câştigă", a spus bateristul.

Ultimul concert al trupei în formula clasică va fi pe 2 septembrie, la Cluj-Napoca.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Şeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămaşi în trupă. "Toţi s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris", a spus Dumitrescu.

"Iris nu este nici formaţia mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia", a adăugat Nelu Dumitrescu.

Bateristul a spus că trupa Iris intenţionează să lanseze, în septembrie, un single cu noul solist.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este a treia oară când Cristi Minculescu părăseşte trupa. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formaţie, Voltaj, dar s-a întors. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 1990, când Minculescu a plecat în Elveţia, dar a revenit în Iris.

 

Felicia Filip: Cred că Minculescu are nevoie de un respiro şi va reveni şi mai strălucitor

Soprana Felicia Filip, care are o strânsă colaborare de mulţi ani cu trupa Iris, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că ea crede că, după parcursul uluitor al carierei şi încercările din viaţa sa, Cristi Minculescu are nevoie de un respiro binemeritat şi are convingerea că acesta va reveni în muzică.

Numindu-l pe Cristi Minculescu "o mare voce a rockului internaţional", Felicia Filip a menţionat că a "trăit momente artistice unice" cântând alături de acesta.

"Cred că după acest uluitor parcurs şi întâmplările din viaţa lui, are nevoie de un respiro binemeritat, trebuie să îşi reîncarce bateriile sufletului şi eu am convingerea că el va reveni - şi mai strălucitor", a spus Felicia Filip.

Ea a declarat că este important ca fanii să respecte alegerea lui Minculescu, chiar dacă nu o înţeleg şi li se pare că îi nedreptăţeşte, şi să asculte ce are de spus trupa, care cu siguranţă a luat această decizie cu mare greutate.

Întrebată dacă va colabora în continuare cu Iris, Felicia Filip a precizat că se consideră "un membru al formaţiei" cu care va continua colaborarea. "Într-o familie se pot întâmpla multe lucruri, dar familia merge mai departe, fără a comenta în afară", a mai spus soprana.

 

Călin Goia, Voltaj: Eu nu văd Iris fără Cristi Minculescu, aşa cum nu văd Queen fără Freddy Mercury

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că a considerat întotdeauna că "Iris este de fapt Cristi Minculescu", precizând că speră ca Minculescu să revină asupra deciziei sale, aşa cum a mai făcut-o în trecut.

"Eu am considerat întotdeauna că Iris este de fapt Cristi Minculescu. El a mai avut două plecări şi s-a întors. Este foarte posibil să se întoarcă şi acum. Dacă s-ar retrage definitiv, ar fi o mare pierdere pentru muzica românească. Eu sunt un mare fan al lui şi sper să-l văd în continuare pe scenă. Cred că este foarte posibil să revină asupra deciziei sale", a declarat Călin Goia.

"Eu nu văd însă Iris fără Cristi Minculescu, aşa cum nu văd Queen fără Freddy Mercury, ca să fac o analogie internaţională", a mai spus Călin Goia.

În ceea ce priveşte cooptarea lui Toni Şeicărescu ca solist al Iris, Călin Goia a spus că este normal ca membrii trupei să încerce să continue drumul fără Cristi Minculescu. "Dar nu va mai fi acelaşi lucru nici pe departe, cu toate că Toni Şeicărescu este o voce foarte bună, un solist extraordinar", a comentat Goia.

El a amintit, totodată, că "o plecare de genul acesta" a lui Cristi Minculescu a dus la înfiinţarea formaţiei Voltaj. Cristi Minculescu şi chitaristul Adrian Ilie au plecat de la Iris şi au înfiinţat în 1982 trupa Voltaj.

"A durat şase luni (în formula cu Minculescu şi Ilie, n.r.), dar geneza Voltaj este legată de Cristi Minculescu, de o plecare a lui de la Iris", a mai spus Călin Goia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristi Minculescu părăseşte trupa Iris.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cristi Minculescu părăseşte trupa Iris0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei